מה אוכלים באמצע השבוע?

יש לי

בטטות
קישואים קטני קטנים וקשיחים
עגבניות שרי
גזר
חצילים
עלי מנגולד
בצל ירוק למכביר
טופו
קטניות לא מושרות
אורז בר ועגול מלא
קמח ממגוון סוגים
והשראה? אין
 

RSPA

New member
יש משהו שנורא בא לי

ואני חושב שיכול ללכת גם עם החומרים שאצלך.
סתכלי על המתכון הזה >> [URL]http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4567588,00.html[/URL]
מה אפשר לשים במקום הביצים? במקום הדבש?
בטוח שיש לך או שיתן לך רעיונות טובים, אז גלי לי אותם גם...
 
במקום ביצים

מעט קמח קטניות מעורבב במעט מים [אפשר קמח חומוס או עדשים כתומות].
במקום דבש- סילאן, כמו תמיד.
 
זה קל

במקום ביצים ובמקום קמח תשתמש לטופו בתערובת הפלאים של קמח חומוס ומי סודה ביחס של אחד על אחד ואז לא צריך לא פרורי לחם ולא קורנפלור ולא קמח ולא ביצים, מרוויחים ישר, לתבל כדאי

במקום דבש- מייפל טבעי או סילאן ללא תוספת סוכר
 

ladybug6

New member
את הבטטות הייתי צולה בתנור

עם זיגוג כלשהו, או סתם ככה.
את החצילים קולה לסלט עם טחינה ולימון ושום.
את הקישואים קולה או מטגנת בפרוסות, ומתבלת בלימון, חרדל, שום, מלח וקצת נענע קצוצה.
את העגבניות חוצה ומערבבת עם בצל ירוק וצנוברים קלויים בתיבול בלסמי עדין ושמן ומלח.
את עלי המנגולד נותנת לתרנגולות או לאיזה ארנב אקראי
מהטופו עושה שניצלונים בתיבול קארי עדין
ואת הקטניות והאורז משאירה לך במתנה
 
בינתיים

את הטופו פרסתי דקיק, השריתי בתבליני שאוורמה, בצל בטבעות במחבת איתו פטריות קשיחות ומצויינות פורטוןבלו ושמפניון ברצועות דקדקות, במיקסר בצק נ"ג טבעוני על בסיס סורגום
בצק לתבנית עליו תערובת טופו בצל פטריות ומעל כל זה שמנת אלפרו אורז זרויה שמרי בירה ופרובות בטטה דקיקות מלמעלה. סלטים זה בזמן אמת לא מראש
 

ladybug6

New member
כאן יש פסטה בולונז טעימה

עם הטחון של טבעול.
יש גם ירקות טריים לסלט רענן ליד, וחוץ מזה לא צריך יותר שומדבר (אולי חוץ משאריות עוגת היומולדת
)
 

נטאשKה

New member
פלאפלים, שוב


התאהבתי בפלאפלים החריפים הירוקים. זה עדיין פלאפל אם נגמר לי הלחם הכהה והשתמשתי בפירורי לחם בהירים?


אוכלת אותם עם הרבה טחינה-לימון-שום.

חוץ מזה אתמול היה סלט עלים טעים עם הרימון הראשון של העונה


היום מתארחת אצל חברים - המבורגרים טבעוניים עם מגוון תוספות כמו קולסלאו, אבודקו וכן הלאה. לחמניות ביתיות.

בהמשך השבוע בונה על מתכון שכבר הרבה זמן רוצה לנסות של טופו במנגו.
 

RSPA

New member
פירורי לחם זה כמו לחם בפלאפל, לא? אז מה הבעיה?

אם מדברים על הפלאפל הרגיל אז גם בהרבה פלאפליות שמים לחם ועוד הרבה דברים נוספים. בכלל הפלאפל היום הפך למשהו שונה מהמקורי שהכרנו מלפני שנים. היום מוסיפים לחומוס גם עדשים או פול מצרי וגם גזר וסלק שלא לומר שהיום גם מכינים פלאפל בלי חומוס בכלל אלא עם כל מיני קטניות אחרות בתוספת דגנים. הכל כיד הדמיון המפותח...
 
בשל העובדה הידועה שיש כאן צליאק בבית

אנחנו חוקרים היטב מה רכיבי המזון המוכן שאנחנו קונים
ברוב המוחלט של הפלאפליות אין לא קמח ולא לחם
הרוב המוחלט משתמשים בקמח חומוס להדביק עם טחינת גרגרי החומוס עצמם אינה מספיקה

המתכון הקלאסי כולל גרגרי חומוס מושרים טחונים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, מלח פלפל וכמון ואם יש צורך כאמור קמח חומוס
 

נטאשKה

New member
אין לי מושג במה משתמשים בפלאפליות


במה הם משתמשים לציפוי הקראנצ'י מסביב לפלאפל שגם מקנה לו את הצבע החום?
 

Gidi Shemer

New member
חייב להודות שגם אצלי אני לא משתמש בלחם או פירוריו,

ויוצא זהוב וקראנצ'י
 

נטאשKה

New member
אז מעניין ממה. אני פשוט הלכתי על המתכון

שקראתי ונראה לי טעים. לא התעמקתי בזה יותר מדי. מודה

ואני אגב מדברת על הפלאפל "הקלאסי" מהחומוס. את אלו מהעדשים וקטניות אחרות אני גם מכינה בלי פירורים.
 

RSPA

New member
רגע, שאלה קטנה: מה את עושה עם פירורי הלחם?

כי אולי לא הבנתי.
האם את מצפה בהם את כדורי הפלאפל לפני הטיגון/אפיה ?
 

נטאשKה

New member
יאפ
ואני לא אופה פלאפל מחומוס, רק מטגנת

באפיה הוא מקבל טעם אחר, טעם סבבה, אבל לא הטעם ה"פלאפלי" המובהק.
 

נטאשKה

New member
אני אוכלת אפוי כשזה עדשים למשל

או קציצות ירקות אחרות או קציצות סלק שיוצאות ממש נהדרות בתנור. ספציפית הפלאפל הקלאסי ממש לא עובד לי ככה
 
למעלה