מטבח מקורי שהושפע מהמטבח התורכי והפרסי עם טאץ׳ רוסי
אוכל שרובו עדיין איכשהו נוגע בשולי המזרח התיכון .
הרבה מוצרי חלב ,ולא מעט בשר בשני המקרים הרוב המוחלט בקר .
הרבה מאפי גבינה (החצ׳אפורי למיניהם)חלק מהם עשויים על משטח לוהט מעל התנור ומבצק הדומה לבצק מלוואח ,שמנוני למדי . אחרים מבצק שמרים רגיל וזה עדיף בעיני .
הרבה כוסברה ,הרבה עגבניות ומלפפונים (מזה״ת אמרנו ?)
מעט קינוחים יחסית. אם בכלל הם יהיו בסגנון הרוסי ,אם כי בורג׳ומי ידועה במאפים מתוקים .באיזור סוראמי והמעבר בהרי הליכי המחבר ביו שני החלקים ההסטוריים של גיאורגיה (המזרחי והמערבי) עושים חלה מתוקה הנקראת נאסוקי -מזכיר מאוד את הצורקי היווני .
לחם בכלל ידוע לתהילה והוא אותו לחם עגול העשוי בתנור פיר שקוע Tonis Puri או פשוט ׳לחם של אימא׳Dedas Puri.
מרקחת פירות בסירופ סוכר -גם כמו ביוון ,קפריסין וארמניה.
הקפה הרגיל הוא קפה מזרחי ,כמו קפה ערבי אצלנו אבל קלוי קלות ופחות מריר ,גם כמו ביוון וקפריסין.
פירות נהדרים באלאדי כמו פעם , לרוב הם יוגשו כקינוח .אגוזי מלך -מספר 1 בעולם ..