מה אוכלים היום בשלהי החופש הגדול?

Dr T noki

New member
מה אוכלים היום בשלהי החופש הגדול?


היום אני במצב רוח יצירתי.
- סלט של עגבניות מנומרות ושרי רגילות, עם פולי אדממה מופשרים, הרבה כוסברה, מיץ ליים ושמן זית, מלח פלפל. התאים גם איזה אבוקדו אבל לא בשל.
- קציצות שעדין בתנור, מאורז אדום מבושל כמעט עד הסוף, עדשים שחורות קטנות מבושלות, שיבולת שועל, זרעי צ׳יה עם קצת מים, קצת קמח עדשים עם מים, בטטה מאודה מעוכה גס, הרבה תבלינים (מלח, פלפל שחור, קינמון ועוד), כף שתיים טחינה גולמית, פטרוזיליה קצוצה, מערבבים הכל עד שטעים ולהתייצבות קצת במקרר. חלקן שוטחו ללביבות בתנור, חלקן כודררו וגולגלו בפירורי לחם עם קצת שמן זית ופטרוזיליה יבשה. כעת מחכות לי בתנור
לדעתי הולך גם מטוגן וגם עם ציפוי קמח אורז ודומיו. הבלילה טעימה גם בתור מילוי לממוצעים שונים, הולך מעולה לדעתי למילוי דלעות ובצל.
- קישואים קטנטנים שקראו לי למלא אותם אצל הירקן
מולאו עם אורז בסמטי לא מבושל, הרבה מלח קינמון פלפל אנגלי ושחור, קצת בהרט, כף רסק עגבניות, עגבנייה אחת חציה קצוצה דק עם הקליפה וחציה מגוררת גס, נענע קצוצה וגרידת לימון. במה שנשאר מילאתי כמה עלי מנגולד.. שחו ברוטב של כמה עגבניות חתוכות גס, כף שתיים רסק עגבניות, קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות, 3 שיני שום קצוצות ובצל קצוץ שהוזהבו, מים שיהיה מספיק, מלח פלפל שחור ואנגלי בהרט קינמון כמון וחוואיג׳ למרק, לימון שלם סחוט, קצת סילאן. עוד שחו שם בחברת הקישואונים -אפונה טריה ירוקה, שאריות אפונה צהובה קפואה, מחצית מפולי האדממה מהסלט למעלה ושאריות חומוס מבושל שהוקפא. יצא טעים רך ולימוני.
הבפנוכו של הקישואים ילך למרק קישואים (כן, בקיץ. אני אוהבת. מה לעשות? אולי עם יוגורט סויה או חלב סויה, נראה).

אתמול הכנתי פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות עם נטבולז (מהבלוג של מור פלג), יצא מעולה, הילדים טרפו.
הכדורים טעימים גם בלי כלום. נושנשו עוד לפני הפסטה


לקינוח הכנתי קרטיב פירות יער- פירות יער קפואים שהופשרו קלות, מיץ ליים אחד, שקית אבקת סוכר (אפשר פחות או המתקה טבעית), עוד קצת מים לפי העין ובבלנדר. את כל העסק מקפיאים בתבניות קרטיבים וכולם מרוצים כולל הילדים. למשקיענים שבינינו אפשר להמיס שוקולד ולטבול את קצה הקרטיבים המוכן לאפקט ציפוי אבל לעניות דעתי מיותר. אפש לעשות גם עם חלבים מסוגים שונים אבל גם לדעתי מיותר. אותו כנ״ל - עם מיץ לימון, ליים, אפשרות לחתיכות תפוז או פירות אחרים שמתאימים, נענע ולגרוס, קרטיב לימונענע מעולה.
משהו שעוד לא ניסיתי אבל נשמע לי מעולה - נקטרינה (או משמש בעונה) עם קצת בזיליקום. מוזר אבל נשמע לי מתאים.
מה לא הצליח לי? מלון בננה, יצא קצת בעל אפקט גרברי.
 

Dr T noki

New member
טוב, תפוז לא נותן לי להעלות תמונות


תצטרכו להאמין לי שזה טעים
 
אצלנו בקטנה

דלעת גזר בצל בקוביות קטנות על זה אורז מלא משאריות מאודים יחד עם רוטב סויה ופלפל חריף.

פטריות ממולאות בתערובת אגוזים טחונים עם בצל וקישוא מונחות על קוביות קטנטנות של קישואים וגזר שריככתי במחבת, אחר כך הנחתי בתבנית וזלפתי טחינה גולמית .הכל אפוי יחד כשמעל הפטריות פרוסות עגבניה מומלחות קלות.

קצפיות מי חומוס עם מיץ ליים וזסט עכשיו בתנור. משארית הקצף המאד יציב שיצא הכנו קינוח קפוא, עורבב עם קוביות קטנטנות של תפוח ונקטרינה, רסק תפוחים הוסף ומעט אגר אגר לייצב. ערבבתי, מעל הנחתי תכולת שתי פסיפלורות ולמקפיא.

סלט ישראלי צבעוני חתוך קטן קטן.

אתמול אפיתי בחושה של לימון ושקדים ונשאר ממש כדי ללוות ספל קפה אחד...

בתכנון לימונענע קרח, נראה
 

Dr T noki

New member
אצלך ״בקטנה״ זה כמו מסעדה


הדבר היחידי שעדין אין לי אמץ או כוח להתעסק איתו זה הקצפת מי חומוס.
 
זה סתם מחסום פסיכולוגי

אני מבטיחה לך
אם מקציפים מספיק זמן ונותנים לזה להתייצב קשה ואופים ב-80 מעלות טורבו אין שום סיבה שלא יצליח לך.
שום סיבה. וזה באמת יצליח.
מי חומוס בלי מלח, מיקסר, סוכר או אבקת סוכר, טיפה מלח וזהו
 

Dr T noki

New member
דווקא כשבישלתי חומוס שמרתי את המים

אבל לא היה לי רעיון נחמד מה לעשות עם זה ובסוף התעצלתי וירדתי מהרעיון...
 

Dr T noki

New member
את עושה ממי חומוס של קופסת שימורים

או שאת מבשלת בעצמך?
 
לא מכניסה שימורי חומוס הביתה

אף פעם לא הכנסתי ומאז שיש סנפרוסט קטניות אז בכלל

משרה חומוסים ומבשלת בעצמי
 

Dr T noki

New member
אז זה גם מה שאני עושה

אבל חשבתי שמי החומוס בבישול הביתי מכילים פחות חלבון ולכן פחות יעילים להקצפה.
 
ולמה שיכילו פחות?

אין להם טעם לוואי של קופסה, את יודעת אלו מים הכנסת , מי נגע במוצר ועוד ועוד יתרונות והקטע הכי חלבוני? כשהם עומדים במקרר הם מקבלים טקסטורה סמיכה שמזכירה חלבון ביצה

אני מבשלת בסיר לחץ, ממלאה מים כ 4-5 ס"מ מעל גובה החומוס הנוזל הזה יוצא מעולה להקצפה
 

Dr T noki

New member
בעוונותי אין לי סיר לחץ

אבל מבשלת חומוס בסיר רגיל ויוצא אחלה.
יש לך המלצה למתכון קציפת חומוס קליל לקיץ למתחילי חומוס?

(מראש גם עם קציפת ביצים אני לא מי יודע מה השתמשתי...)
 
למעלה