מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום?

שיירי קציצות שבבי סויה ואפונה שיצאו בשריות להפתיע
קציצות עדשים כתומות אפויות בתנור- נראה איך יצאו
שיירי אורז צהבהב אפוי
סלט גזר תפוח בצל סגול פטרוזיליה ברוטב רימונים סמיך
חומוס וטחינה עתירת שום
פרוסות חצילים מזולפות שמן זית וחומץ בלסמי קלויות בתנור ואחר כך במיץ לימון שום מגורר ומעט סילן
ולקינוח מלון ריחני ורדרד ומתוק באופן יוצא דופן
 
קציצות עדשים

אפויות

 
אני יושבת מורעבת במשרד, הארוחת צהריית מתעכבת

ואת פשוט הרגת אותי סופית עם התמונות האלה....
 

שירהלה9

New member
נראה מדהים ביותר

אפשא בבקשה מתכון לשילוב בין הפטריות/בצל/קציצות
 
מתכון בערך

כי הכנתי לפי העין...
בערך כוס עדשים כתומים מושרים במים כמה וכמה שעות. לסנן מהמים.
להוסיף להם בצל גדול או שניים, זוקיני או דלעת או כל ירק אחר מגורר גס. לערבב היטב, לתבל- מלח, כמון, פלפל שחור...עשבי תיבול תמיד מתקבלים בברכה קצוצים דק. להוסיף כפית סודה לשתיה . לתערובת הזו להוסיף בין חצי כוס לכוס קמח חומוס/מאש מעורבב במים ביחס של 1:1.5 . לערבב היטב. לתת לעיסה לנוח מעט.
להבריש תבנית עם ניר אפיה בשמן זית ולהניח קציצות יחסית גדולות שיצרתם מהתערובת אם היא רכה זה בסדר אם היא מתפרקת חסר קמח. למי שאוכל עם גלוטן ניתן להשתמש במדביקים מקובלים.
לאפות כחצי שעה ב-165 מעלות.
בינתיים במחבת מזהיבים הרבה בצל , מקצצים הרבה פטריות לקוביות ומוסיפים לבצל, מעט מלח ופלפל שחור וזהו. את הכבודה הזו ניתן להוסיף על הקציצות אחרי שהועברו לכלי או להוסיף שמנת סויה אלפרו אחת ואז.

מתאים להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה בשפע או ירוקים אחרים
 
למעלה