מה אוכלים באמצ"ש?

ladybug6

New member
מה אוכלים באמצ"ש?


טוב, אז עקב נוכחות מביכה בשרשור הסופ"ש, אני מניחה שכולכם הלכתם להשתזף בשבת ועכשיו אתם מבשלים במלוא המרץ.
אז שתפו!

כאן יש ארוחת צהריים מוקדמת של שאריות הניוקי עם השמנת ועגבניות שרי ובזיליקום, וסלט של חסה, רוקט וענבים אדומים פריכים ומעולים, בתיבול עדין של שמן זית, ליים ומלח. כרגיל אני מתנצלת על העצלנות לצלם במצלמה הטובה.. (מה יהיה איתי??)

מה אצלכם?


 

smaak

New member
בדיוק חזרתי מקניות

יש לי קישואים קטנים, סופסוף מצאתי ומייד קניתי, טרם הוחלט מה לעשות איתם, אבל הם מהזן שנחמד לטגן בטמפורה.
חצילים שבטח אכניס לתנור.
כל מיני סוגים של אטריות סובה, וגם פסטה מקמח קאמוט, נתקלתי בזה כמה פעמים ולא ידעתי מה עושים עם זה. מוכרים את החיטה, וגם פסטות שונות, אפילו סוג של דגני בוקר מחיטת קאמוט.
יש המון המון בצל, ואני חושבת להכין מרק בצל שמזמן לא הכנתי.

ויש מנקה מחליפה היום, כי הקבועה בחופש, שעובדת יותר לאט מצב ומנגנת לי על העצבים.
 

ladybug6

New member
מה זה קאמוט?


ממ.. מרק בצל. פה כל כך חם ומהביל שמרק בכלל לא מתקבל על הדעת, אבל מודה שעשית חשק..
ואני מאלה שמעולם לא אהבו את תוספת הגבינה למרק בצל כך שהיא ממש לא חסרה לי, מצדי קרוטונים או טוסט מרוח בשום זה לגמרי מספיק
 

smaak

New member
מסתבר שזה זן עתיק של חיטה

הנחשבת בריאה ובעלת טעם אגוזי משהו, אולי מגלים אותה לאחרונה כמו שאני רואה כאן עם הקאמבק של הכוסמין (איזה שף מפורסם אמר פה לא מזמן בטלוויזיה שכוסמין זה בריא ופתאום המון אנשים מבקשים מאיתנו לחם כוסמין).
כבר כמה פעמים שסיקרן אותי לדעת מה זה, בגלל שראיתי הרבה מוצרים שעשויים מזה בסופרמרקט האורגני, והחלטתי לקנות פסטה כזו.
בדרך כלל אני מכינה פסטת כוסמין לבנה לגברים בבית, ואני מחיטה מלאה,
הפעם אני אכין מחיטת הקאמוט הזו, נראה אם יש הבדל משמעותי בטעם.

אני גם לא אוהבת תוספת גבינה למרק בצל. הרבה יין לבן, טימין, שום, מלא בצל- יש לי שק של חמישה קילו (פשושיק לא יודע להגזים כשאומרים לו להביא קצת בצל) וברור לי שצריך לנצל אותו כמה שיותר מהר)
עם פרוסות באגט קלויות עם קצת שום ועגבניות, נראה לי שיהיה יאמי


http://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheat
 

vegetalien

New member
מותר לי להוסיף חצי הגיג?

כלומר, אין הדברים מכוונים דווקא אליך, אלא הם כלליים יותר.
&nbsp
חורה לי המגמה של "הבריאות", שכל תפקידה הוא לקחת דגנים אקזוטיים כמו חיטת קאמוט, כוסמין, טף או דורה, להרעיף עליהם שבחים ולהשוותם לדגנים הנפוצים והמוכרים.
ומדוע? מפני שאינני חושב, בניגוד למקובל בציבור, שהחיטה הפשוטה והזולה, כאשר היא באה בצורתה השלמה (גרגרי חיטה), איננה בריאה.
אדרבה - אני משוכנע שהיא משתווה בערכיה התזונתיים לרוב הדגנים/פסבדו-דגנים האחרים, כולל האקזוטיים שבהם, אלו שנחשבים כחלק מתפריט בריאות (כוסמת, שיבולת שועל, שיפון וכמובן גם הדגנים שצוינו לעיל).
במקרים מסוימים - כמו עם אורז (מלא, כן, אורז מלא), למשל - ערכיה התזונתיים אף עדיפים (מבחינת כמות חלבון, סיבים ומינרלים).
&nbsp
מובן כי ישנם אנשים שלא יגיבו טוב לחיטה, כמו חולי צליאק או אלו המגלים רגישות לגלוטן. במקרים כאלו ברור שכדאי להימנע מצריכתה.
אך באותה מידה ישנם אלו שלא יגיבו טוב לתירס (שגם הוא נחבט שלא בצדק, מפני שעושים ממנו 1,001 דברים שלא דומים בכלל לצורתו במקור), סויה או פול.
ועדיין, כמדומני אין מזון מן הצומח שספג יותר חבטות מאשר החיטה המסכנה (כן, אפילו הסויה לא נחבטה באותה המידה, לדעתי).
&nbsp
שורה תחתונה - טוב ויפה לגלות ולטעום דברים חדשים, אך בל נשכח שהמאכלים הקיימים אינם רעים כל כך לעומתם.
 
בגדול מסכימה מאד

בקטן מודה לאלוהים שיש טף ודורה ותירס וכוסמת וקינואה ללא גלוטן לבריאותו של הישן לצידי היקר לי מכל
 

smaak

New member
באופן כללי

(וקודם כל תודה על הפירוט!)

אין לי בעיה עם חיטה רגילה (אשת אופה. מואהההה),
אני לא אוהבת את הטעם של לחם לבן. הוא מתאים בעיקר לטוסטים. ומשעמם, בעיקר.
מעדיפה לחמים כהים וחמוצים, פומפרניקל, שיפון וכולי. הם גם משביעים אותי מהר יותר מלחם לבן.

ברמת העיכול, פחות כבד לי לאכול פסטה מקמח כוסמין מאשר מחיטה רגילה.
עם אורז זה ההיפך, מעדיפה אורז לבן.

אני לא פריקית של בריאות בכלל, אלא משתדלת להכין מאכלים שגם יהיו לי טעימים והבריאות היא ייתרון נלווה.
גם אין לי בעיה עם סוייה או פול.
תירס מסכן, אכן מכינים ממנו כל כך הרבה דברים שאפשר למצוא אותו כמעט בכל סוגי המזון המעובדים.
פלאס העובדה שרוב גידוליו מיועדים לבעלי חיים לשחיטה,
פלאס מונסנטו,
והנה הוציאו לו שם רע..
 
זה לא מפתיע

בדור של אינסטנט
אינסטנט בריאות
אינסטנט מזון
אינסטנט תהליכים
לכן כשברפואה הסינית מתייחסים לחיטה כמעלה לחות מיד כולם קוראים ברשת שחיטה גורמת לכל מחלות מערכת הנשימה/דלקות לחות כמו נזלת / אסטמה כמובן ועוד.
כשמחפשים איך לרדת במשקל מה מורידים? גלוטן וסוכר, למה? כי מזה עושים המון מאכלים טעימים שקשה לאנשים לשים לעצמם גבולות בקשר אליהם. אני ראיתי ניצולי דיאטות אינסטנט שכאלה, מורעבי מבט וכמהי פחמימות ומתיקות... זוועה. כל אחד הוא יועץ וכל אחד מומחה .
כמי שנשואה לצליאקי אמיתי ודודה לשניים כאלה וגיסה לאחד כזה אני יודעת מה המשמעות של התנזרות ושל הקפדה בכגון אלה ואני לא מאחלת את זה לאפחד.
 

vegetalien

New member
באשר לדיאטת אברהמסון

לדיאטה נטולת גלוטן וסוכר - אני מסכים מאוד. השיטה עובדת בגלל האלימינציה של כל כך הרבה מאכלים שמכילים אחד מאלו (או שניהם).
וכידוע - אחת הבעיות של אנשים היא צרות-האופקים שלהם. קחי מהם את החיטה או הסוכר, והם פשוט לא ידעו מה לעשות עם עצמם.
&nbsp
אינני צליאקי, אבל לפני כשנה וחצי חייתי מספר חודשים בלי גלוטן בכלל (ברמה המיקרוסקופית). לא סבלתי במיוחד, אמנם, אבל אני מודה שנעים לי יותר יחד איתו.
 
אצלנו היום

דפי אורז רבועים ממולאים בקוביות טופו עם תועפות בצל ירוק קצוץ, שמן שומשום, מלח פלפל
אפונה זעירה ותירס של סנפרוסט שטופים במסננת עם מלח פלפל וטיפות שמן זית
קוביות קטנות של קישואים יציבים וגזר במחבת ווק עם רוטב סויה וסילאן פלפל שחור.

אחרי הקיפול הנחתי מעל סלט סלק מגורר ושברי פקאן מסוכר

יש עוגה בחושה עם ציפוי שוקולד, גם טבעונית וגם נ"ג

 
והעוגה הלא פוטוגנית

אבל ההו כה טעימה
מתכון טורט שהחלפתי קמח בתערובת נ"ג במקום ביצים הכנסתי מעדן שוקולד אחד וקצת קמח חומוס ובתור נוזל חלב סויה
יצאה אמיתית להפליא

 

ladybug6

New member
וואו! נראה טעים

ואני אפילו לא אוהבת קונדו.. אה סליחה, דפי אורז!

&nbsp
אגב, אפשר להוסיף גלריית תמונות כך שלא צריך הודעות נפרדות לכל תמונה. אולי יהיה לך יותר נוח להבא
 

smaak

New member
נום נום

קניתי מזמן דפי אורז ועדיין לא השתמשתי, אולי ננסה השבוע.
הטוויסט של הפקאן המסוכר לגמרי עושה לי את זה.
 
אצלנו

אתמול אורז עם ירקות מבושלים וטופו, סלט שעועית ירוקה-חסה-תפוחי אדמה-מלפפונים-משהו.
היום סושי וטופו חרוך.
בסופ"ש אוכל של אמא [ממולאים טבעוניים, מרק ירקות וקוסקוס, סלטי נבטים] וכיסונים שהכנתי שיצאו שווים מאוד!
 
למעלה