מה אומר החוק בנוגע להכנסת מט"ח לארץ

קיקרו

New member
מה אומר החוק בנוגע להכנסת מט"ח לארץ ../images/Emo44.gif

במידה ופלוני (ישראלי) טס לחו"ל לצורך הבאת כספים המגיעים לו לישראל, (ירושה) האם הוא חייב להצהיר על כך? (בהנחה ומדובר על סכום של כ90 אלף דולרים?)האם הוא חייב במס? נדמה לי שיש חוק חדש שמתייחס לסוגיה של הכנסת מט"ח ארצה על ידי ישראלי הלא כן? תודה לכולם!

יואלי

New member
שאלתך מרתקת איך אין לי תשובה-אולי ../images/Emo18.gif

אולי לאחרים:נסה את ציפורה או יוסאריאן.

pumic

New member
אז ככה

בקשר לירושה אין כל חובה במס. בקשר להכנסת מט"ח לארץ יש חובה בדיווח. כאשר יש את שניהם ביחד אז יש בעיה. אני אנסה לברר את הנושא בחוק ולחזור אילך. (אינני עו"ד) בכל מקרה יום נעים

pumic

New member
יש לי תשובה בשבילך

את החוק לא הצלחתי למצוא אבל התקשרתי לבנק ישראל (טלפון 6552211 - 02) ושאלתי אותם מה קורא במצב זה התשובה שקיבלתי היא זאת: כול עוד אנו מכניסים מט"ח שהוא כתוצאה מירושה אין צורך לדווח על כך, אולם כאשר מפקידים את הכסף בחשבוןיש להודיע לבנק מאיכן הגיע הכסף. מעבר לכך גם התקשרתי למכס (6703333 - 02) גם שם הם אמרו לי שאין שום צורך בדיווח. בעתיד כאשר מס הכנסה יבוא אילך (אם הוא יבוא אילך) וישאל אותך מאיכן הכסף אתה תצטרך להראות לו את צו הירושה. מקווה מאוד שעזרתי יום נעים

shalvale

New member
פומיס, אתה תכשיט D-:

כל הכבוד על היוזמה שלך. וגם שכל, שחשבת להיכן לפנות על מנת לברר. יתכן ואכן בשני טלפונים פשוטים חסכת לשואל אפילו פניה לעו"ד (למרות שאני עדיין מייעצת להשקיע שעה ו- 1,000 ש"ח ולהיוועץ בעו"ד מוסמך).

קיקרו

New member
לpumic אלף תודות..

התייחסותך מוכיחה כי יש צדיקים בארצנו. תודה רבה על ההשתדלות המאמץ וההצלחה בהבאת התשובה.. בזאת אני מציע להעניק לך את אות אביר פורום חוק ומשפט בתפוז. שנה טובה.

למעלה