זה דמיוני כי זה אחוז שאולי בסוציולוגיה תמצא. במדמ"ח הנשירה חזקה ממתמטיקה כמו השערות שהיו לאולמרט לפני שנה. מדמ"ח הוא תחום שבת"א למשל (מאדם שלמד שם) האחוז נושק ל-60 -70% כמעט עד לרגע קבלת התואר !
קצת סקפטי. אני לא נזונתי משמועות... למשל באונ' ת"א מתחילים 300 סטודנטים כל מחזור במתמטיקה תואר I, ומסיימים 150 ופחות מכך בסיום התואר. על האו"פ אני בכלל לא מדבר כי אחוז הנשירה שם מטורף !! כל קורס אני מתחיל עם 30-40 איש ומסיים אותו עם עוד 8 איש בכיתה, כאשר לדעתי מתוך ה-20 ומשהו שעזבו את הכיתה אחוז לא קטן פשוט התייאש...
להזכירך, בקורסים של שנה א', יש הרבה קורסים משותפים למסלולים שונים (למשל חדוו"א). אז יוצא שאתה רואה הרבה אנשים שלא קשורים למסלול שלך. אולי נראה לך שהרבה נושרים, אבל ככל שעוברות השנים אתה פשוט מתחיל ללמוד קורסים יותר "ספציפיים", ולכן אתה רואה פחות אנשים שראית קודם. מצד שני - 7 אחוז באמת נשמע לי קצת מעט. הייתי מהמר על 20% נושרים במדעים מדוייקים.
אבל אחוזי נשירה גבוהים זה כבר לא מונופול של אוניברסיטאות אצלנו במכון בחולון הרמה ממש גבוהה, ויש הרבה נכשלים לצערי. "רבים מחברי הטובים" נפלו שדודים תאמינו לי. חברה לא טיפשים.