מה אין לכם מתכונים נוסטלגיים?

../images/Emo210.gifתחרות טעמים נוסטלגיים../images/Emo210.gif

לרגל יום המשפחה, ערוץ האוכל והפורומים מזמינים אתכם לתחרות מתכונים וסיפורים נוסטלגיים . שרשרו לשרשור זה מתכונים מקוריים של משפחתכם או הזכורים לכם מימי הילדות, בצירוף הסבר קצר על המאכל במשפחתכם, כמו מתי היה נהוג לאכול אותו, באיזה נסיבות הומצא ועוד ואולי תזכו בפרסים. מהלך התחרות- שרשרו להודעה זו מתכונים מקוריים שלכם הנהוגים במשפחתכם, או מתכונים שאיפיינו את הילדות שלכם (כן, מרק חוביזות מימי המצור, בדיוק מתאים פה), כולל כמה שורות שיספרו על המתכון, מתי היה נהוג לאכול אותו, באיזה נסיבות הומצא, או כיצד הפך למאכל המשפחתי הרשמי שלכם, או מה האוכל הזה מזכיר לכם, ולמה דווקא הוא מהווה עבורכם אוכל נוסטלגי.על הקטע להיות תיאורי, או מעין סיפור קצרצר שיגרום לנו ל"טעום" את הנוסטלגיה. חשוב להקפיד על מתן כמויות מדויקות במתכונים ("בערך" זו לא יחידת מידה לגיטימית). רצוי לצרף תמונה מקורית להמחשת המתכון (לא חובה). -ניתן שלוח יותר ממתכון אחד לתחרות, אך כל גולש יכול לזכות רק פעם אחת! גולש שלא רוצה שה"קולות" יתפזרו, מוזמן לבקש מאיתנו להעלות לגמר רק מתכון אחד. -את המתכונים יש לשרשר רק תחת הודעה זו בלבד. מתכונים שלא ישרשרו תחת ההודעות הנעוצות, לא יכללו בתחרות.
הפרסים -פרס ראשון: שובר ע"ס 200 ש"ח למסעדת קיוטו (קיוטו רח' שנקר הרצליה פיתוח / רח' מונטיפיורי 31 ת"א) + שמיכת טלוויזיה ונעלי בית של תפוז -פרס שני: שובר למסעדה ע"ס 200 ש"ח למסעדת OCEAN מסעדת דגים ופירות ים (משכית 30 הרצליה) -פרס שלישי: שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת ספגטים ת"א ( רח' ריבל 7 / קינג ג'ורג' ת"א. כולל משלוחים) -פרס רביעי: שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת אל גאוצ'ו (רח' רוטישלד 20 ת"א) השיפוט: את המתכונים והטקסטים יש לשלוח לפורומים עד ה 6/2/08 בשעה 18:00. ב 10/2 יפורסמו כל המתכונים מכל הפורומים בערוץ האכול. אתם מוזמנים להצביע למתכון הזוכה לטעמכם, ניתן להצביע למתכון אחד בלבד! על ידי שליחת מסר לעורכת ערוץ האוכל. (באופן זה ההצבעה אנונימית). ההצבעה תערך עד ה 16/2/08 בחצות. 50% משכלול הזוכים הוא מתוצאות ההצבעה ו 50% בחירת המערכת. שמות הזוכים והמתכונים הזוכים יפורסמו בערוץ האוכל. בהצלחה!
 

saritp3

New member
וורניקי- כיסוני גבינה מבית סבתא.

בחג השבועות כולנו היינו מתכנסים אצל סבא וסבתא שלי ומחכים כבר לוורניקי- כיסוני גבינה מדהימים מבושלים במים רותחים ומוגשים עם הרבה שמנת חמוצה. סבתא לא הייתה עושה את זה כל השנה כי אמרה שיש בזה המון עבודה, אבל זה היה הכי טעים, אז סבא שלי כל הזמן היה משכנע אותה להכין לכולנו את המאכל שאנו כל כך אוהבים. אז לפני מספר שנים סבתא השתכנעה והסכימה לספר את הסוד. אז אני משתפת גם אתכם: וורניקי מבית סבתא: וורניקי- מתכון מבית סבתא מצרכים בצק: 1 ק"ג קמח 2 ביצים שמנת חמוצה קצת שמן 2-3 כוסות מיים מילוי: 4 כנען (להוציא את המים ולספוג במגבת) 2 ביצים קצת סוכר קצת מלח אופן ההכנה את כל חומרי הבצק לשה ושמה במקרר לחצי שעה. את חומרי המילוי לערבב היטב. לרדד את הבצק וליצור עיגולים , לשים כפית מהמילוי ולסגור את העיגול לכיסון. לבשל במים רותחים ולהגיש עם שמנת חמוצה. טעים טעים
 

lutz2

New member
הוררים וילדים מבשלים,

אז ככה. שמי יהודה אלכסנדר הגר בהרצליה משנת 1939 מעט על עצמי,אני ניצולתי מהשואה והיגעתי ארצה אם הורים מאמצים, כשהורי הגיעו להרצליה הם נעשו חקלאים,כרוב התושבים כאן,היה לנו לול עופות להטלה,ואני זוכר את מרק העוף שאימי בישלה על פטיליה היות לא היה עדיין גז.זה היה מרק אם נודלך שהיו מכינים לבד היו פורסים את הבצק על גבי השולחן ואם מסרק גס פורסים שורות שורות מוסיפים ירקות וכמובן גם תבליות OXO שהיו בקופסת פח אדומה,המרק היה מתבשל כ 3 שעות ריחו וטעמו היה גן עדן,כמנה שנייה היה קרטופל פירה אם בצל מטוגן ומיני ירקות מבושלים ליד.כמנה אחרונה היה ג'ילה תות אם בננה. כמובן זה היה תבשיל של שבת בלבד. תודה רבה יהודה, [email protected]
 
תחרות טעמים נוסטלגיים

כל פעם בימי שישי כשכל המשפחה היתה הולכת לסבתא היינו אוכלים את מרק העוף המסורתי שלה מתכון: מרק עוף 1עוף שלם במשקל 2ק"ג 1 בצל גדול או שניים חצויים 2 גזרים גדולים או ארבעה בינוניים 4 גבעולי סלרי עם עלים, רחוצים היטב 2 שורשי פטרוזיליה ללא עלים, מקולפים 1 שורש סלרי בינוני (לא הכרחי) צרור פטרוזיליה שמיר צרור 1/2 קילו דלעת או דלוריות להעשרת הטעם והצבע (לא הכרחי) אופן ההכנה 1. שוטפים היטב את העוף במים קרים. מניחים בקערה עמוקה, ויוצקים מעל מספיק מים רותחים כדי לכסות. שמים בצד ל-2-3 דקות מסננים את המים ובעזרת סכין חדה מוציאים את שאריות הנוצות והעור הקשה סביב תחתית רגלי העוף. שוטפים במים קרים ומגרדים את העור בסכין כדי להוריד שכבת השומן העליונה. מייבשים במגבות נייר ומעבירים לצלחת 2. בסיר גדול, מביאים לרתיחה5-6 ליטר מים עם שתי כפיות מלח.חותכים את העוף ל-4 או 8 חלקים, ומכניסים לסיר.מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. בעזקת כף מחוררת, מנקים את הקצף שעולה מתחתית הסיר, ממשיכים לנקות עד, שהמרק נעשה צלול למעלה. כשמשוכנעים שהמרק צלול, בוחשים כדי לוודא. מנמיכים את האש לבינונית- קטנה ומוסיפים את הבצל. 3. שוטפם היטב את כל הירקות. מקלפים את השורש והשורש סלרי. שומרים את עלי שורש הסלרי לשימוש בסוף.חוצים את כל הירקות, מלבד הדלעת,ומוסיפים לסיר. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מנמיכים את האש לקטנה, מכסים חלקית ומבשלים כשעה וחצי. 4. שוטפים היטב את עשבי התביול ועלי השורש ומפזרים מעל המרק. מכסים היטב את הסיר וממשיכים לבשל דקה. מכביםאת האש ומשאירים בצד עד שהמרק מגיע לטמפרטורת החדר. התהליך מקנה את ניחוח המרק המיוחד, שמתפשט בבית. מחממים שוב ומגישים.
 
למעלה