מה אומר ה7 באקורד?

מה אומר ה7 באקורד?

לדוגמא G7 מה משתנה בG? ואם יש M, זה אומר שהאקורד מינור? אז מה שונה באקורד? תודה וסליחה, בטח שאלו מליון פעם אבל אני פשוט מתקשה להתמודד עם כל התוספות לאקורדים.... ואני גם אף פעם לא יודעת אם האקורד שאני מנגנת נכון, אני מנגנת ע"פ השמיעה בעיקר...

SHEX

New member
אקורדים../images/Emo95.gif

כל אקורד בנוי משלושה צלילים. האקורד G בנוי מסול, סי ורה. כשיש ספטאקורד (7), מוסיפים עוד צליל, צליל שהוא במרווח של ספטימה (7) מהבסיס של האקורד. G7 יהיה בנוי מהצלילים סול, סי, רה ופה. אקורד 7 בעצם מוסיף עוד מתח לאקורד, כי הצליל השביעי יוצר חיכוך עם צליל הבסיס של האקורד, וכך כשההרפיה באה היא גדולה יותר. אקורד M זה אקורד מז'ור - בנוי מטרצה גדולה וטרצה קטנה אקורד m זה אקורד מינור - בנוי מטרצה קטנה וטרצה גדולה הצורה הכי פשוטה להסביר מה שונה באקורדים האלו היא האופי שלהם. אקורד מז'ורי נשמע "שמח", ומינורי נשמע "עצוב".

SHEX

New member
כמובן שיש עוד הרבה לדעת../images/Emo95.gif

זה רק על קצה המזלג של אקורדים - אם זה מעניין אותך יש המון המון ללמוד על אקורדים והרמוניה. וזה יכול להיות דווקא טוב לנגן משמיעה, כי זה מפתח המון את השמיעה והחוש המוסיקלי, למרות שגם ללמוד לא משמיעה יכול לתרום המון.

כן אבל מרוב שאני מנגנת משמיעה

הזנחתי לגמרי את הצד התאורטי של המוזיקה ועכשיו אני מנסה ללמוד ולקרוא באמת מהתווים, למרות שזה קשה כי מצד אחד חסר לי המון רקע בנושא, ומצד שני אני כבר רוצה להמשיך לנגן משמיעה אבל צריכה לעצור ולחשוב על מרווחים וטונים...

תודה רבה.

אני יודעת מה זה מנור ומיז'ור, רק איך מנגנים אקורד מינור? המרווחים באקורד נשארים כמו במזו'ר גם בסולם מינורי?

fireballgames

New member
תוספת קטנה

לאקורד מז'ורי לא יתווספו אותיות , האות שמייצגת אותו , תופיע באנגלית וזהו. אקורד מינורי יקבל m קטנה! אם אקורד יקבל M גדולה הכוונה היא ל MAJOR7 - הM מתייחס ל-7. מבלבל? כן! :) שלך יונתן

SHEX

New member
תודה על התוספת../images/Emo13.gif../images/Emo95.gif

אני פשוט קלאסיקאי, ואנחנו לא ממש מתעסקים עם אותיות..

למעלה