מה אם הדרך היחידה לא להיפגע, היא להיות זה שפוגע?

Harrington

Well-known member
מנהל

מה אם הדרך היחידה לא להיפגע, היא להיות זה שפוגע?​

אין חיה כזאת. במידה ובכל זאת תמצא את עצמך ביום מן הימים במצב כזה, עדיף לך לבחור בלהיפגע מאשר בלפגוע באחרים (משהו שאגב, בעקיפין גם הוא פוגע בך). על זה אמרו חז"ל (בנוסח לא מדויק) 'דאג תמיד להיות מהנעלבים ולא מהעולבים'.

Harrington

Well-known member
מנהל
מרחן בלתי נילאה
נעים לכל הפלצנים ושונאי ישראל, הרינגטון.

בעיה נפוצה עד מאד מאד.
לא קיימת כאמור לעיל.
ולכן יש תלים על תלים של דיני רודף.
אויש. בדיוק במקום אחר תהיתי מה גורם לך להרגיש צורך לדחוף בסוף כל פוסט פסקה או משפט שאין להם כל קשר לדברים עליהם אתה מתיימר להגיב, וכבר אתה מוסיף לי עוד מקרה שכזה :). סורי הנרי, אני באמת מתנצל. יודע שאתה זקוק לתגובותי כדי שתוכל לתקוף ולשחרר לחצים פנימיים בבטן התחתונה שלך. אבל באמת שעייפת וכבר אין בי כוחות. תהיה חייב לעבור למצב קצת יותר יצירתי, מקורי, ופחות משעמם, אם תרצה להמשיך לזכות בשירותי.

עד שתצליח בכך, מיצינו.

Henry0

Well-known member
נעים לכל הפלצנים ושונאי ישראל, הרינגטון.

לא קיימת כאמור לעיל.

אויש. בדיוק במקום אחר תהיתי מה גורם לך להרגיש צורך לדחוף בסוף כל פוסט פסקה או משפט שאין להם כל קשר לדברים עליהם אתה מתיימר להגיב, וכבר אתה מוסיף לי עוד מקרה שכזה :). סורי הנרי, אני באמת מתנצל. יודע שאתה זקוק לתגובותי כדי שתוכל לתקוף ולשחרר לחצים פנימיים בבטן התחתונה שלך. אבל באמת שעייפת וכבר אין בי כוחות. תהיה חייב לעבור למצב קצת יותר יצירתי, מקורי, ופחות משעמם, אם תרצה להמשיך לזכות בשירותי.

עד שתצליח בכך, מיצינו.
מרחן בלתי נילאה

כקוטן האינטליגנציה
כך גודל המריחות.

ai27

Well-known member
העולם נגדנו?

נערך לאחרונה ב:

Henry0

Well-known member
עיקרון ההגנה העצמית קובע את הגבולות
מותר לך לפגוע באחר, כדי שלא יפגע בך,
בנזק שלא גדול מהנזק שעלול להיגרם לך.

שאלת ההערכה מהו הנזק שיכול להיגרם לך, או שאתה יכול לגרום לאחר
היא שאלה סובייקטיבית.
משמע, מה סביר שהאדם במצב הזה חשב.

המוסר היהודי
החוק המוסרי "הקם להרגך השכם להרגו" הוא חלק מהמוסר היהודי של חוקי הרודף שמקובל לפספסו.
הסנהדרין מרחיב: "רודף שהיה רודף אחר חבירו להורגו ויכול להצילו באחד מאבריו ולא הציל נהרג עליו".
משמע, אם ניתן לעשות נזק קטן יותר כדי למנוע את הפגיעה, זו חובה להקטין את הנזק.

למעלה