מה אומר חוק המטפלות ????

rzrzrz

New member
מה אומר חוק המטפלות ????

המטפלת שלי עובדת אצלי 7 חודשים היא טוענת שמגיעים לה 10 ימי חופש ו 5 ימי הבראה. וגם ימי מחלה. מה אומר החוק - היא עובדת משרה מלאה משכורת גלובלית (8 שעות ביום) עלי לציין שבששת החודשים הראשונים לעבודתה היא קיבלה גם דמי אבטלה... אם אתם שואלים למה היא קיבלה דמי אבטלה... כי היא נצלנית... תודה רבה יקירותיי

anat30g

New member
החוק אומר

שהחוק אומר שהיא לא יכולה לקבל משכורת וגם דמי אבטלה!!! האם את משלמת עבורה ביטוח לאומי????

zimes

New member
אני לא בטוחה שיש קשר

זה שאת לא משלמת עבורה ביטוח לאומי (ומאפשר לה, כך, לקבל אבטלה), לא פוטר אותך מלתת לה זכויות סוציאליות אחרות, כמו חופשה. עד כמה שאני מבינה את החוק, אלה שתי חובות נפרדות של המעסיק. ענין אחר הוא שאם היא לא תקבל חופש, היא תהיה עובדת פחות טובה. אבל אם את מרגישה במילכוד - שהיא מנצלת גם אותך, ולא רק את המדינה, אולי את לא מרוצה ממנה כמטפלת?

zimes

New member
אלה, ד"א חוקי עבודה

העובדה שזו מטפלת משנה רק בכך שאת יכולה לשלם לה משכורת (וביטוח לאומי), בלי להיות עוסק מורשה.

hila+y

New member
החוק

על פי החוק ימי הבראה מגיעים רק לעובד שעבד שנה . אז רק לאחר שתשלים שנה תצטרכי לשלם לה 5 ימי הבראה. ימי חופשה מגיעים לה. אם היא עובדת 5 ימים בשבוע מגיע לה 10 ימי חופשה בשנה או חלק יחסי לפי תקופת העבודה אצלך

לאה_מ

New member
חוק חופשה שנתית

קובע שמגיעים לה 10 ימי חופשה על שנת עבודה במשרה מלאה. את יכולה לקבוע בתאום איתה מתי יהיו הימים האלה. דמי הבראה משולמים רק לעובד שעבד יותר משנה, כך שכרגע לא מגיעים לה דמי הבראה. בנוסף, דמי הבראה זה לא על פי חוק, אלא על פי צו הרחבה, וצריך לבדוק אם הוא חל (נדמה לי שכן). כשהיא תסיים שנת עבודה וזה יהיה אקטואלי, תבדקי בפורום חוק ומשפט. חוק דמי מחלה קובע (בעקרון) שמגיעים לעובד במשרה מלאה 30 ימי מחלה בשנה, אבל התשלום הוא לא מהיום הראשון. אם את רוצה, אני אצרף לך את הסעיפים הרלוונטיים. בנוסף, אם היא תעבוד אצלך יותר משנה ועבודתה תופסק ביזמתך (כמו שבדרך כלל קורה אצל מטפלות), היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורין. כל האמור לעיל בהנחה שהיא עובדת אצלך בבית.

odeia

New member
הכל טוב ויפה, אבל אם היא לא מעסיקה

אותה כחוק, כלומר משלמת עליה ביטוח לאומי ומס הכנסה, אין היא מעסיקה שלה עפ"י חוק והחוקין לא בהכרח חלים עליה. מה עוד, שאם היא תתלונן על המעסיקה שהיא לא משלמת עליה, יכולים מס הכנסה וביטוח לאומי לקנוסת את המעסיקה בעשרות אלפי שקלים. במידה והמעסיק החליט שיש יחסי עובד ומעביד, עליו לשלם ביטוח לאומי ומס הכנסה, ואז החוקים של ימי חופש, מחלה ועוד חלים על המעסיק. על המעסיק גם לשלם לעובד נסיעות, ויש עוד כמה דברים קטנים. הכי טוב להתייעץ עם ביטוח לאומי/מס הכנסה, או באחד הפורומים הקיימים בתפוז.

לאה_מ

New member
אין שום קשר בין תשלומים לביטוח לאומ

ו/או למס הכנסה לבין הווצרות יחסי עובד-מעביד. על מנת לקבוע אם יש יחסי עובד מעביד יש רשימה של מבחנים שנקבעו על ידי בית הדין לעבודה. זכויות שמגיעות לאדם בשל היותו עובד מגיעות לו בלי קשר לשאלה האם הוא או מעסיקו משלם כדין את התשלומים לביטוח לאומי ולמס הכנסה. אבל את יודעת מה? צודקת. למה להסתמך על ייעוץ באינטרנט. עצתי היא לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד שמתמחה בדיני עבודה.

odeia

New member
אפשר גם לשאול אצל חשב שכר, אשר

מתמצא בחוקי העסקה.

יטבת

New member
ההסתדרות קובעת את החוקים

אפשר לגשת לאתר שלהם ושם לראות את כל החוקים.מה מגיע ומה לא. גם לביטוח לאומי יש אתר שנותן את כל המידע הרלוונטי. בכל מקרה אם עובדת אצלך מטפלת בבית את חייבת לדווח עליה לביטוח לאומי כי אם קורה לה משהו כשהיא נמצאת בביתך (למשל נפלה ושברה את הרגל) והיא לא מבוטחת הבעיה היא שלך והיא יכולה לתבוע אותך. אם היא מבוטחת אז ביטוח לאומי מטפל בה ואת חייבת לשלם לה חופשת מחלה בהתאם לחוק אך לא מעבר לזה.

rachell

New member
הכי פשוט

להתקשר לביטוח לאומי ולשאול אפשר גם בלי להזדהות

למעלה