מה אומרים? לא אומרים

דורי 1981

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
"זעם" אולי באתר ואללה ודמיונותיו. דברי פינדרוס היו מכובדים ונכונים, לטוב ולמוטב.

דורי 1981

Well-known member
"זעם" אולי באתר ואללה ודמיונותיו. דברי פינדרוס היו מכובדים ונכונים, לטוב ולמוטב.
מה נכון? שדתי צריך להתבטל ולקרוא בספר תורה כל היום במקום לשרת את המדינה ו/או לעבוד? אנשים פה יוצאים מדעתם.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה נכון? שדתי צריך להתבטל ולקרוא בספר תורה כל היום במקום לשרת את המדינה ו/או לעבוד? אנשים פה יוצאים מדעתם.
אם אנשים יוצאים מדעתם, שילכו לטיפול.
פינדרוס אמר שם שני דברים שמצוטטים בהרחבה (ברוב המקומות תוך ערבוב ביניהם שאמור לגרום לדברים להישמע רע, למרות שפינדרוס עצמו בשום שלב לא עשה את ההקשר הזה): האחד (נוסח חופשי שלי) שהוא מצדיע למגזר הסרוג על תרומתו וכואב מאוד את המחיר שהמגזר הזה שילם למען בטחון כולנו. השני (כנ"ל) שבמקביל למחיר בחיי אדם, המגזר משלם גם מחיר גבוה מאוד בהיבט הדתי (התרחקות מהדת) ושזאת הסיבה שהוא או המגזר שלו מתרחקים מתרומה דומה.

מה לעשות, שני הדברים נכונים. טוב? רע? צריכים לשנות משהו? את זה יחליט כל אחד לעצמו. איש איש והשקפתו. אבל אין כאן שום דבר לתקוף את פינדרוס על דבריו. גם לא אם לא מסכימים עם עמדתו בעניין גיוס חרדים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה גם מוזמן להצטרף אליהם.
אני מודה לך על הזמנת האדיבה (שאגב מבחינה תחבירית, נראה לי שאתה יכול להנפיק רק אם אתה חלק מהקבוצה הזאת, אבל יתכן שאני טועה. שיעידו לומדי הליבה). כך או אחרת מאחר ולא הצהרתי שיצאתי מדעתי ואף לא יצאתי ממנה למיטב ידיעתי ושיפוטי, אינני רואה בכך צורך מיוחד.
הם לפחות רוצים את טובת המדינה ולא תומכים במפלגה של מחבלים יהודים.
אני לא מכיר "מפלגה של מחבלים יהודים" וממילא גם לא מכיר מי שתומך במפלגה כזאת. אבל אני סמוך ובטוח (יעני ברמה שאין לי שום צל צילו של ספק ספיקה) שכל חברות וחברי הקואליציה ללא יוצא מן הכלל "רוצים את טובת המדינה". אגב כך גם רוב חברות וחברי האופוזיציה (לצערי שם לא ניתן לדבר על "כל" ברמת הוודאות הנדרשת והמתקיימת בקואליציה). ממילא אפשר להניח שזה מהצב גם אצל תומכי הקואליציה והבוחרים בה וזולת אג'נדה פוליטית ו/או מצב נפשי בעייתי ו/או רל"בת קיצונית (סליחה על הכפילויות), אין כמובן כל סיבה בעולם לסבור שזה לא המצב.

למעלה