טוב, זה לא ממש מתכונים...
אבל הוראות כלליות כאלה. * פלפלים ממולאים: לוקחים כמה פלפלים (אני אישית אוהבת אדומים וצהובים). חותכים להם את למעלה ומנקים את הגרעינים מבפנים. מבשלים אורז עד שהוא כמעט מוכן, ועדשים גם (עדשים קל לבשל כי בניגוד לקטניות אחרות הן לא צריכות השרייה). מערבבים את האורז עם העדשים ועם טעמים אחרים (אני אוהבת בצל, רסק עגבניות, קצת רוטב סויה, מלח ופלפל). לוקחים סיר, שמים בתחתיתו רסק עגבניות ותבלינים. ממלאים את הפלפלים בתערובת של האורז, ואז מעמידים אותם בתוך הסיר (צריך סיר בגודל כזה שהפלפלים יחזיקו אחד את השני במצב עומד. שמים בסיר מים בערך עד כיסוי הפלפלים, שמים את הסיר מכוסה על הכיריים ומבשלים עד שהרוטב בסיר נהיה סמיך, הפלפלים והתוך שלהם יחסית רכים). *עגבניות ממולאות: לוקחים עגבניות, חוצים אותם לחצי (או לחילופין מורידים להן את ה"ראש" ושומרים בצד להגשה יפה). מרוקנים את התוך של העגבניות בכפית ושומרים אותו. מסדרים את העגבניות בתבנית משומנת. חותכים את התוך של העגבניות לחתיכות קטנות, ומוסיפים טעמים. אני אוהבת להוסיף בצל, גבינה (צהובה ולבנה), אורגנו, בזיליקום וכד'. אפשר גם להוסיף שאריות אורז אם יש במקרר או משהו כזה. ממלאים את העגבניות במלית, ומפזרים למעלה קצת גבנ"צ/פירורי לחם בשביל הקרנצ' (אין חובה, כמובן, אבל זה עושה מרקם נחמד). אופים בתנור עד שהעגבניות רכות (זה לא המון זמן). * מוקפץ: לוקחים ירקות מתאימים (אני אוהבת פלפלים בכמה צבעים, גזר, בצל, ואפונה סינית). חותכים את מה שצריך לרצועות קטנות. מכינים רוטב מתערובת של דברים שהולכים ביחד עם הטעמים האלה. השילוב האהוב עליי הוא רוטב סויה, חומץ יפני, דבש, אבקת צ'ילי, חמאת בוטנים וקצת מהמיץ מהקופסא של האננס שאני אוהבת להוסיף למנה. אם אני משתמשת בטופו, אני חותכת אותו לקוביות ומשרה אותו ברוטב לאיזה 20 דקות שיקבל קצת טעם. בווק או מחבת גדול מחממים קצת שמן נטול טעם (ואפשר להוסיף כמה טיפות של שמן שומשום אם אוהבים). מוסיפים את הירקות ומקפיצים אותם ממש לפרק זמן קצר, רק שיתחממו וטיפה יתבשלו אבל שישמרו על טריות מסויימת ועל קראנץ'. מוסיפים את הרוטב (עם הטופו במידה שיש), ואם משתמשים באטריות אז מוסיפים גם אטריות (ביצים/אורז) שבושלו מראש. מערבבים את הכל ביחד כך שהרוטב מכסה הכל בשכבה דקה. מוסיפים גם קוביות אננס, ואם צריך אז עוד מהטעמים של הרוטב. לפעמים (במיוחד אם לא השתמשתי בטופו), אני מוסיפה די קרוב לרגע האחרון ביצה, ומערבבת אותה טוב טוב לתוך התערובת, כך שהיא לא ממש נהיית חביתה/מקושקת אלא פשוט מכסה את האטריות.