מה אוכלים באמצע השבוע?

מה אוכלים באמצע השבוע?

סלט מקוביות סלק טרי, גזר, אפונה זעירה של סנפרוסט שטופה במי ברז, בצל סגול, גרעיני דלעת וגרעיני חמניה לא קלויים, אוכמניות מיובשות, מיצלימון , שמן זית, מלח גס, שום כתוש.

אורז מלא עגול, אורז אדום, עדשים שחורים. שמן זית מלח מים אפוי בתנור.

נתחי טופו גדולים , בצל גדול, גזר אפויים בשמנת קוקוס, רוטב סויה, סילאן מעט שמן שומשום לארומה ופלפלת חריפה

 

p e b b l e

New member
היום היה יום של בישולים

הוכנו:
רוטב בולונז
שעועית ברוטב עגבניות
אמפנדס
קציצות עדשים
רוטב חריימה לקציצות
פירה
ירקות מאודים
לחמניות
חלות מתוקות
מאפינס שוקולד
&nbsp
עכשיו רק נותר לחלק ולהקפיא ולנוח
 

ladybug6

New member
פה אוכלים בעיקר עוגות שמרים

כי זה הדבר היחיד שהספקתי להכין בשבת

היום התחסלו שאריות מהסופ"ש של עלי גפן ממולאים, סלט סלק מגורר, תפו"א אפויים.
מתכננת להכין ניוקי (קנוי, ברור..) ברוטב רוזה עם קוביות קישואים, פטריות שלמות צלויות בתנור, ודלורית מאודה שחלקה ירוסק לטובת הפיצית הקטנה שהתחילה לשלוח לי ידיים לצלחת, וחלקה יהפוך לממרח עם עדשים כתומות וטחינה. רוצה גם להכין גבינת סויה למריחה. זמן לכל הנ"ל? עדיין מחפשת
 

shudaizi

New member
מזמינים משלוח

הזמנו סושי ממקום שנקרא ניני האצ'י בתל אביב. הסושי היה חביב ביותר ומתומחר בהגיוניות (כ30 ש"ח לרולים הטבעוניים, של 8 יחידות).
שני רולים פלוס סלט אצות וואקמה ומרק מיסו (לא טבעוני למיטב ידיעתי) יצא 110 ש"ח שסגר לנו פינה של ארוחת ערב.
נראה לי שעם קצת אימון + סבלנות אפשר להגיע לתוצאות טובות עם סושי בבית, אבל סבלנות וחשק לעמוד במטבח אין לי בימים האחרונים.

חוצמזה הכנו מתישהו בתחילת השבוע תבשיל עם חצילים אסיאתיים (הארוכים והדקים) עם טופו צרוב במחבת, בצל וקוביות עגבניות שרי, ברוטב סויה, שום, סילאן ומלא מלא ג'ינג'ר. הוספתי בסוף הבישול קצת בזיליקום וזה ממש הקפיץ את הטעם.
אכלנו עם אטריות אורז, שהן גם מאוד אלגנטיות וגם לוקח להן פחות זמן להתבשל מאורז.

ד"א מיקי הסלט נראה טעים ואני מאמצת!
 
פטנט הקפאה

אחד הדברים שאני ממש אוהבת לעשות במטבח זה להקפיא מאכלים ומצרכים. יש לי גם תא מקפיא נדיב במקרר וגם מקפיא גדול עם שש מגירות. מתה עליו. מסודר, עם קובץ מתעדכן מה יש בו

לפני שבוע התבטל לנו ברגע האחרון פיקניק קטן, שלכבודו הכנתי ערימה של כריכים ממש מוצלחים, מלחם מלא, עם טחינה, מללפון חמוץ ביתי ופוסות דקיקות של עגבניה. כל כריך היה ארוז לחוד ומנויילן. הקפאתי את כולם, וכל יום הוצאתי אחד בבוקר ולקחתי אתי לעבודה לארוחת עשר.
ותשמעו, זה פשוט גאוני!
הכריך טרי כאילו הבוקר הכנתי אותו.
חסכתי לעצמי כחמש דקות כל בוקר.
סנדביץ באמצע היום זה כיף גדול!

כל זאת בתנאי שהמקפיא רציני והעיטוף אטום.
 
והיום

דלעת יפנית פרוסה אפויה עם פרוסות בצל וזילופי שקדיה, מלח גס ופלפל שחור גרוס

קוביות טופו עם בצל מוזהב ופטריות מוקפצות ברוטב שמן שומשום ,רוטב סויה ומעט סילאן

מרק עגבניות עם בזיליקום מגידול עצמי, בצל ירוק, פרסה ובצל לבן ו...חסה! עם שורש כורכום מגורר

 
למעלה