מה אוכלים בסוף השבוע

ady18

Well-known member
ואצלי

פרגיות בקארי עם בורגל
גולש תפוחי אדמה
ערב שישי
בלינצס פטריות
סלט חומוס
ירוק
גזר עם פקאן
עוגת דובדבנים
 

Maldini Girl

New member
אצלי

אתמול כבר הכנתי את המרק הכתום האסייתי שיצא מצוין, מרקים תמיד טעימים יותר יום אחרי. היום בזמן החימום ייתכן שאוסיף לו קצת רוטב דגים וכפיר ליים, רק כדי לחזק טעמים.
&nbsp
יש כבר שעועית מושרה לקרם שעועית
ותפוחי עץ שיהפכו בקרוב להיות סוג של טארט תפוחים.
&nbsp
בגדול בתפריט
מרק כתום אסייתי חריף-מתוק
סלמון צרוב על קרם שעועית עם אספרגוס
טארט תפוחים לקינוח
 

Maldini Girl

New member
סליחה על הדיליי. רק עכשיו ראיתי. בבקשה- הנה המתכון

את המתכון המקורי הוצאתי פעם מ"על השולחן" אנסה תכף למצוא גם את הקישור, עם שינויים מינוריים שלי
&nbsp
משחקת כל פעם לפי מה שיש לי בבית. אבל בגדול
3-4 גזרים גדולים, קלופים חתוכים גס
1 בטטה גדולה, קלופה חתוכה גס
דלעת ערמונים/ דלעת רגילה/ דלורית, קלופים, מנוקים מגרעינים, חתוכים גס.
כף-2 כפות סוכר (אני שמה חום, אפשר גם לבן)
כפית עד כף קארי צהוב או אדום.
מלח, פלפל (אני גם שמה פלפל שאטה בפנים, כי אוהבת את החריפות)
2 יחידות של למון גרס, קצוצות דק
מים/ ציר עוף/ ציר בקר (אני השתמשתי בציר דגים כדי להעמיק את הטעם האסייתי, והוספתי גם קצת רוטב דגים כדי להדגיש טעמים)
פחית עד שתי פחיות קרם קוקוס (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה ובכמות הירקות)
מעט שמן לטיגון
&nbsp
בסיר גדול ורחב מחממים שמן, שמים בו את הירקות החתוכים עם הסוכר, מקרמלים תוך כדי ערבוב 10-15 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל (+פלפל שאטה אם רוצים), למון גראס וקארי ומערבבים.
מוסיפים מים/ ציר (+רוטב דגים אם רוצים) שיכסה את הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד התרככות מלאה של הירקות.
כשהירקות רכים לגמרי מסננים מהנוזל (אך שומרים אותו!) + מוציאים את הפלפל שאטה אם שמת. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק, תוך החזרת הנוזל בהדרגה, ובהמשך תוך הוספת קרם קוקוס עד לקבלת המרקם הרצוי.
מתקנים טעמים.
&nbsp
המרק יוצא מעט מתקתק אבל זה חלק מהכיף הגדול שלו
&nbsp
 
מכינה ארוחת שבת לנו ולעוד זוג


חברה די חדשה שלי הרימה להנחתה והאמת שמגיע לי לגמרי שלא ירדתי לסוף דעתה...
הציעה שניפגש לארוחת שישי אצל אחת מאיתנו, אחרי שהסכמתי אמרה שאצלם אי אפשר כי הבית הפוך ומלוכלך ואסור לה כרגע לנקות בגלל הליך רפואי...
מה שנקרא-הזמינה את עצמה

אין לי בעיה עם זה כי יכולתי לומר שגם לי לא מתאים, אבל זרמתי ואוהבת לארח...
&nbsp
הארוחה הזו די מאתגרת כי היא אוכלת ללא גלוטן וללא סוכר כך שהייתי צריכה הרבה תחליפים ולתכנן הכל בקפידה-מקווה שהכל ייצא טעים. כרגע זה בתהליך הכנה...

&nbsp
הכנתי על הבוקר מוקדם עוגת תפוזים וקוקוס, על בסיס קמח קינואה (ללא גלוטן) - התבססתי על המתכון הזה-
http://www.inbalnatan.co.il/recipe/עוגת-תפוזים-וכוסמין
&nbsp
קצת שיניתי אותו והוספתי את הקוקוס (שנדבק היטב ומכיל סוכר טבעי בלבד) והשתמשתי בתחליף סוכר-מקווה שייצא נורמלי, על הטעים לא חותמת

&nbsp
מאוד רציתי להכין קינוח בכוסות אבל אין לי מקום במקרר

&nbsp
הכנתי פאי רועים- הפאי המפורסם משבוע שעבר

http://www.nikib.co.il/main-course/56297/
&nbsp
בתכנון להכין עוד:
שעועית ירוקה-http://www.nikib.co.il/tosafot/54450/
&nbsp
תבשיל חצילים וכרובית-
http://www.nikib.co.il/tosafot/38920/
&nbsp
עוף עם ירקות שורש בשקית קוקי-http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1607069
&nbsp
תבשיל קינואה ועדשים-
&nbsp
http://www.nikib.co.il/tosafot/4766/
&nbsp
&nbsp
חשבתי גם לעשות סלט קר אבל בגלל האילוצים הכל סביב ירקות ונראה לי מיותר...
&nbsp
תמונות יעלו בהמשך

הולכת לסדר את השולחן
 

ady18

Well-known member
אהבתי את הרעיון של הכרובית והחצילים עושה חשק , וזה טעים?

ביחד השילוב?
או פעם ראשונה שהכנת?
 
עוד לא הכנתי
זה הכל בתהליכי הכנה. פה רק תשע בבוקר


פעם ראשונה שמכינה אבל השילוב נראה מעניין ויש ביקורות ממש טובות על המנה הזו.
&nbsp
 
התמונות יצאו די מעפנות


אבל האוכל היה די טעים לדעת כולם (חוץ ממני, האמת...).
אני קצת התקשיתי למצוא את עצמי בארוחה מבחינת אוכל עד כמה שזה נשמע מוזר...











 

חנהפ

Active member
שישי בערב ארוחת דגים

קיש בטטה ורוקפור
קיש פטריות
סלט שווה
פילה אמנון ברוטב עגבניות שרי צלויות
קציצות סלמון ברוטב סילאן מיץ רימונים ועוד
בורגול עם ירקות
חצאי תפו"א בקליפה אפויים
ולקינוח -טריקולור קפואה
יש עוגת גבינה עם פירורים לבוקר
ולצהריים -חומוס ביתי עם מסבחה וסלט
פילה עוף בשילוש המקודש
קוסקוס
תבשיל ירקות לקוסקוס (במקופ מרק)
מאפינס בצל
ולקינוח קריספ פירות יער
 

Maldini Girl

New member
עשית לי געגוע.

כשהייתי קטנה, מידי פעם היינו הולכים למשפחה המרוקאית של אבא לארוחת שבת.
היא הייתה ארוחת דגים וקוסקוס.
אז הייתי קטנה והאוכל היה לי חריף מידי והיום רק בא לי שוב...
התפריט שלך נשמע יופי
שבת שלום.
 

Maldini Girl

New member
ככה זה נראה

סלמון צלוי עם קרם שעועית לבנה
אספרגוסים חלוטים
ורוטב של חמאה ועשבי תיבול

 

Maldini Girl

New member
קינוח

השתמשתי במתכון של אחד המתמודדים ממאסטר שף בעונה האחרונה (איב ענן), שיניתי טעמים בקטנה וקצת פרזנטציה.

אז יש פה תחתית שהיא בצק פריך-חולי (בכוונה) עם גרידת לימון
מלית של תפוחים בסירופ עם קינמון ווניל
ולצד זה קצפת ונילית וגלידת וניל (את הגלידה לא אני הכנתי אלא מוסלין.)

 

Maldini Girl

New member
ככה

לקרם שעועית לבנה-
מזהירה מראש- זה "שונה". יש לזה טעם מרקם שמזכיר יותר חומוס מאשר פירה, וטעם אחר.
אני פשוט רציתי לנצל הרבה שעועית שהייתה בבית, אבל ממליצה בהחלט על אופציה של פירה או קרם שורשים (ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה וסלרי, לפת ועוד...)
&nbsp
-יום מראש להשרות שעועית לבנה לפחות ל12 שעות.
-לאחר מכן לסנן מהמים, לשים בסיר על הגז עם מים או מרק עוף/ ירקות (בכמות נכבדת), להביא לרתיחה ולבשל עד התרככות מלאה. להסיר את הקצף אם מצטבר. לי לקח סביב שעה-שעה וחצי בישול.
-לסנן (ולשמור את הנוזלים) ולטחון במעבד מזון, תוך הוספת הנוזלים איתם בושלה השעועית עד קבלת רמת הסמיכות הרצויה. להוסיף טעמים (אני הוספתי חמאה, מלח ופלפל), אם רוצים מרקם ממש חלק, אפשר להעביר דרך מסננת דקה עד לקבלת קרם חלק.
&nbsp
לרוטב חמאה ועשבי תיבול-
קונים חמאה איכותית ועשירה בטעמים (אני קניתי חמאה צרפתית שמצאתי במחיר טוב באחד הסופרים)
קוצצים עירית ומפוררים גבעולי טימין.
במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הטימין והעירית, מתבלים במעט מלח ופלפל. מורידים מהאש.
&nbsp
לאספרגוס-
הורדתי את החלק התחתון העבה, לאחר מכן חלטתי במים רותחים לכדקה, הוצאתי, והכנסתי למספר רגעים בתוך רוטב החמאה, הוצאתי הצידה. (את השלב הזה עשיתי כשהדג היה כמעט מוכן כדי שהאספרגוס לא יתבשל למוות)
&nbsp
לדג-
קניתי סלמון טרי, תיבלתי במעט מלח ופלפל, צליתי על מחבת עם שמן זית.
&nbsp
הרכבה:
על צלחת שמים קרם שעועית, עליה מניחים את חתיכת הדג ומעל את האספרגוס. מזליפים מעל קצת מרוטב החמאה שנותר.
בתאבון.
 
למעלה