מה אומרים לילדה בת 4

• פותח הנושא HERMA
  • פורסם בתאריך

HERMA

New member
מה אומרים לילדה בת 4

שאבא שלה מסרב לראות אותה מגיל שלושה חודשים. הילדה נושאת את שם משפחת אביה, היא מכירה אותו מתמונות בלבד, והיא דומה לו להפליא. מגיל שנתיים ועד עכשיו היא שואלת שאלות שנענו בהתאם לגילה והיא הסתפקה בתשובות שניתנו לה. עכשיו היא מבקשת לראות אותו ולדבר איתו. כל המאמצים שנעשו בעבר לשכנע את האב לראות את הילדה נתקלו בסרוב. גם תמונות שנשלחו מדי חודש בשנה הראשונה לא נתקבלו בשמחה מצידו ואפילו ביקש להפסיק לשלוח אותן. אז מה אומרים לילדה בת 4 שאבא שלה מסרב לראות אותה. אשמח לעזרתכן. קרן

קרן יקירתי

שאלה נוגעת ללב, נקרע הלב על הילדה, וגם עלייך. לא סיפרת לנו באיזה אופן הגיעה הקטנה לעולם, ומה גורם לאבא שלה להתנכר, אבל למען האמת זה לא ממש משנה. בשורה התחתונה אתן מתמודדות עם אב נוטש, וזה לא קל. האמת, בעיני יש רק דבר אחד שיותר קשה לילד להתמודד איתו, וזה פינגפונג של ציפיה-אכזבה (גם של האם וגם של הבת). זו רק דעתי, והיא אולי קיצונית, אבל הייתי חותכת דברים כאן ועכשיו: ראשית, שם המשפחה - *אתן* שתיכן משפחה, ולכן עליכן לשאת אותו שם משפחה! (קרובתי, שהיא גם חד הורית, שינתה את שם משפחת בניה כשהיו בגילאי 4 ו- 6, לשם כפול - שם משפחתה שלה ואח"כ של האב, את השם הזה הם נשאו קודם). למרות שכבר היו בגיל די מבוגר לשינוי שם - הם קיבלו את זה ממש בסדר. שנית - נתקי מגע מהאבא. ספרי לביתך שאבא לא יכול להיות איתה בקשר, תני לה להביע את הכאב (זה כואב), אבל קבלנה את הדין אחת ולתמיד. דברי איתה כמה שהיא צריכה, אבל המסר נשאר בעינו, בלי וויתורים. וקצת בשביל להפחית מהכאב - הבת נולדה לסיטואציה שהיא בלי אבא בבית, סביר מאוד להניח שהחוסר הזה כואב לה *פחות* ממה שאנחנו חושבות, כי אין פה אובדן של משהו שהיה, רק רצון למשהו נוסף. וקצת על עצמי, גם בני (שהוא באותו גיל) חווה נטישה של אבא שלו (בעבר ובהווה). אחרי שהאבא שיחק ברגשותיו של הקטנצ´יק - או שהגיע פעמיים בשבוע, או שנעלם לחודשים. (השורה שקרעה לי את הלב היתה "אם אני אתנהג יפה, אז אבא יבוא, נכון?") - הקטנצ´יק לקח רגשי אשמה על זה שאבא לא בא בגלל "ההתנהגות שלו". האבא קצת פישל בעוד משהו, ולפני כשנה הצבתי אולטימטום: או שאתה לוקח אחריות, ומחליט על יום בשבוע, או יום בשבועיים בהם אתה נפגש עם הקטנצ´יק, או שתלך קיביני** (ניסחתי את זה קצת יותר עדין). האבא החליט ללכת קיביני**. הקטנצ´יק קצת מתגעגע, אך האמת היא שהוא לא ממש חי את הנושא, כי מלכתחילה אבא לא היה משהו מאוד משמעותי ומרכזי בחייו. היה לי חשוב להעיף את האחריות מהקטנצ´יק, אמרתי לי שאבא ואמא מאוד כועסים אחד על השני, ולכן אבא לא יבוא יותר. [אוקי, אולי זה קצת שקר, אבל אם הייתי מפילה אשמה מלאה על האבא - הקטן היה חווה דחייה של אביו, ואם הייתי לוקחת אחריות מלאה, הקטן היה כועס עלי ומרחם על אבא. ככה הוא מבין ששני ההורים שלו זה לא מציאה, אבל זה מה יש...והוא לא בעסק] קרן - שוב, אולי ה נשמע אכזרי, אבל בדקי עמוק בליבך פנימה כמה *את* מבולבלת ונבוכה כלפי הקשר אם האבא, ברגע שאת תחליטי לכיוון זה או אחר, גם לקטנה יהיה יותר קל. ושוב סליחה אם הייתי בוטה מדי, אשמח לעמוד בקשר מסרים פרטיים עם תרצי, בהצלחה! ענת

HERMA

New member
שינוי שם משפחה

כפי שהבנת מהמסר בבוקר, אני שואלת את השאלות בשם חברתי. במשרד הפנים לא אפשרו לה לשנות (להוסיף)שם המשפחה על סמך הסכם המזונות, בו יש אישור מהאב לעשות כך. האם אפשר לעשות שינוי מבלי שהאב יצטרך להטריח את עצמו למשרד הפנים??? תודה על העזרה קרן

שינוי שם

בוודאי, בלי שום קשר לאב, יש תקדים בג"צי בן יותר מ-10 שנים המאפשר לאם לשאת את שם משפחת ילדיה, בלי שום קשר לאב. צריך להיות אסרטיביים במשרד הפנים, ניתן לפנות לעזרת עו"ד של נעמ"ת (עו"ד אידית טיטונוביץ´, אם אני לא טועה) במקרה שהם מסרבים. זה חוקי ומותר במדינה!

בבושית

New member
תודה

תודה.

ELA02

New member
את האמת

אני מאמינה שצריך להגיד את האמת לילד. כמובן שזה צריך להיות רק את האמת ואולי לא את כל האמת ולהתחיל להגיד שאי אפשר לראות את אבא. כי הוא לא יכול. כמובן שזה ילווה בעוד שאלות, אבל כדאי לקבל יעוץ מקצועי בעניין. לגדול בלי אבא זה קשה ואבא שלא רוצה לראות את הילד שלו זה יותר קשה. חזקי ואמצי

TWEETY =^.^=

New member
האמת וכל האמת ורק האמת../images/Emo88.gif

גמ´אני מאמינה ודוגלת באמת, כי לשקר אין רגלים, ומתי שהוא צריך להתמודד עם המעשיות שסיפרנו ושאיתן הסתבכנו
כמובן שהנוסח והתוכן, צריך להעשות בהתאם לגיל הילד ולרמת הבנתו. אני שולחת לך
ענק, ואני יודעת שההתמודדות שלך אינה קלה, אבל אני גם מאמינה,,, שאת בגלל היותך בוגרת ומבינה ענין, לוקחת את כל הענין ברצינות רבה יותר מביתך, למרות שאלותיה. שיוווו נראה לי שהסתבכתי עם ההסבר
אני מתכוונת לכך, שביתך אומנם שואלת ומתעניינת, אבל היא בהחלט יכולה לסגור ענין עם תשובה כנה ומספקת וזה אומר שאת בעצם בלחץ הרבה יותר ממנה - הצלחתי להסביר

גרא.

New member
ילדה בת 4 יכולה להקשיב,אבל לא ..

להבין,בוודאי לא בצורה ובדרך שאת היית רוצה שהיא תבין את סרוב אביה לראותה,כבעייה שלו,ולא שלה,של ביתך.החשש שלי הוא שהאמת העירומה,יכולה ליצור אצל ביתך רגשות אשמה קשים,כאילו היא אשמה במה שקרה,ולא אביה.ועל זה יהיה הרבה יותר קשה להתגבר.לכן,את יכולה לומר לה את שברצונה להבין לא בדרך ישירה,אלא בדרך של מטאפורה.מאחר ואיני יודע אם יש ספור מתאים שמתייחס למצב כל כך נדיר,כמו זה.ואולי יש בספריו של אדיר כהן,מה שאת יכולה לעשות זה לכתוב סיפור,תוך שאת משתמשת בדמויות שביתך אוהבת ומזדהה עימן.בסיפור תספרי על משפחת חיות..אפילו משפחתו של פו הדב..ושרבטי את כל החשוב לך לתוך הספור..כולל תגובות אפשריות של פו,כשמבין למה אבא דוב עזב אותו...אם הבנת את העיקרון..זו אחת הדרכים להתמודד עם אינפורמציה שאנחנו חייבים לומר לילדים רכים בשנים,העלולים להבין שלא נכון את שנאמר להם..רק כך,ילדתך הנבונה,ובכך אני בטוח,תוכל להתמודד עם דברייך.כאשר ללא ספק היא מהר מאד תבין שאלה בעצם חייה..אבל יקל עליה להשליך את רגשותייה,על הספור.כדאי לך לנסות. גרא,השכן מ"ייעוץ פסיכולוגי"..

keren5

New member
חיפשתי את ספריו של אדיר כהן

באינטרנט, יש לו המון ספרים האם אתה יודע על ספר מסויים שיכול להתאים לסיפורי נטישה. תודה קרן

גרא.

New member
קרן,נסי לחפש ב"להפליג עם כוכב"

אנטולוגיה בת שני ספרים.באחד יש הסברים כיצד להשתמש בספרוטרפיה ככלי טיפולי.וכן רשימה ארוכה של עשרות ספרים/סיפורים במרבית תחומי המצוקה של הילדים.בספר השני,ישה אסופה נבחרת של שירים וסיפורים.אם זה לא מתאים לך נסי גם לחפש אצל דבורה יעקובובי,שוב באותו מדף של ספרוטרפיה.בהצלחה !

betya

New member
לקרן

לא הבנתי מהודעתך מדוע לא רוצא האב קשר עם ילדתו. האם ידעת כל כך קודם? אם כן, לדעתי, ואני אינני בעלת מקצוע, היית צריכה להנמיך ציפיות מזמן, כאשר הילדה היתה עוד יותר רכה בשנים ובחודשים. בכל אופן, אם זה המצב והאב לא רוצה - אי אפשר להכריח את הבנאדם. כדאי לקבל ייעוץ מקצועי, להוריד ציפיות ולחתוך, כדי שהעניין לא יהפוך לאובססיה אצל הילדה, שרק תגדל יחד איתה. אני גם תומכת בדעתן של הבנות שחושבות שאסור לשקר, ויש לומר את האמת, או את חלקה, בהתאם לגיל הילדה. זאת בדיוק הסיבה, דרך אגב, שאני החלטתי באין בן זוג שיהיה שותף פעיל בגידול הילד, לא לעשות ילד עם ידיד או מכר שאין לו עניין בילד עצמו, כדי שלא אצטרך להסביר בעתיד לילד/ה למה לאבא לא אכפת ממנו. נראה לי שמצב שבו אין אבא בשטח בכלל, כעובדה מוגמרת מלכתחילה, אולי יותר קל לילד. ב ה צ ל ח ה לך יקירתי. אנא ספרי לנו בהמשך מה קורה.

HERMA

New member
המון תודות על התגובות

מאוד מרגש שהקדשתם זמן ומחשבה והגבתם באמפתיה וברצינות. לפני הכל רציתי לציין שבקשתי את עזרכתן בשם חברתי שלא מחוברת לאינטרנט. היא התרגשה לקרוא את התגובות הרציניות בנושא מרכזי זה בחייה, ומבקשת להבהיר שבתה נולדה לתוך זוגיות קיימת (לא נשואים)שנמשכה יותר מארבע שנים, ונולדה אחרי שתי הפלות. ההריון היה רצוי מאוד לשני הצדדים. במהלך ההריון היו חיכוכים והזוגיות לא היתה טובה לה, ועד ארבעה חודשים לאחר הלידה היא ניסתה לשמור על מערכת היחסים תוך תקווה שהקשר הזוגי ישתפר למען הילדה אך ללא הצלחה. חשוב לה להגיד שהאב טיפל בילדתו במסירות ויש לילדה המון תמונות משותפות עם אביה. אחרי ארבעה חודשים היא החליטה לעזוב אותו, ומאותו זמן האבא סירב לראות הילדה, מתוך כוונה לפגוע באמא. כל הנסיונות מצידה ומצד החברים לשכנע אותו שהוא פוגע בילדה ובעצמו עלו בתוהו. כמו כן, עליי להדגיש שהאם מעולם לא שיקרה לילדה ומעולם לא הכפישה את שמו בפניה והיא היתה שמחה אם האב היה מחדש את הקשר. אך בשום אופן היא לא תיתן לילדה להרגיש דחיה ותגן עליה ולכן בגיל זה כשהשאלות מורכבות יותר יש לה בעיה עם התשובות. תודה לכולכם, קרן

TWEETY =^.^=

New member
היי קרן

הוספת יאמבה אינפורמציה שמשנה את כל הענין. בהתחלה לא היה ברור באיזה נסיבות נולדה הילדה והאם היא בכלל מכירה את האב. עכשיו הבנתי שהיא מכירה אותו ובגדול ולכן זה מצב שדורש משנה זהירות על מנת לא לגרום לפגיעה נפשית גדולה יותר של הילדה. כפי שגרא אמר, ילדים נוטים לקחת אחריות על מעשה הוריהם - הם חושבים שהורה נעלם כי הם היו רעים ואם הם יהיו טובים הוא יחזור,,,חשוב מאוד להיזהר במסר שמעבירים לילד (גם במסר הסמוי), וכמובן שלא ניתן לומר לילד במפורש שהאב עזב כי,,,,בלה בלה בלה. גרא נתן לך עיצה מקצועית ואני שמחה שהוא קרא בין השורות את מה שאנחנו פיספסנו. לכן חביבתי הייתי ממליצה לקחת את עיצתו בחום ולהתייעץ במה ואיך בדיוק לומר - אולי אף לחבר פרק נוסף לפו הדב
בצוותא.

בבושית

New member
פו הדב-מטאפורה - תודה לגרא על הרעיו

מקבלת את עצת גרא ואת הצעתך, ואשמח מאד לקבל רעיונות לפרק הראשון בסיפור החדש של פו הדב. תודה מראש
בבושית

בבושית

New member
חברה של קרן (HERMA)

תודה תודה רבה לכולכם על תשומת הלב, הזמן, הרעיונות ובכלל. שמחה להיות איתכם...

שלום קרן../images/Emo23.gif

תיארת סיטואציה קשה שיש סיכוי סביר שאמצא את עצמי בה בעוד מספר שנים, ואני מתארת לעצמי שאגיד לאלה שאבא גר רחוק והוא לא יכול לבוא לראות אותנו ואם היא תקשה אולי אגיד שאבא ואמא אהבו אחד את השני מאוד כשהיא נולדה אבל עכשיו כבר לא, ושאנחנו כבר בכלל לא מדברים אחד עם השני ולכן אין קשר ביננו לבין אבא אבל אולי פעם יהיה. אין מה לדבר על ליבו של האיש הזה שאנא אל תחמיאי לו ותקראי לו "אבא" כי הוא אפילו לא גבר, כי זה לא יקרה בכוח וביננו- עדיף שלא יקרה בכלל. אולי סתם טחנתי פה מים אבל אני מקוה שעזרתי אולי טיפ טיפה.

בבושית

New member
הי חגית אמא של אלה

שמחה שכתבת לי ושמחה עוד יותר מה שכתבת, את מחזקת את דעתי ואת דעתה של הפסיכולוגית שראיתי אתמול. אכן, מתחזקת בי התחושה שאין ביכולתי להביא את אביה של ילדתי להיות בקשר איתה. אני בטוחה, שאילו רצה בכך היה מוצא דרך לעשות זאת, אך כנראה, שאין בו הכח, וטוב שכך, לעת עתה. תודה ובהצלחה בהמשך.

למעלה