מה אומר פיסקה 60 א´ לחוק בתי המשפט

לילך28

New member
מה אומר פיסקה 60 א´ לחוק בתי המשפט

שלום רב וברכות חמות לפורום., בעלי הוא בעל מוסך באילת ונותן שירותים גם לחברות צפוניות. חברה גדולה העבירה במסגרת עבודתה כמה רכבים לטיפול המוסך ומשום מה התעלמה למשך תקופה מחשבוניות שהוגשו. מטבע הדברים הוגשה ניירת לבית המשפט אך ראה זה פלא, דחה השופט את התביעה כנגד החברה בתירוץ : 60 א´ לחוק בתי המשפט - צריך להיות מבין בחוק על מנת לדעת למה התכוון המשורר? בבדיקה גם נאמר שצריך לתבוע את החברה בעירה ולא באילת !!!! אני נותן השירות שלא קיבל כל תשלום בעבור העבודה ולא די בזאת שכבר שילמתי מיסוי על חשבונית שלא שולמה אני גם צריך להיות מטורטר צפונה? שאלה נוספת : האם שופט יכול בחגי ישראל להטיל מעצר של הוצל"פ על חייב? (עד כמה שידוע לי בחגי ישראל לא מבצעים מעצרי הוצל"פ) תודה, לילך.

יא

New member
תשובה ללילך.

לילך שלום, סעיף 60 (א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] , תשמ"ד - 1984 קובע כדלקמן: בית משפט לתביעות קטנות ידון בתביעה אזרחית שהגיש יחיד - 1.לתשלום סכום שאינו עולה על 16,300 ש"ח. 2. למתן צו להחלפת מצרך או לתיקונו או לביטול עסקה, ששווי המצרך או התיקון או סכום העיסקה , לפי הענין, אינו עולה על הסכום האמור בפסקה 1. ובתביעה שכנגד לסכום או לצו כאמור ובלבד שהתביעות אינן לפי זכות שהומחתה או שהוסבה ושאינן בסמכותו הייחודית של בית משפט אחר. אם התביעה הוגשה ע"י שותפות או חברה הרי שלבית המשפט לתביעות קטנות אין סמכות לדון בתביעה כאמור אלא אם הוגשה ע"י יחיד. (חברה איננה יחיד). על מנת שהתביעה תידון, יש להגישה לבית המשפט המוסמך - במקרה זה - השלום. לעניין שאלתך על מעצר בחגים, לא ידוע לי איסור ובודאי יש הקשר לעצם החיוב. אני מקווה שהייתי לך לעזר. בברכה יהודה.

למעלה