מה אומרים לילדה בת 10?

limish

New member
מה אומרים לילדה בת 10?

מה אומרים לילדה בת 10? לאבא שלי התגלה סרטן ממאיר בקיבה. מדובר בסרטן אלים במיוחד... הרופאים מדברים על מספר חודשים (למרות שאני מאמינה שהוא יחייה הרבה יותר!!!). היא חושבת שהוציאו לו פצע מהקיבה ושעליו לעבור טיפולים עכשיו כדי להיות יותר חזק. לדעתה הכל יחזור לעצמו לאט לאט... היא מחכה לרגע שייצא מבי"ח ויחזור הביתה... מה אומרים לה? במה לשתף? למי ניתן לפנות לייעוץ או עזרה פסיכולוגית?

אחשל

New member
איך לספר, מה לספר...

בביקורי האחרון המרפאה אונקו´, ראיתי ספרון שהוציאה האגודה למלחמה בסרטן, שעונה בדיוק על השאלות שלך... נסי לאתר אותו במרפאה, או פני לעובדת הסוציאלית או ישירות לאגודהלמלחמה בסרטן. יעוץ פסיכולוגי - אני לא בטוח אבל אני חושב שאפשר לקבל דרך בית הספר (לבדוק עם היועצת) או דרך הרשות המקומית (לשכת רווחה). בהצלחה, והרבה בריאות... ניר

אני בעד לגלות הכל...

היום זאת הגישה הנפוצה כלפי חולים לדעתי זה נכון גם לגבי המשפחה הקרובה לא הייתי בסיטואציה כזאת יש לי בן בגיל הזה, בן 10 אפשר לדבר איתו כמו עם מבוגר לספר לו מה הרופאים חושבים למרות שזה לגמרי לא נעים. כבר קרו גם ניסים בגוף ונפש האדם יש לפעמים כוחות מופלאים לא צריך לאבד תקווה וחשוב בזמן זה יותר מכל זמן להנות מכל דקה זאת דעתי האישית אני לא פסיכולוג וכפי שכתבו כאן יש להם מה לומר יש גם את אגודת ח.ס.ן שמפעילה קו חם לתמיכה ויעוץ טל: 1-700-50-66-00 הרבה בהצלחה ועוד יותר הרבה בריאות

מלמלה

New member
יש ספר

הנקרה "יש סרטן בבית" הוא מתאר מחלתה של אם דרך עיני ילד בכיתה מסביר מה זה סרטן, על הניתוח, טיפולים, קשיים בבית והתמודדות עם חברת הילדים לדעתי ניתן לפנות לעובדת סוציאלית במחלה האונקולוגית וחובה לידע את מחנכת הכיתה והיועצת בבית הספר לעוד פרטים אני יכולה במסר

למעלה