מה אוכלים טבעונים?

מה אוכלים טבעונים?

שלום לכולם. אני טבעוני מסיבות אידיאולוגיות. אני הטבעוני היחיד בסביבתי ויש לי דאגות בקשר לנכונות התזונה שלי. המשפחה שלי (בעיקר) לוחצת עלי להפסיק את הטבעונות בטענה שזה מזיק לבריאות. בעקרון אני יוצא מנקודת ההנחה שכל המרכיבים התזונתיים שיש במוצרים מן החי קיימים גם בצמחים, מלבד ויטמין B12. היות ואת הויטמין הזה אני טורח להשלים, אני מניח שעל מנת להמנע מפגיעה בריאותית, אני צריך לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת ועל הרגלי אכילה נכונים במסגרת הטבעונות. אולם מה שאמרתי כרגע נכון לגבי כל אדם, טבעוני או לא. בכל זאת ידוע לי שמוצרים מן החי עשירים בערך תזונתי ובדרך כלל מי שאוכל בשר וחלב חוסך מעצמו את הדאגה של "מה לאכול וכמה". השאלה שלי היא כזאת: באיזו מידה עונים מוצרים כגון טופו, עדשים, פיטריות ואפונה על הדרישות התזונתיות. אמנם רשום על השקיות את כמות החלבונים המצויים ב100 גרם עדשים, לדוגמא, אולם דבר זה חסר משמעות עבורי שכן אינני יודע כמה חלבונים צריך לצרוך ביום, ומהי מידת הספיגה. ולכן כשאני מכין לעצמי מרק עדשים לארוחת ערב אני לא ממש בטוח שהשלמתי את החסר באותו יום. מבחינתי אפשר שגם 3 מנות מרק עדשים לא היו מספיקות.. לכן השאלה שלי היא כמה לאכול? שאלה נוספת היא: האם בעת מחלה (כגון שפעת) כדאי לאכול חלב או ביצים על מנת להקל על הגוף. (אני מניח שהתשובה היא לא אבל.. למה לא לשאול) אגב משקלי 65 קילו, וגילי 22 אני לא ממש סומך על תזונתאים, ולכן פונה לפורום הזה.

דורון ק

New member
אני כרגע בשלבי כתיבת

מאמר בדיוק על שאלות אלו,אני מאמין שבימים הקרובים אני אשלים את כתיבתו אם יהיה לי זמן. ואכן אתה צודק-חוץ מויטמין B12 אין כל יסוד הלא נמצא בצמחים ולכן באמצעות תזונה נכונה ומגוונת אין ספק שהגוף יקבל את יסודות התזונה ממרכיבים צמחיים. בקשר להצטננויות-הרי מזמן הוכח שאנטיביוטיקה לא עוזרת למצבים אלו,לא!?

דורון ק

New member
דרך אגב

אלון,לא שלחת מייל או מסר בקשר לרעיון לכתיבת המאמר!? אם אתה רוצה שנכתוב ביחד את המאמר אתה מוזמן-לי כבר פחות או יותר יש רעיון מסוים.

למעלה