מה אוכלים בשבוע כזה?

מה אוכלים בשבוע כזה?

בתנור תבנית עם קובות מטוגנות מוכנות.
במקרר סלט חצילים קלויים עם טחינה עשבי תיבול מיצליים שום סילן.
חלב סויה צונן מצטרף לאספרסו שהתקרר במקינטה, קרח ומעט תמצית וניל
אבטיח שפקע בקול פיצוחי חתוך לגושים גדולים וורודים וכל המטבח מריח ממנו, ריח של טריטעים
תבשיל במיה מתובל מקורר על ממרח חומוס ביתי ולחמניה ביתית או אורז לבן פושר
צלחת ירקות- עגבניות שרי פיצפוניות מתוקות להפליא, פרוסות מלפפונים עם ריח ירוק,גפרורי גזר, רבעי שמפניון פציחים
ליפתן שזיפים, נקטרינות, ענבים, תפוחים עם פניני טפיוקה, מקל וניל וסוכר

כזה מן
 

Dr T noki

New member
קרטיבים


טוב, אבל אם חייבים לאכול ממש אוכל אז אני מתכננת:
- סלט גזר
בהשראתך מיקי , קובה במרק, עוד לא החלטתי איזה אבל בטח משהו חמצמץ לימוני
מקלובה צמחונית עם אורז מלא, תפוחי אדמה, חצילים, כרובית ומה שיבוא.
פסטה בולונז צמחוני או לזניה תרד, מה שיבוא לי להכין.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני הפחתתי את כמויות האוכל בגלל הדיאטה- אז חם לי פחות

בכללי מה שמרענן זה פירות וירקות
 
אחד הסלטים

סלק טרי מגורר דקיקות, מעליו בצל סגול קצוץ דקדקדק, מעליו הרבה פטרוזיליה מקוצצת דקדק, מעליה פרוסות ליים מקולף, דקדקות, בינהן פרוסות שזיף צהוב ,צעל שכבת קוביות מנגו משובח, מעל שוב סלק ומעל כוסברה ושזיף צהוב
על הכל נזלף מלמעלה מיץ ליים סחוטרי, שמן זית במשורה, מלח גס ממטחנה וטיפטיפה סילן

 
חם והפרות מבשילים מהר מהר

אז עוגת בננות לפני שהן...דבש?


טבעונית
נ"ג
ו-וואו כמה טעימה
אז מה היה לנו?
כוס קמח טף בהיר
2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/3 כוס קמח אורז מלא
רסע כפית קסנטן גאם
מעט מלח
שקיק אבקת אפיה
כוס סוכר חום
ארבע בננות בשלות
4-5 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 כוס שומן קוקוס שבטמפרטורת החדר עכשיו הוא נוזלי
חופן אגוזי מלך שבורים גדול- לא חובה
תמצית וניל אפשר להמיר בזסט לימון
ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס
טוחנים במעבד מזון את הבננות עם השמן,הרסק,הסוכר, הוניל, מלח.אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וממשיכים עד שהכל אחיס. מעבירים לתבנית אפיה 26 או דומה משומנת מעט.אני זריתי על הקרקעית והדפנות סוכר חום ויצא קריספ. אופים ב-170 מעלות כארבעים דקות עד שקיסם יוצא יבש. במקרה שלי הפכתי על צלחת הגשה. לשמור במקום קריר שלא תתעפש, בכל זאת פרות.

 
יציבה, לא מחניקה, לא מתפוררת

איזה כיף בחיי
מתאימה ליד קפה חם, קר, שייק פרות או חלב סויה

 

יוספה 51

New member
מכירים את זה שיש ימים שלא יוצא טוב? או שזה לא אצל כל אחד?

אז היום יום כזה... הקציצות כהרגלן היו עיסתיות מדי, למרות תוספת קמח החומוס, והפכו לפשטידה שגם לא מלבבת מאד, ירקות בתנור גם לא יצאו במיטבם. הספגטי - פסטו יצא טוב, יחידי, נו שוין.
 
חם חם חם

אני הכנתי קציצות קטנות כמו פלאפלים קטנים מסלק צנוב וסגול טחון טרי המעבד מזון עם בצל, הדבקתי בקמח חומוס ומעט קמח אורז מלא. טיגנתי בשמן די עמוק- יחסית למחבת. הכנתי פסטה אורז טריקולורית מסולסלת עם אפונה זעירה של סנפרוסט עליה שפכתי שמנת אלפרו אחת ומלח. הנחתי על הפסטה את הכדורים.
אני חושבת שהדרך לקציצות שמצליחות היא- בקטן. עצות נגד עיסה- לגרר על פומפיה גסה כל מה שרך או מבושל. להשתמש בירקות לא מבושלים. להוסיף רכיב נגיס נניח עדשים כתומים או חומים ששרו במים/ בצל ירוק קצוץ וכך הלאה. קמח חומוס יפתור מה שלא נדבק אבל לא בעיית נגיסות.
אחד הדברים שהכי קשה ללמוד אבל לפעמים שווה- לזרוק. ממש כך. לפני שאת מוצאת עצמך מנסה להציל משהו שאין לו תקווה ומבזבזת עליו עוד כסף... מעיסות ניתן להכים כופתאות!

מציעה את עזרתי תמיד ,גם כשאת זקוקה לה באמצע כשאת עובדת עצות
מהנסיון לומדים
ויש ימים קשים יותר....
 

shudaizi

New member
מכירה מקרוב


אני מכינה הרבה ממתכונים בבלוגים, שם הכל נראה מסוגנן ומעורר תאבון, עם תאורה טבעית ורכה וכל עוגיה מוצלחת וחתיכית וכל קציצה מלמיליאן...
אצלי במטבח האורז לפעמים נשרף, התבשילים לפעמים יוצאים חסרי טעם (או שהם נראים מעוכים ממש)
והכי נורא כשמישהו (לא אני, נשבעת!) שוכח להוציא את הפסטה בזמן ואז יוצא סיר שלם של פסטה רופסת.
אז או שזורקים, או שמתבאסים קצת ואוכלים כי חבל לזרוק.
שלא לדבר על המטבח הקטנטן והלא מאובזר שלי, שאני רק יכולה לחלום על לטחון בו אגוזי קשיו.
אני עדיין לומדת שהחיים זה לא בלוג לייף סטייל נוצץ וגם הכשלונות האלה הם בסדר והם חלק טבעי ונורמלי בכל מטבח מתפקד ושמח. חוצמזה עכשיו קיץ אז רק סלטים ואייסקפה ואת זה קשה להרוס
 

ladybug6

New member
אם היית יודעת כמה מתכונים לא נכנסו לבלוג...

ואפילו היו כאלה שנזרקו לפח לאחר ששהו במקרר יומיים רק בשביל הסיכוי שמישהו ייגע בהם..
&nbsp
ומטבח מאובזר אני מתחילה לבנות רק בשנתיים האחרונות, עד אז לא היה לי אף מכשיר חשמלי מלבד כיריים, סירים וסכין, במטבח קטנטן ולא נוח בעליל. וגם עם זה הסתדרתי מצוין..

אבל אין ספק שעם מטבח נוח כיף יותר לבשל וגם אפשר להכין מגוון גדול יותר של דברים.
 

shudaizi

New member
אני בטוחה!

ברור שלכולן יש כשלונות מטבח. בסוף מה שרואים בבלוגים ובפייסבוק ובאינסטגרם זה את הדברים היותר מלוטשים ומוצלחים.
אין בזה שומדבר רע. אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ויש עוד המון בלוגריות טבעוניות (או טבעוניות פרינדלי) שאני לומדת מהן כל כך הרבה, ואני יודעת שחלק לא מבוטל מבשלות ומצלמות במטבחים קטנטנים ועושות דברים מאוד יצירתיים עם אמצעים בסיסיים ביותר.
אני סתם בזמן האחרון חושבת על הפער הזה בין המטבח האמיתי והמטבח כפי שהוא משתקף ברשתות החברתיות. חשבתי, ואני בטח לא הראשונה או היחידה, על גרסת ריל-לייף לאינסטגרם ולפייסבוק - failbook או משהו כזה - שמתעדים בו את המאכלים שיצאו איכסה, את הימים שקמנו הפוך, את הריבים עם בני הזוג וכאלה. יש לי הרגשה שהדרך היחידה שבה זה יעבוד זה בעילום שם.

בכל מקרה, כדי להחזיר את ההודעה לנושא הפורום, יש את הדף פייסבוק טבעונים שמדכאים אותי. זה מאוד מצחיק אותי כי ברור שצילום גרוע ומראה לא מגרה זה ממש לא משהו ששייך רק לאוכל טבעוני.
 

ladybug6

New member
זה בהחלט יהיה משעשע


אבל לא מחמיא ואפילו די דוחה (נזכרת בעיסת פטריות ובצל שפעם חשבתי שתהפוך לפשטידה, ולה היו תכניות אחרות...)
&nbsp
 

יוספה 51

New member
תודה. נחמדות אתן. מרוב ייאוש רק עכשיו, מוצאי שבת

פגשתי גם את המטבח וגם את הפורום... פשטידה שלמה הולכת להזרק עכשיו... וגם הירקות המעולים במקור שהפכתי לעיסה קווצ'ית ימצאו עצמם בפח (כואב הלב, אספרגוס עם אפונה שטוחה עם פטריות והכל בגלל שהשארתי הרבה יותר מדי זמן על האש...) אבל יש מצבים שבהם צרת רבים זו קצת נחמה.
 

shudaizi

New member
ספרינג רולס

מגולגלים בדפי אורז, במילוי אטריות שעועית, מקלות מלפפון, גזר, כוסברה, חסה, חלק עם פטריות וחלק עם פרוסות טופו.
עם רוטב סויה, ג'ינג'ר, מלא שום ולימון. קלאסי ליום חם, אבל כמה צלחות לשטוף אחר כך!

 

Dr T noki

New member
בסופ״ש היינו במלון אבל כשחזרתי בישלתי לארוחת ערב

פסטה מקמח מלא עם רוטב פטריות ושמנת אורז
אספרגוס בתנור עם שמן זית ומלח - באדיבות שרונה מרקט החדש

קובה טבעוני (קנוי - תודה למיקי
ברוטב גזר ודלעת עם רסק עגבניות מוגש על קוסקוס מקמח מלא, ולמרות שזה תבשיל חורפי קלאסי, נהנינו ממנו בחום יולי אוגוסט (עם מזגן דולק
)
 
למעלה