מה איתי?

מה איתי1

New member
מה איתי?

שלום, לא מזמן גיליתי את הפורום ושמחתי מאוד על הגילוי. אנסה לספר את בעייתי בקצרה ובבהירות ואני מקווה שתוכל לסייע לי. אני בת 32 , אקדמאית ומורה לשעבר. לאחר 3 שנים בהוראה עזבתי ומכיון שלא למדתי דבר אחר, התחלתי לעבוד כמזכירה במכללה. בסה"כ היה לי נחמד, הוערכתי והרגשתי שייכת. במהלך התקופה הזו, נכנסתי להריון פעמיים וילדתי את שלושת ילדיי ( תאומים...
. לאחר לידת התאומים לא חזרתי לעבודה ונשארתי בבית לטפל בהם. כשהם היו בני 11 חודשים הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר להמשיך ולהיות בבית עם שני זאטוטים והכנסתי אותם למעון. חיפשתי עבודה במשך כ-6 חודשים ולפני כארבעה חודשים התחלתי לעבוד בחברה פרטית בתחום הנדל"ן והעיצוב. הבעיה שלי היא שאני מרגישה שזו לא אני. התפקוד שלי בעבודה הוא לא מה שהיה. ז"א, שבתפקיד הקודם שלטתי היטב בתפקיד וביצעתי אותו כראוי בלי פאשלות ואף זכיתי לשבחים ולהערכות. בתפקיד הנוכחי אני מרגישה אבודה. לא מספיק שולטת, עושה פאשלות, מרגישה חנוקה ולא שייכת. כל היום טורדות אותי המחשבות מדוע המצב הוא כזה. איך זה שלפני כשנה וחצי תפקדתי יופי ובצורה טובה מאוד וכיום אני ממש בינונית. אני כל הזמן משווה בין התפקידים ומנסה להבין את שורש הבעיה. עולות בי מחשבות שונות כגון: מבנה הארגון, סוג האנשים, מצבי האישי ( אמא לשלושה ), תחום הארגון וכד'. קשה לי מאוד ואני מוצאת את עצמי קצת אבודה ולא ממוקדת. עולות בי מחשבות שונות ואחת מהן היא, שאולי כדאי לי ללכת על תפקיד קטן יותר כדי להחזיר לעצמי את הביטחון ולהרגיש יותר שולטת ורק אחר כך, אם בכלל, ללכת על תפקיד גדול יותר שדורש מולטי-טסקינג כמו התפקיד הנוכחי. חשבתי אפילו, לעבוד בעבודה שונה לגמרי, למשל: שירות לקוחות טלפוני וכד' רק כדי להתפרנס ולהשיב לעצמי את תחושת ההערכה העצמית והבטחון בכשרונותיי וביכולותיי ומשם לנסות להתקדם לתפקיד שהולם יותר את כישוריי. מה דעתך, אמיר? אשמח לשמוע עצתך.

כמה נקודות

שלום, ראשית דבר מדבריך קשה להבין במה בדיוק את עוסקת כיום, ואיך התפקיד והנדרש ממנו בהשוואה לתפקיד בעבר. ולעניין שני. את מתארת מצב שבו כבר לא יכולת להחזיק מעמד, עם התינוקות בבית, אני מתכוון. האם את מרגישה שהם זוכים כיום לטיפול והתייחסות טובים באמת ? חזרה לעניין העבודה. איזה יכולות וכישורים היית אומרת שאת בעיקר מפעילה כיום ? איזה מהם משקפים יכולות בולטות שלך? תארי בבקשה את אווירת העבודה במקום. נמשיך מכאן המשך יום טוב אמיר

מה איתי1

New member
תודה ותשובות לשאלותיך

כיום אני עוסקת בתפקיד מזכירותי אך שונה מהתפקיד המזכירותי שמילאתי לפני כן. מוטלת עליי אחריות גדולה יותר. אני עובדת בארגון קטן ( 17 עובדים ) כשבעצם אני המזכירה היחידה וכל הניהול האדמינסטרטיבי נופל על כתפיי מהדבר הקטן ביותר עד הדברים היותר מורכבים ויותר אחראיים. לגבי התינוקות, למזלי הרב, הם מטופלים ע"י מטפלת טובה באמת במעון בו הם נמצאים. כמובן שיש לי כמה וכמה השגות לגבי ניהול המעון ושאר הצוות שעובד שם אבל באופן כללי, זה היה צעד בלתי נמנע כדי לשמור על שפיותי. אוירת העבודה היא אוירה מאוד דינמית, דברים משתנים מרגע לרגע. יש ימים לחוצים בטירוף. אני מטפלת בהמון דברים שונים ולאו דווקא בתחום מסוים. יכולות וכישורים שאני מפעילה הם: ארגון, זיכרון, ניתוב הדברים, יחסי אנוש, "כיבוי שריפות"- כלומר, לעשות הכל ביחד ולתת מענה למס' אנשים בו זמנית עם צרכים שונים, מעקב, עבודה מול מחשב. מה שמשקף אותי ביותר הוא: יחסי אנוש, עבודה מול מחשב, ארגון. מאוד יכול להיות שאני מרגישה שאני הולכת לאיבוד בים המשימות היומיות שלי שאני בעצם גם לא מספיקה לסיים... אולי בעצם חסרה לי השגרה? אני יודעת שזה נשמע משעמם להגיד כזה דבר, אבל במקום בו אני נמצאת כיום ( אם לשלושה ), קשה לי נורא עם עבודה עמוסה. תודה ואשמח לשמוע עצתך בנושא המעבר לעבודה פשוטה יותר ו"מסודרת" יותר כדי להתאפס על עצמי ולהחזיר לעצמי את תחושת הביטחון והאמונה בעצמי וביכולתי. תודה שוב

ארגון הכאוס

מקום העבודה נשמע כמו מערבולת לא קלה. הצעד הראשון שכדאי לשקול זה לארגן את תהליכי העבודה העיקריים ולהכניס אחידות ודפוסים שיצמצמו את ההקפצות והתיזוז. כדאי לעשות את זה בעצה אחת ובשיתוף פעולה עם הבעלים / מנהלים. עד שהם לא יבינו את המחירים התפעוליים / עסקיים שמציאות הזאת גובה כלום לא יזוז, אז המפתח הוא בשיתוף פעולה איתם. רק אחרי שדברים ירגעו או לפחות שפעולת הארגון תיתן פרי אפשר יהיה לראות דברים נוספים. לפעמים כדאי לעשות את המהלך הזה עם עזרה מקצועית. מהנדס תעשייה וניהול למשל, שיכול לשרטט ולהגדיר תהליכיים עיקריים, או איש אדמיניסטרציה מנוסה ושיטתי. מקווה שאני ברור יום טוב אמיר

מה איתי1

New member
אתה ברור מאוד

אבל אני לא מרגישה שאני יכולה לעשות את זה. הסיפור הוא שאני כרגע ממלאת מקום של המזכירה שיצאה לחופשת לידה. מן הסתם, היא יצרה דפוסים וסטנדרטים שהבעלים מצפים שגם אני אעמוד באותם סטנדרטים. קשה לי לבוא ולהגיד "בוא נשב ונגדיר תהליכים..." מה גם, שמדובר באנשים לא קלים לעבודה מולם. בוא נעזוב לרגע את מקום העבודה ונתמקד בי. מה אני יכולה לעשות עבור עצמי במצב בו אני נמצאת? האם לחפש תפקיד עם דרישות יותר מצומצמות? תודה שוב

סדר בתהליך החשיבה

עכשיו גם את ברורה יותר. נכנסת לנעליים מאד מסויימות, כנראה לא בכלל הסגנון והמידה הנכונים לך. נראה לי שזאת תהייה שגיאה לקבל החלטות על סמך המדידה הזאת. את חייבת לערוך עם עצמך בדיקה יסודית, שאיננה קשורה בכלל לתפקיד ולסביבה הנוכחית, להבין מה באמת הכוחות והיכולות הייחודיים שלך, מה משמח אותך, היכן את באה לידי ביטוי בטבעיות ויוצרת. אני חושב שהעובדה שלא הצגת, לעצמך ולי, בתחילת השיחה את העובדה שזוהי סיטואציה זמנית מזמינה מחשבה נוספת. האם זה מעיד על עוצמת הלחץ ? לחשוב על תפקיד עם דרישות מצומצמות יותר על סמך התנסות במקום שאת מגדירה אותו כמעוות . . . ? חייבת להתנקות ולראות דברים באופן מסודר שיהיה יום טוב אמיר

מה איתי...

מקום להסתכלות... בחרת והנך בעבודה שהיא מקצועך אך בשינוי ולא בסטנדרטים המקובלים עליך ואת מאבדת את עצמך לדעת העובדה שלא לקחת את עצמך וברחת מראה עבורך את הצורך וההזדמנות לעבודה עצמית, התנסות, התעלות, לצמיחה קחי את עצמך בידיים... ניתנה לך הזדמנות ללמוד "עצור, הסתכל, תקן ופעל" משפט שמוביל אותי בחיי אני אומרת קטן עליך...גם אם ההתנהלות לא מוכרת, שונה ואחרת קחי אחריות פני לחברי העבודה או להנהלה, תשאלי תעזרי, תתיעצי, למדי את השיטות, הדרכים, והמקובלויות והתנהלי דרכם גלי עבורך רצון למידה ויציאה מן השיגרה והמוכר התפתחי, התרחבי בידע שלך זהו אתגר עבורך, כלי וסיטואציה שנבנתה עבורך והעובדה את עדיין שם ולא אחרת אז מה...את יכולה? הביטי בעצמך ואמרי צועדת קדימה או נוטשת? עמידה במקום והשלמה בתחושת הקורבן היא ביזבוז זמן יקר והרסני עיזבי ומצאי דבר לסיפוקך או אזרי כוח וחוזק ותוכיחי לעצמך ששום דבר לא ישבור אותך ואף קטן עבורך כולה עניין של פרוצדורות נלמדות בהצלחה

למעלה