מה אוכלים באמצ"ש?

ladybug6

New member
מה אוכלים באמצ"ש?

אני מוצפת בעבודה ואין זמן לבשל, מזל שיש לי חמות מקסימה ששיגרה לעברי ממולאים מהממים וטפיוקה

ליד הממולאים הכנתי בשתי דקות סלט קטן של קוביות גמבה וסלרי עם מיצלימון.

יש פה בשלני אמצ"ש?
 
אצלנו

היה היום מרק שכלל שני ראשי שומר חתוכים קטן, שני בצלים כנ"ל- שמן זית ומלח, כך וכך תפוחי אדמה אורגניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות, בטטה כנ"ל, חצי כוס כוסמת ירוקה- חיפושית אין לזה ארומה בכללל!

6-7 ענפי קורנית שקיבלתי מתנה מהירקן, חצי ראש שום מקולף ופרוס, מלח, פלפל שחור גרוס, חצי שמנת להקצפה של אלפרו. יצא מנחם להפליא. לא דייסתי ולא מיימי, מתובל יפה עם ארומה חזקה של הקורנית.

קציצות מאורז מבושל היטב, שבבי סויה, בצל ולפת טחונים המעבד מזון, רוטב סויה נ"ג, כף שמרי בירה, פלפל שחור גרוס, 3 כפות חוואיג' למרק וכף כמון טחון. ערבבתי, טיגנתי. אכלו בשמחה כולל כולם.
 

littlegem

New member
ספגטיני עם רוטב עגבניות פלפל סלרי

עם שום כתוש ורסק פסאטה שגיליתי שיותר טעים לי מעגבניות מקופסאות.
 

littlegem

New member
+שאלת מיחזור

נשאר ספגטי מעורבב ברוטב בערך בגודל של פירקס קטן. איך לעשות את זה מעניין וטעים? אין לי בעיה עם טופו אבל לא סובלת טופוטי וכל ה"גבינות".
 
כמה מחשבות

לחלק את הכבודה לשניים, שליש ושני שליש
לשטח שני שליש על תחתית התבנית מעליה להניח שכבה שעשויה מ- מגוון ירקות מוקפצים במחבת- קוביות קישואים, פטריות פרוסות דק, קוביות דלעת, רבעי שיני שום,, קוביות שורש סלרי ופטרוזיליה, חצילים ....או שבבי סויה שהשרית חצי שעה במים, סחטטת וערבבת על בצל מוזהב והרבה שום ותיבלת במלח פלפל שחור וכמון, אפשר גם טיפונת קינמון לחיזוק האפקט הבשרי. אפשר גם לגרר טופו על פומפיה גסה לערבב עם חצי כוס חלב סויה מלח פלפל וכף שמרי בירה ולשפוך מעל הירקות.
אפשר להקפיץ קוביות טופו עם בצל שום סלרי גזר....

מניחים את השליש הנותר מעל, שפוכים תערובת של כוס חלב סויה ללא סוכר מתובל מעט מלח, פלפל שחור או לבן, מוסקט וירוק כלשהו קצוץ ,רבע כוס קמח חומוס או שתי כפות קורנפלור. אני אוהבת לפזר מעל שמרי בירה אם יש לך.
עכשיו אפשר לסיים את זה כך ולהכניס לתנור לאיחוד משפחות. במקום חלב סויה ניתן להשתמש בקופסא של עגבניות מרוסקות , לא רסק! או אם יש לך מספיק עגבניות טריות להכין מהן תערובת שתשמש עם העמילן לאיחוד המאפה

או שאפשר לשדרג את הכל ולהכין מחית קשיו מחצי כוס קשיו שרוי במים ומסונן+כוס מים+ כף שמרי בירה ,פלפל שחור ו3-4 שיני שום. לשטח מעל ולאפות.

רעיון אחר לחלוטין במחבת עמוקה ורחבה להזהיב בצל בנדיבות, קוביות קטנטנות של ירקות- גזר, דלעת,קישוא, פרחי כרובית, כרוב קצוץ, עךי תרד....מעל להניח את כבודת הפסטה, לערבב שליש כוס קמח חומוס עם שני שליש מי סודה או חבילת טופו קטנה מגוררת גס מעורבבת עם חצי כוס מים, לשפוך מעל באופן שווה להדק ולכסות. לתת לזה זמן להתאחד . לפזר מעל שמרי בירה זה יאמי.
 

ימימה

New member
אני עושה פשטידה

רוטב בשמל ממרגרינה, קמח וחלב סויה (לא מתוק!) קצת שום ומלח - פלפל, מערבבת עם האטריות ולתנור. אפשר גם לשים בנוסף שכבה של בשמל מעל הכל, יוצא יותר יפה. הפשטידה מאד מתפרקת בהוצאה מהתנור, אבל מתייצבת יותר אחרי כמה שעות.
פעם הייתי מוסיפה ביצים לבשמל, אבל גם ככה יוצא טעים. הילדים שלי מאד אוהבים וזה מאד פשוט להכין.
 

smaak

New member
אתמול בישלתי קצת..

ניצלתי את העובדה שהלחם במאפייה נגמר מוקדם והיתה לי שעה נוספת.
הכנתי מרק של קוסקוס שיצא מעולה,
ברוקולי ושעועית ירוקה מאודים,
מוקפץ עם נתחים. הפעם הוספתי משחת קארי אדום ויצא גם טעים מאוד. אכלנו עם אורז לבן.

אני רוצה לנסות מתכון של באמי כמו שמכינים בהולנד. במקור מכינים את זה עם חזה עוף, אבל אני חושבת לנסות להכין אותו עם חתיכות של טופו או סייטן. אף פעם לא הכנתי אוכל עם סייטן. הבסיס של הרוטב הוא חלב קוקוס וחמאת בוטנים. זה רוטב עשיר למדי וקצת כבד, אבל הוא טעים טעים על אורז לבן.

אני קצת מתקשה למצוא מה לאכול בבקרים שיחליף את הדנישים (כל מאפי החמאה העשירים) או הגבינה שהייתי אוכלת. עם גבינות הפסקתי, אבל דנישים טרם.
אכלתי אבוקדו, חומוס, ריבה, ממרח שוקולד שאני לא ממש אוהבת לאכול, חמאת בוטנים, מרגרינה של אלפרו. אני מעדיפה מתוק עם הקפה של הבוקר.
 

ladybug6

New member
גם אני כמוך עם ארוחת הבוקר

אני לא ממש אוכלת ארוחה, יותר בכיוון של מאפה קטן או פרוסת לחם דקה עם התה של הבוקר...
גם אני מעדיפה מתוק אבל לא רוצה דברים לא בריאים מדי, או לפחות כמה שפחות מעובדים, אז הפתרון שלי הוא להכין פעם בשבוע-שבועיים מאפה שהוא יחסית סביר כמו עוגת גזר עם קמח מלא וסוכר חום, או עוגת תפוחים, או מאפה שמרים ביתי (לא בדיוק בריא, אבל פחות מזיק מעוגיות תעשייתיות). לעתים רחוקות אני אוכלת פרוסת לחם עם טחינה גולמית וסילאן, או חמאת בוטנים, במקום.
אופציה אחרת היא דגני בוקר כלשהם, גם זה מעובד ויש בזה סוכר וכו', אבל אני משתדלת לבחור את אלו עם הדגנים המלאים, אגוזים, פירות יבשים.. משהו שיהיה לו לפחות ערך מוסף.
 

smaak

New member
זהו, חשבתי על זה

שאני צריכה להכין לעצמי משהו כזה, או לבקש מפשושיק שיכין לי,
אני לא קונה עוגות תעשייתיות טבעוניות כי מה שיש להם להציע לי כרגע לא מעורר תאבון במיוחד.

בבוקר כשאני מתעוררת אני לא אוכלת בדרך כלל מייד, אלא רק אחרי שעה או שעתיים, ואז אני כבר יכולה לאכול חומוס, אבל ריבה למשל תמיד אכלתי לפני כן עם גבינה או חמאה מתחת, ואני מנסה למצוא תחליף טעים.
דגנים אני אוכלת לפעמים, של Eat Natural, הם ממש טעימים.
הדגנים טבעוניים, חטיפי האנרגיה לא, כי יש בהם דבש..

https://www.google.be/search?q=eat+...ural--ontbijtgranen-noten-en-zaden%2F;423;630
 

ladybug6

New member
פשוט תאפי ותקפיאי

אני משתדלת להכין ולהקפיא גם סוג מתוק וגם סוג מלוח של מאפה כלשהו - שבלולי פיצה מבצק שמרים, מאפה שמרים מתוק כלשהו (עם קינמון ואגוזים/גבינה טבעונית/שוקולד..), עוגות בחושות שאני מכינה ומקפיאה חלק.. אם אני יודעת שזה ישמש בעיקר לבקרים אני בוחרת מתכונים שמכילים גם ערך תזונתי כלשהו וממעיטה בסוכר, שלא יהיה ממש מתוק, אפילו משהו בין עוגה ללחם (בדומה ללחם/עוגת בננות).
יש תקופות שבבוקר אני מסתפקת בקצת פירות יבשים וכמה אגוזים ליד התה.
 
למעלה