תודה, (מעז*)
אני לא עולה חדש, אני קצת דיסלקט ומשתדל לדבר באופן פשוט בשביל שכולם יבינו אותי, מצד שני אולי כבר התחלתי לשכוח עברית.
אבל בהחלט אהבתי את היחס המכבד שלך, אפילו שאני כבר 20 שנה בארץ, זה עדיין מאוד מחמם את הלב, ממש הזכרת לי שכשעליתי לא היו הרבה כמוך, שכו ירבו.
לגבי שם המשפחה שלי, יכול להיות שאתה צודק, לא יודע, מעניין. אני יכול לומר שכשבדקתי את מקור, אז מצאתי שהוא מפולין.

ועכשיו בקשר למה שרשמת, יש כמה דרכים להתייחס למה שהוא אמר, אפשר באמת לומר שהוא חשב שהיהודים מסוגלים לעזור רק לכמה מאות אלפי יהודים מיתוך 6 המיליון, ובאמת לא מצאתי משהו ישיר מספיק.

בכל אופן, היה אפשר להציל את כולם או לפחות את הרוב אילו היהודים היו מאוחדים סביב עבודת השם, ברגע שמדברים על מצבים של "אילו ככה ואילו אחרת" אז אין לזה גבול. אילו היו עוזרים אחד לשני זה יכל להיות אפשרי, הרי יש גם מיליארדרים, אתה יודע מה אפשר לעשות עם מיליארד דולר? או עם 10-20 מיליארד דולר?

אז אולי ל-ל' לא היה מספיק דמיון כמו לי, וזה נפלט לו בטעות, לי זה לא היה קורה, במיוחד אילו היתי עובר שנים ארוכות של ההתפלפלויות שקשורות לזה, מרצוני או לא מרצוני זה היה נשגר בפי, שהיהודים היו יכולים להציל לפחות 5 מיליון מיתוך ה-6.

==> או שהוא התבלבל, או שלא, הכל יכול להיות, חבל שאין לי מקום אחר שהוא מדבר על זה, אם אתה מכיר, אשמח שתכוון אותי.