מה אומרים להורים "רגילים" בגן משלב?

Navva

New member
מה אומרים להורים "רגילים" בגן משלב?

בני בן 5, גן טרום חובה, בגן תקשורתי. הוא מאובחן PDD-DNOS בתפקוד גבוה. עצמאי, מדבר, מתעניין, קוגניציה בנורמה הטובה. הוא יתחיל ללכת פעמים (בהתחלה חצי יום) לגן רגיל קרוב הביתה (מאוד חשוב לבן יחיד חברים בשכונה). הוא ילווה בבת שירות לאומי מהגן התקשורתי. בשיחה שלי עם הגננת משלבת, היא העלתה התלבטות מה וכיצד להגיד להורים. היא גננת מנוסה אך פעם ראשונה היא משלבת. אני אמרתי שאין לי בעיה לדבר עם ההורים ואני לא מסתירה דבר. היא בגישה של לתת מידע אבל לא רב מידי.

Diana M

New member
גן משולב

שלום נאוה. האם מדובר בגן רגיל שרק בנך משתלב בו? או בגן שכבר מוכר כמשולב ובנך עוד ילד בעל צרכים מיוחדים שעומד להכנס לשם? יש הבדל מהותי. באם זה רק בנך אני בעד שאת תוצאי יחד איתו איזו איגרת קטנה מודפסת במחשב והגננת תחלק להורים. משהו בסגנון: "שלום קוראים לי נדב, אני בן חמש אני מאוד אוהב דינוזאורים, גלידה ורכיבה על אופניים. אני ממש מעולה במשחקי מחשב ופוגים ולעומת זאת קצת קשה לי להתחבר עם ילדים חדשים, להקשיב במשך זמן ארוך לסיפור (ומה שבא לכם..אבל בלי הגזמה ובלי כניסה לפרטים ומינוחים) וזו הסיבה שאני מבקשר בגן חבצלת שם עוזרים לי להתמודד עם הקשיים שלי ועכשו אני ממש מוכן להתחיל לעשות הכרות עם הגן החדש בשכונה שלי. ההורים שלי קצת חוששים ודואגים והאמת שגם אני. אבל אנחנו סומכים על רינה הגננת שתעזור לי להשתלב וגם על כל החברים החדשים בגן ועל ההורים שלהם שיקבלו אותנו בברכה וחלקם גם יעזרו לי להיות חבר שלהם." אפשר כמובן שהגננת תוציא איגרת משלה ותוסיף דברים משלכם וכו'. לא הייתי יוזמת מפגש הורים מיוחד בגן. נראה לי מיותר ומעצים את הענין ובסה"כ מדובר בילד חדש שהגיע וכן, יש לו צרכים מיוחדים אבל זה ממש לא חריג. מצד שני לא הייתי הולכת על סגנון בת היענה. בכל זאת ישאלו וירצו לדעת מי הילד שמגיע רק ליומיים. כדאי לבקש מהגננת לשחבר את בנך לילדים שיכולים להיות חברים פוטנציאליים. כדאי לקחת מספרי טלפון ולנסות ליצור קשר עם ההורים ולהזמין אליכם. ההצלחה מאוד תלויה בגננת ובהדרכה שהיא תקבל. ככל שהיא תראה בשילוב דבר טבעי והגיוני כך יתייחסו לענין גם הילדים וגם ההורים האחרים. מנסיוני אני יודעת שגננות מתגייסות לנושא כאשר הן חשות אמפטיה להורים. לכן, חשוב לקרב אותה, לשתף אותה לתת לה תחושה שהיא חשובה ומשמעותית בתהליך (מה שמאוד נכון) שאתם סומכים עליה ושהנושא מאוד חשוב לכם. בהצלחה דיאנה

Diana M

New member
תודה!

רק עכשו ראיתי. את רואה כמה זה כייף לכתוב בפורום של מנהל אחר?

רוני 975

New member
מה אומרים?

הי נאווה, יש לי בן בחינוך מיוחד (לא מתאים בינתיים לשילוב), כך שאין לי ניסיון אישי.אבל, בגן של הבת הגדולה שילבו השנה ילד עם PDD קל (נראה לי במצב די דומה לבן שלך), עם סייעת. מאחר ויש בגן עוד איש צוות - היה ברור שההורים ישימו לב שיש משהו "חריג", כך שאין טעם להתעלם מזה. באסיפת ההורים שנערכה בתחילת השנה הגננת סיפרה שיש ילד חמוד ומתוק עם בעיה קלה בתקשורת, שישהה בגן בליווי סייעת. היא הציגה את ההורים ובזה זה נגמר. לא עשו מזה עניין גדול. אני לא בק'שר עם ההורים, אבל לפי מה שהבנתי מהבת שלי, הילדים קיבלו אותו בצורה מאוד טבעית, יש לו חברים בגן והוא השתלב יפה. ההורים לא מתעסקים עם זה בכלל, לא מדברים מאחורי הגב ולא נרתעים (ואני מאוד רגישה לדברים האלו...). אני יודעת שהפסיכיאטרית באה מדי פעם לגן לשוחח עם הגננת ומהצד ה נראה מוצלח. מאחלת לכם הרבה הצלחה

למעלה