מה אומרים??? [דחוף!]

limish

New member
מה אומרים??? [דחוף!]

אבי בן 48 והתבשר ביום הנישואין ה- 27 שלו כי בגופו יש גידול ממאיר (בקיבה ובלבלב). לפני כיומיים עבר ניתוח לבדיקת מצב הגידול - והתוצאות אינן מעודדות כלל! הגידול התפשט מהקיבה אל הלבלב ובנוסף על כלי דם וישנן גרורות באזורים שונים בבטן. פנינו לפרופרסור מומחה בתחום הגסטרונומיה ולאחר ששוחח עם המנתח של אבי הסביר לי ולדודי (אני הבת הבכורה מבין 4 אחיות) שמדובר בסרטן ממאיר עם סיכויי החלמה אפסיים בהחלט. כששאלנו בכמה זמן מדובר, נאמר לנו כי נותרו לאבי מספר חודשים לחיות... ואני לא צריכה לספר על ההלם ועל התגובה שהיינו בה. כרגע, המצב הוא שלאבי לא סיפרנו שאין מרפא למחלתו מכיוון שמדובר באדם רגיש לבריאותו ולמשפחתו, ולכן אנו חוששים כי ברגע שנאמר לו דבר כזה הוא יישבר לגמרי. היום הייתי בביה"ח והוא מראה סימני התאוששות יפים מהניתוח, הוא נותק מהקטטר והחמצן, הוא הולך בכוחות עצמו ויש לו רצון לחיות ולהיאבק במחלה הקשה! כששאל מה נעשה בניתוח הרופא אמר (לאחר ששוחחנו איתו) שהוצא חלק מהגידול וכי ישנו עדיין גידול שיש לעשות עליו טיפולים כימותרפיים. השאלה שלי (אחת מתוך כמה וכמה כרגע...) היא כיצד עלינו להתמודד עם המצב החדש מולו? האם נכון יהיה לומר לו את האמת? (ואני לא מתכוונת שאנחנו נאמר אותה, אלא הרופא כמובן) בהתייחס לאופיו ולהתקדמות הניכרת עד כה מאז הניתוח? אשמח לקבל עצות מאנשים שעברו אירועים דומים בעצמם או עם קרוביהם... מחר מתכוונים לעשות לאבי שיחה מקיפה יותר מכיוון שאחיו הגדול מגיע מחו"ל והיינו מעוניינים שיהיה נוכח בהודעה (עד עכשיו עירפלו את העובדות, השאלה היא אילו עובדות יש להשאיר לנו בלבד מבלי לגרום לו לאבד תקווה?)

bali

New member
מנהל
מנסה לעזור מנסיוני האישי...

במקרה שלי זה היה אבא שלי. היה לו סרטן ריאות מסוג אלים ובמצב די קשה. כשגילו גרורות במוח אחרי כמה חודשים, אמרו לנו שיש לו בין 3 חודשים לשנה לחיות. התלבטנו את אותה ההתלבטות שאת עומדת בפניה. מה לספר לו ומה לא... בסופו של דבר הוחלט לספר לו שיש גרורות במוח, ושהמצב קשה (הרי להגיד לו שיהיה בסדר כשידוע שלחלוטין אין סיכוי שיבריא זה כבר ממש לא טוב...) אבל לא להגיד לו שיש לו כך וכך זמן לחיות... עשינו ככה והוא היה אופטימי ונלחם בכל כוחותיו עד הרגע האחרון, שאגב בא אחרי חודש וחצי ולא אחרי שלושה חודשי המינימום שהרופאים נתנו לו... עד עכשיו אני חושבת שזו היתה ההחלטה הנכונה. ומה שעוד חשוב זה לבלות איתו כל זמן שניתן ולנסות להגשים לו חלומות... מקווה שקצת עזרתי-

bali

New member
מנהל
ועוד משהו-

כתבתי פה כמה דברים, אבל אם את רוצה לדבר בטלפון או לכתוב מסר פרטי, אני פה ומוכנה לעזור. אני אשלח לך מסר עם מספר הטלפון שלי.

לימיש יקרה../images/Emo140.gif

מאוד הצטערתי לקרוא סיפור כה עצוב ונוגע ללב. אני מתרשמת שמשפחתך מלוכדת ותומכת והכי חשוב אוהבת. הנושא של: "עד כמה לגלות?" תמיד העסיק את בני המשפחה הסובבים את החולה. אני חושבת שאביך הוא זה שיכתיב לכם את הקצב, תהיו קשובים למידה שהוא רוצה לדעת או להתעלם ולפי זה תתנהגו. אני בתור מבריאת סרטן יודעת שאני רציתי לדעת כל פרט ופרט וזה נתן לי תחושה של שליטה במה שקורה וחוסר הידיעה טמטם אותי. אך אני יודעת שיש אנשים שמעדיפים לדעת בצורה מסוימת בלבד ולהסתדר עם זה. תהיו קשובים והמשיכו להיות כה אוהבים ודואגים. אני אשמח אם תמשיכי לעדכן במה שקורה איתכם. שולחת לך חיבוק אומץ ועידוד איילת האביב

למעלה