מה אוכלים בארוחת ערב?

יוליי

New member
מה אוכלים בארוחת ערב?

אני די מקפידה על ארוחות ערב לליה ולעידו. מה נותנים לקטנטנים? ליה מאוד אוהבת ספגטי וזהו בערך.הספגטי נכנס לנחיריים לאוזניים ובין הגבות אבל לפחות גם לבטן. מראה משעשע לכל הדיעות. כל ארוחה אחרת נדחית בקריאות קרב,ובסוף הערב מגיע התמ"ל כולל הדייסה. קשה לי לחשוב על רעיונות נוספים לארוחת ערב חוץ מ: פרוסה, מרוחה בחומוס/אבוקדו גבינה,חתוכה קטן ביצים בצורות שונות פתיתים מעדנים (מעדיפה על בסיס סויה) תפוחי אדמה בצורות שונות מה עוד? אגב, אין לליה שיניים (ולהזכירכם היא בת 11 חודשים..אבל מי סופר?) יולי

אולי...

נקניקים (פסטרמות עדיף על סלמי) ירקות (אם היא לא רוצה שלמים, אולי רסק עגבניות?) טחינה קורנפלקס מרוכך היטב בחלב (או תמ"ל) פשטידה (פשוטה מגבינה עם קישואים/תירס/תפו"א)

יוליי

New member
יש לי קצת בעיה עם קורנפלקס זה תמיד

נראה לי ממתק ולא אוכל. אבל אולי זה רק בראש שלי? לעידו אני מרשה קורנפלקס רק אחרי ארוחת ערב. למרות שארוחת ערב אצל עידו היא ממש מזערית (הילד חי מאויר).

ת ו ת

New member
כל הכבוד על המגוון

אנחנו באותו גיל בדיוק ועדיין אוכלים 3 בקבוקים ביום, גרבר בשרי, ארוחת פירות וטעימות מאוכל של "גדולים".

יוליי

New member
אני נותנת לה בקבוק בבוקר ואחד בערב

עד ארבע היא בגן אבל עם אוכל של גדולים- כמובן בהשגחה מלאה. אחרי הצהרים ביסקויט או מעדן וארוחת ערב- משתדלת לא תמיד. למה גרבר בשרי ולא אוכל מבושל? יולי

ת ו ת

New member
כי.....

1. היא עדיין נחנקת באוכל לא מרוסק ואני פוחדת. 2. אני בשלנית גרועה ולא רוצה לתת לה אוכל שעומד במקרר. 3. בספרים שקראתי היה כתוב שהאוכל המוכן (גם אם פחות מקובל) טוב יותר לקטנטנים מבחינת ויטמינים שנהרסים בבישול. כרגע זה נוח לי יותר ואני לא רואה בזה פתרון לטווח ארוך. ברגע שנתחיל ללעוס ולבלוע כמו שצריך נפסיק עם זה.

or or

New member
רעיונות לארוחת ערב

בתי בת ה-8 חודשים (השבוע התחילו לבקוע לה שינים),אוכלת בנוסף למה שצינת גם: כדורי בשר, מגוון ירקות מבושלים:גזר, דלעת, בטטה, קישוא, ברוקלי, כרובית וכו´,שניצל, אורז שאני מבשלת הרבה זמן עד שהוא הופך כמעט לדיסה. בא"ע אני נותנת לה גם פירות טריים:בננה, אגס, תפוח עץ רך ומלון. אני משתדלת לגוון לה את הארוחות. היא ממש לא אוהבת שמאכילים אותה בכפית לכן רוב האוכל מוגש לה בחתיכות שהיא יכולה להחזיק ולאכול לבד. מנסיוני עם הבן הגדול, בגיל 11 חודשים הם יכולים לאכול כמעט כל מה שאנחנו אוכלים ומדהים מה הם מסוגלים לעשות בלי שיניים. צריך כמובן להזהר ממאכלים שיכולים לגרום לחנק או לאלרגיה. בתאבון

אוכל של גדולים

ענבל בת 10 חודשים. יש לה 6 שיניים (4 למעלה, 2 למטה) אבל מבחינת הבליעה שלה, עדיין מאד קשה לה עם האוכל של גדולים. בהמלצת טיפת חלב היא אוכלת בינתיים אך ורק אוכל מרוסק ומידי פעם מנסים לתת לה בסקוויט או פרוסה, אבל עד עכשיו בכשלון מוחץ: במקרה טוב נתקע לה האוכל על הלשון והיא לא יודעת מה לעשות איתו (מראה מצחיק בהחלט) ובמקרה הפחות טוב השתעלות וחנק(עד שאני עושה לה היימליך לתינוקות) או הקאה (עדיף לי שתקיא בעצמה ולא שאני אצטרך לעזור לה). מפחיד בהחלט. אז בינתיים התפריט שלה הוא כזה: - בבוקר בקבוק תמ"ל - ארוחת 10 פירות מרוסקים או גרבר פירות. - ארוחת צהריים מרק ירקות עם עוף/הודו/קטניות מרוסק. - בין הארוחות בקבוקים לפי דרישה ולפי הכמות של אוכל שנאכלה, המשתנה מיום ליום. - אחה"צ מעדן יאמי (לפעמים שניים, לפעמים חצי) או גבינה לבנה בטעם וניל. - בערב בקבוק עם תמ"ל + דייסה. ארוחת בוקר וצהריים נאכלת בגן, אח"כ בבית. מה אני יכולה להוסיף לה (בעיקר לארוחת ערב) שיהיה קל לבליעה אבל לא יראה מגעיל כשהוא מרוסק? איך אפשר לתת לה פסטה? ממעבר על התפריט אני רואה מחסור גדול בפחמימות. איזה עוד פחמימות ניתן לתת באופן שהיא לא תיחנק? רחל

יוליי

New member
לפסטה אין צורך בשיניים. אני עושה את

הפסטה בצורת ביסלי, אבל זה ממש לא משנה איזה פסטה. אם הפסטה גדולה פשוט תחתכי אותה לקטן. ליה פשוט מוצצת אותה עם הרוטב ונהנית מאוד. יא בכלל לא לועסת את זה. את יכולה לתת לה גם לחם שחתוך לחתיכות ממש קטנות, ומרוח במשהו. ליה נהנית לתפוס את זה עם שתי האצבעות ולהכניס לפה. יולי

or or

New member
תוספת פחממות

ניתן להוסיף פירה (תפוחי אדמה מרוסקים) דיסת אורז מאורז שמבשלים הרבה זמן. אפשר להוסיף לפירה ולאורז את החלב שלה/מרק/מים וכך להגיע לסמיכות הרצויה. בתאבון אור

למעלה