מה אומרים לכם

טומי*

New member
מה אומרים לכם ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שנודע להם* שהמוצא שלכם הונגרי
מה אומרים לכם כשאתם מספרים שהמוצא שלכם הונגרי? מה הישראלי הצבר אומר לכם? הדבר הראשון אולי...איגן-מיגן-Igen-migen אחורי זה.... גולש..פושקש...בודפשט.... המתוחכמים יותר אלו שביקרו בהונגריה...כבר יגידו לכם ואצי אוטצה....בית הכנסת הגדול.....השוק המקורה מה אומרים לכם? * נכתב בלשון זכר לשם נוחות בלבד

liti

New member
בדרך כלל...

כיוון שאצלי דברים הולכים טוב עם אוכל, שואלים אותי אם אני אוכלת הרבה פפריקה!

עב

New member
זה משתנה

בילדותי אמרו איגן מיגן. בנעורי אמרו "הו, ההונגריות חמות"(!) ועכשיו לא אומרים לי כלום
. הבת שלי נוטה להזדהות כהונגריה כי לטענתה אין להונגרים תדמית כלשהי, בניגוד לעולים מרוסיה למשל, או רומניה וכו'. פשוט נוח לה.

itaf10

New member
אצלי אותו דבר...

גם לי כיום כבר לא אומרים כלום, תמיד שואלים אם אני מבשלת עם הרבה פפריקה? כלומר מטבח הונגרי. כנראה שבאמת להונגרים אין תדמית כלשהי...

אלהלה

New member
../images/Emo13.gif אני לא הונגריה../images/Emo13.gif רק מדברת

הונגרית ומכיוון שההורים שלי מיוגוסלביה אין הרבה מה להגיד על יוגוסלביה
חוץ מאההההההה משם בא דדו, וטומי לפיד, ובר לב

מאריקה

New member
המדיארים

בשנים האחרונות הפך האגו המדיארי למשהו חיובי (בנגוד ללגלוג האיגנמיגני שהתקבל בעבר). המדיארים(magyar) מצטיירים כאנשים חמים וידידותיים. יש יצריות, תסיסה, קצביות וצבעוניות שמלווה לדמות ההונגרית שזה שילוב של הפפריקה, הצ'רדש, הצבעים החריפים על הריקמות ועוד משהו מרכז אירופאי אוסטרו-הונגרי קצת מתוק,קצת תמים,קצת ילדותי אבל בעיקרו שמח וטוב לב. זוהי כמובן אידיאליזציה. האנשים לא אומרים כל מה שאמרתי מפורשות אבל התגובה היא בדרך כלל לבבית: אה, אז את מדיארית. כלומר הסטראוטיפ נשאר חיובי. הספרותיים שבין המגיבים יזכירו אולי את קרטס שזכה בפרס נובל (וישאלו משהו על יהדות הונגריה), התרבותיים ידברו על ארכיטקטורה וישוו את בודפשט לפראג. או יתייחסו לאופרה. ואחרים יבקשו ממני להביא פפריקה בנסיעתי הבאה.

reuven4u

New member
ישראלים לא ממש יודעים הרבה

על הונגריה. מי שכמובן היה שם מזכיר את היופי של בנות המקום. אחרים רק igen-migen לפעמים גם istenem וכל מיני מילים שלא נכונים או שהיום כבר לא ממש בשימוש.

צודקת../images/Emo6.gif

ועל כך שהבחורות ההונגריות הן יפות חמודות ויודעות לבשל משו משו ועוד דברים שזה לא המקום להזכירם.....וכל זאת אני יודע מיד ראשונה

"ההונגריות האלה רעות..."../images/Emo122.gif

תגובה מטופשת כזאת שמעתי מידי פעם בעבר,וכשהגבתי שאמי היא מהונגריה, המשיכו כדי ל"נחמני"..."אבל הן נקיות ויודעות לבשל משהו משהו..."

עב

New member
מי אמר לך דבר כזה../images/Emo35.gif

זה איום ונורא ומעולם לא שמעתי תגובה כזאת. אני מוחה
שאלתי הבוקר את הבת שלי מה אומרים לה כשהיא מזדהה בתור צאצאית לעולים מהונגריה והיא אמרה לי שיש שתי תגובות אופייניות: "ההונגריות האלה חמות" (עוד פעם? מה זה עובר מדור לדור?) ו"יו, אתם אוכלים חריף כמונו". טומי, כנראה שאיגן מיגן כבר נעלם, בכל אופן מהדרום.

שמעתי לא פעם כשהייתי ילדה.

מאנשים טפשים (שכנראה היו מתוסכלים מכך שאמהותיהם או נשותיהם, לא היו הונגריות)ואני זוכרת שהייתי תמהה איך זה יתכן? הרי אמי דודותי וכל חברותיהן ההונגריות הן מקסימות? בבגרותי התחלפו התגובות למה שאת ובתך מספרות.

B T1

New member
הונגרי אם מצליח, הולך עם כל דבר

אין להם ייחוד, חוץ מגם לאחר 100שנה מבטא של פפריקה. הונגרי מזהים תמיד לפי המבטא (בכל שפה)

kropacsek

New member
אני חושב שדברים השתנו ../images/Emo182.gif

היום כשאני אומר שאני ממוצא הונגרי התגובות הן לא כמו לפני ארבעים שנה (ואני בשום פנים ואון לא הולך לחזור עליהן). נכון, האוכל מוזכר מייד, כמובן. אבל חוץ מזה, היום כשהרבה אנשים "רודפים" אחרי דרכונים זרים - אז פתאום מתייחסים להונגריה כמרכז אירופה, ארץ תרבותית מאוד, הנימוסים ההונגרים הפכו לשם דבר (מה זה הקטע עם הזרת כששותים?). אבל תמיד תהיה איזשהיא הילה מיסתורית בגלל השפה הכל-כך משונה לאוזן זרה.

B T1

New member
אסור לעשות הכללות, אבל.....

לצורך ההתבדחות..... ההונגרים הם זריזים כהונים, צמאיי דם כמו התורקים (150 שנה שלטון תורקי) מתנועים ומשוחחים כצרפתים ומתחנפים כמו האוסטרים (תרומת המונרכיה) לאורך ההיסטוריה הם נראים לפעמים, כקניבלים, שאוכלים ליד שולחן ערוך עם סכ"ום תקני.
(כל החולק, זה בגלל העזתו שבהונגרית נקרה:virtus)

B T1

New member
Nenikem-- Mi a csaladba csak

arrol vitatkozunk hogy lehet e valaki szerenyebb nalunk Talan csak a Szeren neni Hogy vagy?

למעלה