מה אוהב זיגוקקטוס?
?
?

מה אוהב זיגוקקטוס?../images/Emo42.gif?../images/Emo29.gif?

היי לכולם יש לי בעיה עם זיגוקקטוס - פרחים בגוון מג´נטה. אעלה בנקודות את הנושא כי כבר פעמיים לא קלט את השאלה. 1. קיבלתי אותו בעציץ מאמא שלי - גודל לתפארת במרפסת מערבית. ללא דישון בכלל.- הוא היה יפה וירוק ופרחיו בגוון עז. 2. בקיץ הפכו עליו לחוורים צהבהבים - עומד בעציץ בגינה ומקבל קומפוסט לפרקים. 3. העברתי אותו לצל ואז הפרחים שיצאו יצאו לבנים משהו... 4. החזרתי לשמש (כוון דרום מערב) והעלים נראים שרופים מהשמש. 5. אולי צריך ברזל? אצל אמא שלי הזיגוקקטוסים נראים נפלא בלי תוספות. 6. גדלים לו עלים חדשים, אך לא בכמויות. 7. כל כמה זמן אמור לפרוח? מתי? 8. מה המיקום לזיגוקקטוס מבלי "לטייל" איתו בגינה? כוון? 9. איזה דישון? 10. כמה השקיה? תודה

casdi

New member
קצת מניסיוני../images/Emo140.gif

אני מגדלת זיגוקקטוסים כבר מספר שנים וגרה באזור הדרום. משום מה כלום לא מצליח לי פרט להם (בדרך כלל) ואנייכולה לספר לך שאף פעם לא הקדשתי להם יותר מדי חשיבה כמוך ואין לי בעיות איתם כלל. אני משקה אותם מדי מספר ימים (כמו קקטוס רגיל, לא יותר מדי ולא פחות מדי), הם נמצאים אצלי בעציצים עם אדמה רגילה וממוקמים במספר מקומות בחוץ, שמתי לב שאחד בשמש ישירה, אחד צפוני ואחד ממש בצל והם פורחים כמו שעון כל חורף באזור חודש דצמבר, כאשר ממש קר באויר. מדי מספר חודשים אני שמה להם דשן רגיל כמו לשאר העציצים. אני לא גננית דגולה אבל דוקא איתם יש לי ניסיון ממש טוב. מצד שני אוכל לספר לך שאמא שלי שהיא כן גננית דגולה וגרה בצפון הארץ לא מצליחה לגדל צמח זה, כנראה האויר מדי קר שם והטמפרטורה לא מתאימה לקקטוסים מי יודע מה. מקווה שקצת עזרתי עד שהמומחים יבואו. סמדר

אולי זיקוקקטוסים זה למי שלא מצליח

ולמי שמצליח בדרך כלל, הזיגוקקטוסים "נוקמים " בו...
כי אני נחשבת די מצליחה עם צמחים ואפילו הצבעונים פרחו שנה שניה אפילו שאמרו לי שבחיים זה לא קורה בארץ... ובכל זאת אשמח לדעת מה קורה ל"זיגי"שלי

לארי

New member
שלום סיגל, ../images/Emo42.gif

כמה עצות שאולי יעזרו: נסי לשים את ה"בחור" על אדן החלון באור שמש מלא. השקייה מידי 3-4 ימים בקייץ. דישון ע"י אוסמוקוט מיוחד לקקטוסים. אגב,הזיגוקקטוס(צמח חג המולד)פורח בסביבות דצמבר ופריחתו ארוכה יחסית.

"זיגי" עומד בעציץ בגינה...../images/Emo42.gif

היי לארי תודה על התשובה. האם המיקום בגינה הוא בעייתי לעומת אדן חלון? איזה כוון עדיף? הוא לא אמור להיות עמיד לשמש כמו שאר הקקטוסים? אולי הדישון המיוחד יעזור.. יכול להיות שחסר לו ברזל?????? האם אני יכולה פשוט להוסיף לו כלאט ברזל????????

לארי

New member
היי סיגל. הייתי מנסה להעביר אותו בכ

בכ"ז לאדן חלון כלשהן שבו הוא אינו חשוף ל
ישירה קופחת אלא אור
מלא. כמו כן לא הייתי נותן רק ברזל אלא את דשן האוסמוקוט שכולל את כל המרכיבים יחדיו. לדעתי תראי שיפור במצב לאחר פעולות אלו. עדכני אותנו על מצבו של זיגי וכולנו במתח לקראת דצמבר

למעלה