מה אומרת לכם המילה "סוד"?

kikona126

New member
מה אומרת לכם המילה "סוד"?

כשאתם שומעים את המילה "סוד" מה היא אומרת לכם? איזה תחושה עוברת בכם? איך הייתם מגדירים מילה שכזו? אם יש פה כאלו שעוסקים בנמורולוגיה אפשרי להוסיף פרשנות נמורולוגית. אז מהו בעצם הסוד שמסתתר אחרי המילה "סוד"? אני אתחיל עם האותיות: האות הראשונה שיש במילה היא האות ס - זאת אות מאוד סגורה (אולי הסגורה היחידה בא' ב' חוץ מ- ם) מה שיש בתוכה לא יוצא החוצה וקשה להכניס לתוכה עוד דברים. זוהי אות מופנמת מאוד. בהסתכלות על מילה ה - ו ניראת כאות ששמה חוצץ בין ה- ס ל- ד. מצד אחד יש את ההפנמה את השמירה החזקה על מה שיש ב- ס ומצד שני - היינו מצפים לפתיחות. ה-ד' יכולה גם להראות על הסתכלות קדימה (לפי כיווני האוויר) ויחס פחות חזק לעבר. שימו לב לדבר מעניין נוסף - סוד - מהסוף להתחלה - דוס. דוס זוהי אומנם מילת גנאי שאנשים משתמשים כדי לקנות את הדתיים, אולם הפירוש שלה אדם מאמין - מכאן שהסוד נותן אמונה ואמונה נותנת סוד? טוב, אני מזמינה את כולם לנסות גם להעלות כל מה שעולה בראשם הקשור למילה סוד

kikona126

New member
רגע יש לי עוד...

האות ס - אות ללא סוף וללא התחלה - נקדות ההתחלה היא בעצם נקודת הסיום שלנו.

רותי 11

New member
האמת שלי אישית לא כל כך

מובן השם של הסרט הם מתייחסים לכל הקטע כאל סוד הבריאה כשלמעשה זה חוק מספר אחד בבריאה. למה הם החליטו לקרוא לדבר הזה סוד באמת צריך לשאול או להבין. נכון שלאורך תקופות ארוכות לא נהגנו בהבנה לגבי זה, אבל זה עדיין אל עושה את זה כזה סוד גדול. בפרט שהיום הכל גלוי וידוע

למעלה