מה אומר החוק לגבי נזקברכב על מחסום דוקרנים?

ניקלבק

New member
מה אומר החוק לגבי נזקברכב על מחסום דוקרנים?

אתמול בת דודה שלי הגיעה עם רכבה לקניון רננים כדי לבלות עם ילדיה ואמה שהגיעה מאילת באחד האטרקציות שם.

היא לא שמה לב ונכנסה בצד הלא נכון של אחד החניונים ועלתה עם הרכב על מחסום הדוקרנים וקרעה את 2 הצמיגים הקידמיים שלה.

מה אומר החוק לגבי זה?
האם מותר ככה להניח מחסומים ולהעניש אדם שטעה בכניסה לחניה? הרי אין שם הרתעה לניסיון לחניה ללא תשלום מאחר וכל החניה שם הנה בחינם.

יש מה לעשות?

*היו שם שלטים המורים על הימצאותו של מחסום דוקרנים, אבל מה לעשות שיש 3 ילדים קטנים מאחורה ותשומת ליבה לא הייתה 100% עם השלטים?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה אומר החוק?

החוק אומר שאסור לנסוע כנגד כיוון התנועה - ובת דודתך עברה על החוק.
ובנוסף
נהיגה עם 3 ילדים ברכב בצורה שאינה מאפשרת לנהג להיות עירני לנעשה בדרך - נקראת נהיגה בקלות ראש - עבירה שעליה בדרך כלל ניתן פסילת רשיון בפועל, פסילה על תנאי וקנס כספי

הבולאי

New member
גם ללא תשובת עופר הייתי טוען כי דוקרנים הוצבו

כדין,לא כדי למנוע 'התפלחות' אלא כדי למנוע נסיעה נגד הכוון שתביא לתאונה.
ככה סובל רק האחד.ורק נזק כספי. כואב.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכל שאלה של השקפת עולם

במקום להסתובב עם תחושה ש'נענשתי בגלל שטעיתי בכניסה לחניה', הסבר לבת דודתך שהיא יכולה באותה קלות להסתובב עם ההרגשה 'ברוך ה' שמישהו הניח שם דוקרנים, כי היה באפשרותי להיכנס חזיתית ברכב שבא לצאת מהחניון ובו תינוק שלא היה קשור היטב, ובוודאי היה עף דרך החלון ונהרג'.

בשורה התחתונה: בהנחה שהוא עומד בתנאים הקבועים בחוק, מותר לחניון להניח דוקרנים כדי לסמן כניסה/יציאה, ובלבד שהם מסומנים היטב ושהציבור מוזהר ולא יכול לטעות (אלא אם כן הוא לא שם לב לתמרורי ושלטי הכביש בגלל שהוא עסוק עם ילדיו הקטנים...).

לדבריך במקרה דנן הדוקרנים היו בכניסה לחניון, והיה שילוט ברור שהודיע על כך.

אני לא רואה כיצד בנסיבות כאלה ניתן 'בפנים ישרות' להגיש תביעה נזיקית ולצפות מהבעלים, שע"פ הסיפור עצמו עשה כאן לכאורה הכל 'לפי הספר' (בכפוף להסתייגות בתחילת הדברים), שיפצה את בת דודתך על חוסר תשומת ליבה כשהיא נוהגת (וכן, למען הסר ספק, גם בחניונים כבר נפגעו אנשים בתאונות דרכים).

דעתי הבלתי נחשבת

1. כבר ראיתי מקרים כאלה שכל מה שאפשר להגיד עליהם זה "טיפשות או חוסר זהירות במידה לא סבירה". אולי זה המקרה ואולי לא.

2. העובדה שיש שלט לא מסירה אחריות מבעל המקום. השלט צריך להיות במיקום ועיצוב מספיק ברורים כדי שנהג סביר ישים אליהם לב תוך כדי נהיגה. בדוק האם אכן זה המצב.

3. בניגוד לאחרים, אני סבור שלא כלכך "ברור" שלאדם (בעל המקום) יש את החירות לגרום נזק לרכוש כדי לאכוף כללי התנהגות בחצריו.
האם מישהו יעלה בדעתו להצדיק בעל קולנוע שיקח וישבור טלפונים סלולרים של מי שיעז לדבר בזמן הסרט?
הטענה שזה "לטובת" הנהג, כדי למנוע תאונות, היא סתם התחסדות. הרי מדובר במהירות נמוכה מאוד. ואם באמת זה היה "בטיחותי", היו מתקינים דוקרנים ברחובות חד סיטריים. אז פליז...
קיימות חלופות. יש מחסומים חשמליים שנפתחים רק כשמתקרב רכב מצד אחד. אבל הם עולים כמה שקלים יותר מדוקרנים.

למעלה