מה אלוהים עשה בשואה?

Ouri_s

New member
מה אלוהים עשה בשואה?

אל תקחו ללב מה שאני עומד להגיד , כי זה לא עם כוונה מסויימת ,זה רק כדי להמחיש לכם את המטרה שלי. אני אדם די מתלבט בקשר לאמונה שלי , אני מתנגד לכפיה דתית , ואני יותר מקבל את תיאוריית המפץ הגדול והאבולוציה כסיבה לבריאת העולם , יותר מאשר אל אחד שברא את העולם. המאמינים טוענים שאלוהים אחראי על כל מה מעשה שקרה לתולדות העם היהודי במשך דורות , אם כך , אלוהים אחראי על השואה , פירושו של דבר שבעצם הוא נאצי כי הוא אחראי על הריגתם של 6 מיליון יהודים.הרי , אם אלוהים אחראי על מה שקורה ליהודים , אז הוא אחראי גם לרציחתם של 6 מיליון יהודים בשואה וכמעט הכחשתו של העם היהודי?לא ככה?אם ככה אני שואל אתכם המאמינים , אתם טוענים שמי שחוטא אז זאת כנראה סיבה לכך שהוא נהרג בשואה למשל , אבל , מה עם אלפי ילדים קטנים שרק נולדו ואפילו לא "זכו" לחטוא ומתו בשואה ????? תחשבו על זה דקה....איפה אלוהים היה בשואה , איפה??? נראה לי שזאת הסיבה העיקרית לכך שמאוד קשה לי להאמין שיש אלוהים. אשמח לשמוע תגובות.

tool2002

New member
תראה ידידי

אני חוזר בעקרון בשאלה מזה 3 שנים. נולדתי אדם מסורתי למשפחה מסורתית,ובהמשך חיי התחזקתי באמונה ובשירת הדת. בשלב מסויים בחיי התחלתי ללמוד בישיבה ורוב חבריי לחיים(שהיו חלוניים גמורים)הציקו לי תמיד עם השאלה הזאת,למה אני מאמין באלוקים אם הוא הרג 6 מיליון יהודים בשואה,או איפה הוא היה בשואה. אחרי מאמצים רבים מצאתי תשובה שלדעתי ולדעת הרבה מ"חכמי הדור",היא מספקת מאוד. לצערי הרב אין לי כיום את הדף שמראה את כל ההסטוריה של השואה דבר בדבר,מה שהיה יכול לעזור לך ולעוד הרבה יהודים כמונו לדעת כי כל מה שנעשה שם היה יד השם. מה שאני כן יכול להסביר לך זה שאני ואתה בני אדם,ולנו יש רצונות מסויימים,אם אני ואתה ניהיה חברים ואני לא יענה על הדרישות שלך,ףאתה לא תיהיה חבר שלי יותר. בורא עולם לעומתנו,אין לו גוף ולא דמות הגוף,אבל יש לו רצונות מסויימים,שמן הסתם הם שמירת התורה ומה שכתוב בה. למה נראה לך מוזר שהשם יעשה כרצוננו ברגע שאין אנו עושים כרצונו? ולמה כ"כ מוזר לך שנהרגו כ"כ הרבה יהודים באותה תקופה? למה אתה לא מסתכל על היום? תראה אנחנו לא עושים כרצונו ולכן אין אנו מקבלים את מה שאנחנו צריכים לקבל,אני רק יכול להבטיח לך שברגע שתשמור שבת,או חגים,ובכלל אתה תראה שיש לך עזרה משמים ושהכל מסתדר לך מאין מובן. ואני אומר את זה בתור אדם שמאמין. אני מקווה ב"ה למצא לך את הדף שבו מסביר בדיוק היכן היה השם השואה,ותראה שהכל היה מעשה ידיו,וגדולי הדור הזהיר כבר בעבר כי עומד להתרכש מעשה שכזה. דרך אגב,בזמן שהייתי חרדי,נשמעו מכמה רבנים שבדורנו כי אם נמשיך להתנהג בצורה שכזאת,השואה עלולה לחזור שוב. ולצערי הרב אני מאמין בזה מאוד ואני דיי מאמין שהיא כבר מתחילה,אולם הפעם זה כבר לא גרמנים,זה ערבים,ומה לנו יש לעשות בזה? ידינו כבולים,יש מי ששולט עלינו שים לב לזה... יש עוד המון דברים שאני יכול לומר לך וזה יגרום לך להאמין שאנחנו אשמים ולא אלוקים. דבר נוסף,הצבא שלנו יכול בבין רגע למחוק את כל עזה והשטחים,אתה לא שם לב מה קורה פה? אתה לא רואה שיש כוח עליון מסויים שכובל את ידינו? תתיחס לזה קצת יותר זה יעלה לך את האמונה.

רק בשואה????????

איפה הוא ככלל? והרי שואות מתרחשות יום יום. ההסברים המסורתיים הם רבים וטענתי היא כזו: השואה המפורסמת וכל השואות הקורות אותנו הן מעשי ידי אדם ולא מעשי אלוהים כזה או אחר. השואה אינה עונש שבא על עם ישראל, כפי ששואת יוגסולביה, שואת הארמנים, שואת האפריקאים ועוד שואות רבות לא באו כעונש לבני האדם. מדוע קשה כל כך לא לייחס את התופעות המזוויעות לאלוהים? העולם כפי שהוא נראה הוא יציר כפנו. שום אלוהים לא ישנה אותו. ה"חזרה בתשובה" היחידה שקיימת היא חזרה בתשובה ח י ל ו נ י ת מ ו ס ר י ת, כלומר: חזרה לערכים המקדשים חיי אדם והוקעת כל הגורמים המפירים זכויות אדם, כולל יהודים. הגיע הזמן לחשוב "הומנית" ולא "יהודית". ולאנשי הדת אולי כדאי לחזור למקורות ולראות שהציווי הגדול ביותר בתורה הוא "להיות אדם". בתורה כתוב: "וזכרתם כי עבדים הייתם במצרים" - והנה הפכנו למעבידים עריצים,וכתוב "ואהבת לרעך כמוך" - ואנו שונאים! נו - אז מי אשם? אלוהים או האדם? אז עצתי לך אורי: היה אדם בעל ערכים הומניטריים ואלוהים ישכון בך (בין אם זה אלוהים במובן המוכר ובין אם זה אלוהים אישי).

"הייי, מישהו שומע אותי?"

אלוהים?! מישהו פעם ראה אותו? מישהו פעם ניהל איתו שיחה? (וב"שיחה" אני מתכוונת דו שיח...אומרים משהו והוא עונה...) או במילים אחרות, למישהו יש עוד הוכחה (חוץ מסיפורי התנ"ך) שהוא קיים??? ועכשיו אני אספר לכם סיפור שקשור במובן מסויים למה שכתבת בקשר לשואה. אחות שלי, בניגוד אלי, מאמינה מאוד באלוהים ומה שמסביב.. לפני חודש(!) היא נכנסה לניתוח של רבע שעה בבית חולים וולפסון. יום למחרת היא כבר היתה אמורה להיות בדרכה חזרה הביתה- לחיים נורמאלים לחלוטין!. לצערי ולצער כל הקרובים שלי- היא עדיין שם! היא היתה מאושפזת בטיפול נמרץ במשך 3 שבועות ועברה למחלקה אחרת רק לפני שבוע. אז איפה אלוהים עזר לה בסיפור הזה?? וזה רק הסיפור שלי.. מה עם כל משפחות הפצועים וההרוגים בפיגועים? (תראו מה זה! אפילו הדוסים נפגעים...) אנשים יודעים טוב מאוד לברך את אלוהים כשהוא (כביכול הוא..) עוזר להם. אבל זו אף פעם לא אשמתו כשקורה משהו רע. לפי מה שכתוב בכל מיני ספרים- אלוהים אחראי להכל ורואה כל מה שמתרחש ולא פוגע במי שלא חוטא ומאמין בו.

אלוהים עשה בשואה

מה שהוא עושה תמיד. מתבונן בבריאה. לאלוהים לא איכפת מן הצרות הקטנות שלנו. טוב שכך.

למעלה