מה אומרת מילה Led zeppelin? עם יש

FunkyMonk

New member
צפלין מעופרת

כתוב LED ולא LEAD כי חברי הלהקה לא רצו שיתבלבלו ויקראו את זה בתור "מוביל". יש גם סיפור. ^_^

AeroTom

New member
צפלין = ספינת אוויר ../images/Emo26.gif

צפלין מעופרת באנגלית כותבים - Lead Zeppelin. אבל Lead אפשר לבטא גם כמו "ליד" בעברית שזה להוביל. הלהקה לא רצתה שבאמריקה יתבלבלו ויבטאו לא נכון את השם שלה ובגלל זה כמו ש-Funky Monk כתב כאן, הורידו את ה-A מהמילה.

Mena Rea

New member
הדפוק?!?!בכל מלה שניה שלך יש שגיאת

כתיב, והם דפוקים? וואלה יופי.

Mena Rea

New member
ואם כבר, אז גם ראוי לזכור,

ששם ההרכב עלה לאור הביטוי של מתופף להקת The Who, שהיה לו ביטוי לגבי דברים שהולכים להיכשל טוטאלית-It's gonna crash like lead zeppelin. וזה ממש מוזר, לאור כך, שהם קראו לעצמם לד זפלין.

FunkyMonk

New member
לא בדיוק..

השם הגיע מגילגול מסויים של הביטוי הזה. כפי שהזכרת, מתופף ה"מי" היה משתמש בביטוי הזה אחרי הופעות גרועות, או דברים דומים. הזפלין, אני מניח שכולכם יודעים, הגיעו כהחלפה בעצם לthe Yardbirds אחרי שפייג' רצה להמשיך את הטור של היארדבירדס, אך חברי הלהקה התפרקו. המפיק שלו אמר לו שאם הוא מוצא זמר מתופף ובסיסט הם ימשיכו את הטור. אז פייג' מצא. כאשר הם הופיעו עם ההרכב הזה, שנקרא אז בשם The New Yardbirds, מבקר כלשהו הגיע לאחת מהופעותיהם. לאחר מכן התבטא ב"They will fall like a lead zeppelin", או משהו בסגנון. אאל"ט זה היה מתופף המי בעצמו, אך אני לא בטוח. בכל מקרה, אחרי שהם תפסו טיפה תאוצה, חברי הלהקה (ככל הנראה) החליטו להיות טיפה אירוניים והפיצו את האלבום הראשון שלהם תחת השם Led Zeppelin (ששונה בגלל הסיבה שכבר ציינתי).

Mena Rea

New member
לא מבין מה לא מדויק במה שאמרתי

חוץ מהעובדה, שהתעלמתי מכך שלפני שהם נקראו לד זפלין, הם נקראו The new Yardbirds.

AeroTom

New member
זה קרה עוד לפני זה...

לא הרבה לפני שה-Yardbirds התפרקו ב-68, ריצ'ארד קול נפגש ביו-יורק עם קית' מון ו-John Entwistle והם סיפרו לו שהם חושבים לפרק את ה-Who ולהרכיב Supergroup עם ג'ימי פייג' וסטיב וינווד. שנתיים לפני זה יש לציין, קית' מון ו-Entwistle חברו לג'ף בק, ג'ימי פייג' ו-ניקי הופקין להקלטה מיוחדת של השיר "Beck's Bolero". למעשה Entwistle בסוף לא השתתף שם, והוחלף ע"י ג'ון פול-ג'ונס...אבל זה היה Entwistle שב-68 אמר לריצ'ארד קול שהוא ו-קית' מון חושבים לצאת מה-Who ולעשות הרכב חדש עם ג'ימי, ואז אמר חצי בצחוק שהשם שלהם יהיה Lead Zeppelin כי הם יפלו על כולם כמו בלון מעופרת. מון הצטרף לזה בשאגה משלו ומיד אחר כך ריצ'ארד קול סיפר על זה לג'ימי. כשהלהקה החדשה (New Yardbirds) של ג'ימי החלה להופיע הם היו צריכים כבר שם וג'ימי נזכר בסיפור הזה שקול סיפר לו, וככה הגיע השם (אוקטובר 68 אם אני לא טועה הם הופיעו לראשונה תחת השם לד זפלין). ככה שיש האומרים שמון העלה את הרעיון, אבל לפי הסיפור מפי אלה שהיו שם ולפי הספר המצויין Hammer of the Gods, זה היה Entwistle שאמר את זה בעיקרון, ו-מון הצטרף לזה בעידוד.

וואו, חתיכת גילויים!

ג'ון וקית' אשכרה חשבו לעזוב את ההרכב? טוב אחרי טומי הם בטח עשו סיבוב פרסה רציני בנוגע לרעיון, אבל יש כאן חתיכת בגידה מצד ג'ון וקית', ממש צריך להרוג אנשים כמותם...

Aeroguy

New member
אם היו עושים את זה...

...לא היינו זוכים לשמוע את Tommy, Live At Leeds, Who's Next, Quadrophenia, By Numbers...

Anuerysm

New member
היינו שומעים

האלבומים האלה הם כמעט עבודה מלאה של פיט טאושנד שלא רצה לעזוב ואם הם כן היו עוזבים הלהקה לא היתה מתפרקת אלא מביאה מתופף ובאסיסט חדשים כמו שהיא הביאה אחרי שאלה מתו

AeroTom

New member
כתוב בספר גם שהם ממש אמרו שהם

שונאים את רוג'ר ופיט ורוצים לעזוב...יכול להיות שזה האלכוהול או משהו דיבר, באותו ערב בניו-יורק עם ריצ'ארד קול, אבל זה מה שמסופר.

האמת, רוג'ר היה הכי שפוי...

מצחיק לשמוע שג'ון וקית' שנאו את רוג'ר ופיט, לאור העובדה שהם נחשבו לאחד מהסופרגרופס הגדולים ביותר... אבל מה שיותר מפתיע אותי זה שדווקא שניהם היו אלה שרצו לעזוב, כי הם היו בין אלה שהיו חזק בקטע של סמים, בעוד רוג'ר התנגד לזה נחרצות בטענה שהם יהרסו את הלהקה. פעם אחת הוא ניסה למנוע מקית' להשתמש ושפך את הסמים שלו לאסלה, וכשקית' התעמת איתו, רוג'ר נתן לו אגרוף לפנים.

FunkyMonk

New member
לא נשמע לי הגיוני..

לאור העובדה שהמשפט שכבר צויין פה לפני, מקושר וידוע כי נאמר ע"י קית' מון ולא ע"י אגם אחר. עוד לפני 68'. המשפט מקושר עליו בקשר הדוק, ומוכח. קית' ולא אחר השתמש במשפט הזה לעיתים. יכול להיות שמשמו השתעשע עם העובדה שקית' משתמש במשפט הזה. אבל המקור הוא קית', ואני כמעט בטוח ב-100% בזאת.

AeroTom

New member
גם אני תמיד הייתי בטוח שזה הוא

ורק הוא. לפי הספר היו שם הוא ו-Entwistle, וזה ג'ון שאמר זאת ו-מון הצטרף לזה ואימץ זאת גם. ואף פעם לא צויין שזה נאמר לפני 68. הרי תמיד אמרו ש-מון אמר זאת על הלהקה החדשה שג'ימי רצה להקים אחרי ה-Yardbirds. וזה גם ב-68. בכל אופן, איני יכול להוכיח שום דבר מי אמר זאת קודם, אבל את הפרט הזה כתוב בספר שאני מאוד מאוד מחזק ומחזיק ממנו. Hammer Of The Gods הוא ללא ספק התנ"ך של לד זפלין מבחינתי. חובה לקרוא אותו לכל מי שאוהב את הלהקה. בכל מקרה, אתה מוזמן לקרוא אותו גם ולהנות ולהיווכח גם בפרט הזה שם. שוב - אני לא יכול להגיד מה בדיוק נכון, אבל אני מבין את זה שהמשפט הזה משוייך תמיד לקית' מון בסיפור על שם הלהקה. אך הפרט הזה בספר בהחלט אפשרי ומאוד הגיוני גם...מון היה מאוד דומיננטי ודי "קולני" אני משער, במובן של נוכחות ודיבורים. אז מובן שישייכו את זה אליו תמיד, וגם אני תמיד חשבתי כך. בספר כתוב את הסיפור כך וזה מגיע ממקורות מאוד טובים, מההכרה שלי עם הספרים של סטיבן דיוויס. גם אני לא בטוח מי בדיוק אמר זאת לראשונה. אולי ג'ון, אולי שניהם אולי, או אולי ג'ון אמר זאת בשקט ו-מון מההתלהבות הסכים והמשיך זאת ואימץ את האימרה. או שבאמת מון אמר זאת בעצמו לפני... אלו הפרטים שאני יודע עליהם בכל אופן, ממקורות שלא הייתי מזלזל בהם.

למעלה