מה אם? שאלות שנותרו פתוחות לאחר הפרק האחרון בסדרה מול הספרים

Stark Bannermen

New member
מה אם? שאלות שנותרו פתוחות לאחר הפרק האחרון בסדרה מול הספרים

שאלות שעולות לי בראש בעקבות הפרק האחרון, והאם האירועים העונה ובפרק האחרון בפרט, היו ספויילר לספרים?

1. יודעים עכשיו ששירין נשרפת, האם סטאניס יחזור מאזור ווינטרפל כדי לשרוף את הבת שלו? האם היא תישרף בלי ידיעתו על ידי מליסנדרה?
2. האם ג'ון מת? (מתקשה כל כך להאמין בזה, כי הוא אמור להיות הנסיך שהובטח, עוד לא התגלו הוריו ויש עוד כאלה וכאלה סיבות- מצד שני, לא טיפלו בעניין הוואג', סירסו את גוסט...ויהיה מפגר להחזיר אותו כמהלך לבן)
3. סטאניס והצפוניים שעוזרים לו יפסידו? הסדרה גזרה מוות על סטאניס, אני קצת חושש לאור ההיסטוריה עם מרטין שרמזי צודק והמכתב הורוד היה נכון וסטאניס מת, אבל בניגוד לסדרה, פה לסטאניס היה את שבטי הצפון, בית מורמונט, חצי קארסטארק, אומבר ואחרים...יכול להיות שגם פה התוצאה תהיה דומה? והאם גם פה, מי שיצילו את ווינטרפל יהיו בכלל אבירי הבקעה שסאנסה בראש?

זהו, כרגע. דעתכם?

hagashaga

New member
ניחושים שלי:

1. אני חושב שבספרים מליסנדרה וסליס ישרפו את שירין ללא נוכחות והסכמת סטאניס (גם כי זה לא מתאים כ"כ לסטאניס של הספרים, וגם כי זה מסובך ולא הגיוני כי הוא פשוט לא שם). אולי בשביל להחזיר לחיים את ג'ון? או בשביל מטרה כזאת או אחרת? מי יודע...
2. מתקשר לסוף של 1, למרות שהשמיטו כמו שאמרת דברים אצל ג'ון, עדיין הראו לנו העונה שמליסנדרה מתעניינת בג'ון, ואפילו מאוד. וזה לא יכול להיות לחינם. וגם - למה שמליסנדרה תעשה את כל הדרך חזרה לחומה (כשאין לה שום דבר אחר כרגע) ובדיוק שנייה וחצי אח"כ ג'ון ימות? וכל העניינים עם הפראים? מה בדיוק אמור לקרות בלי ג'ון?
3. אני חושב שאין סיבה שבספרים סטאניס לא יפסיד. מי יציל את וינטרפל אתה שואל? פחות מתחבר לסאנסה ואבירי הבקעה, יותר מאמין בכיוון שאצבעון יעשה משהו בנידון. מה אצבעון יעשה? זה כבר מעבר לידע ולהיגיון האנושי

CallMeCavanaugh

New member
ניחושים

1) התיאוריה הכי מגניבה ששמעתי בנושא - מליסנדרה מוצאת את המכתב הורוד על גופתו של ג'ון, חושבת שסטאניס נהרג, שורפת את שירין בשביל להחזיר אותו אבל מי שחוזר זה ג'ון.
2) לא נראה לי שסיימנו עם ג'ון, אבל למה שלא יחזור בתור מהלך לבן? המהלכים הלבנים הם אלו ששולטים מצפון לחומה, לא הזומבים הפשוטים. אני נוטה להאמין שיש להם שאיפות ומטרות מעבר ללהשמיד את האנושות. אולי המלחמה הקודמת איתם בכלל הסתיימה באיזשהו הסכם. הפיכת ג'ון לאחד מהם תתן לנו נקודת מבט נחוצה על הצד שלהם.
3) קשה לי להאמין שהם יפסידו. התנאים בספרים פשוט שונים מדי מהתנאים בסדרה. בסדרה יש את סטאניס עם אנשי דראגונסטון ושכירי חרב. שכירי החרב נוטשים, מגיעים לווינטרפל וכשסטאניס מגיע מתנפלים עליו ומנצחים אותו. בספרים חלק ניכר מכוחו של סטאניס הם הפראים שמדרום לחומה אליהם ג'ון כיוון אותו, הם לא הולכים לבגוד בו לטובת בולטון. בנוסף יש את כוחות מאנדרלי שמתכוונים לבגוד בבולטון ויש את המכתב שג'ון שלח לסטאניס שמזהיר אותו מפני בגידת הקארסטארקים, כך שבאופן כללי, מצבו של סטאניס בספרים מצויין. הוא גם לא אידיוט כמו שעשו אותו בסדרה. וגם סביר להניח שהמכתב בכלל נכתב על ידי מאנס ולא על ידי ראמזי.

לגבי 2-

המלחמה הקודמת עם האחרים לא אולי הסתיימה בהסכם, אלא קרוב לוודאי הסתיימה בהסכם.
- העובדה היא שהאחרים לא נראו במשך אלפי שנים אבל כשהם חוזרים הם חוזרים בסדר כח עצום מלמדת שהם לא נראו במשך אלפי שנים מבחירה, ולא מכורח.
- הסיפור של נאן על הגיבור האחרון מתאר איך הוא נותר לבד אחרי שכל חבריו מתו, האחרים סוגרים עליו, והחרב שלו מתנפצת. שם נקטע הסיפור, וסביר שהוא לא המשיך ב"הנשרים באים!".

אמרתי כבר פעם :

סאנסה ממוקמת בביקעה בכדי שמישהו בוינטרפל יצעק "הנשרים באים !"

1. שירין חולה במחלה אנושה, בספרים ישרפו אותה או את הבן של גילי ( במקום בנו של מאנס), או שהפראים יחסלו אותה מפחד המחלה, או שהמחליף של ג'ון ישרוף אותה כנאמנות לכס הברזל.

2. הלוואי וכן, אבל כמו שאמרתי, יהיה לי יותר קל לשכנע אנשים ש N+L=J מאשר שהוא מת.

3. חשבת שהם ינצחו? למה ? חוץ מהעובדה שהתרגלנו לראות בהם את ה"טובים"?

CallMeCavanaugh

New member
תשובה ל-3.

כי יש לסטאניס כוחות שבולטון לא מודע אליהם, כי הוא בתקווה יעלה על הבגידה שבולטון מתכנן לו (ג'ון שלח לו מכתב שחושף את בגידת הקארסטארקים), כי יש בוגדים במחנה של בולטון.

לגבי 1-

אני לא חושב שמליסנדרה צריכה למצוא את המכתב על גופת ג'ון- היא שמעה את התוכן המכתב ביחד עם כל מי שהיה באסיפה...

הבעיה הגדולה של סטאניס אינה

הכוחות של בולטון, הבעיה הגדולה של סטאניס היא.... שאיך נגיד את זה בעדינות? החורף כבר כאן, וזה חורף שאינו מאפשר לחימה הוגנת או בניה מחדש של ווינטרפל. קרא שוב את התיאורים של אשה בספר החמישי, היא מתארת צבא שאוכל את עצמו, גם אם סטאניס יצליח להביס את בולטון, הוא לא ירחיק הרבה מעבר לזה.

CallMeCavanaugh

New member
נכון. אבל זו לא הייתה השאלה

אין לי ספק שמותו של סטאניס בסדרה היה ספויילר לספרים. אני פשוט נוטה להאמין שזה לא יקרה בקרב על ווינטרפל. אני מקווה שאחרי שיביס את הבולטונים (בהנחה שהתיאוריה על הבולטון האל-מת שגויה, ואני לא מאמין לה) ידרוש בגאוותו מהצפוניים לכופף מחדש את הברך בפני כס הברזל ויחטוף כאפה לפנים. עם חרב.

Stark Bannermen

New member
קיוויתי , אני מודה...אבל צריך קצת משהו טוב לא?:)

למרות שאני יותר ויותר פסימי לגבי הניצחון של סטאניס אחרי הסדרה.

ניחושים:

1. שירין תישרף, לא סטאניס יישרוף אותה. זה די ברור.
2. אני רוצה להאמין שלא, והזהות שלו היא עניין מרכזי בסדרה. אבל מחשבה: מרטין ידוע כאוהב לשבור תבניות. מה אם התבנית שלו היא "הנסיך שהובטח", והוא שובר אותה באמצעות המוות שלו? זה עדיין יהפוך את ג'ון לדמות מאוד מרכזית ושאלת המוצא שלו מאוד חשוב לעלילה, אבל בהפוך על הפוך העלילה תהיה "איך האנושות תסתדר אם היא הרגה את הגיבור היחיד שהיה יכול להציל אותה?".
3. אפשרי בהחלט שסטאניס יפסיד. בניגוד להרבה אנשים, אני לא ממש רוצה בתוצאה מסויימת בקרב סטאניס-בולטון. אני לא תומך באף צד. ממילא גם אין צורך להציל את הצפון מידי הבולטונים. אם כבר מישהו יעשה את זה, הכסף שלי הוא על האחרים...

בדיוק בשבת קראתי בריקוד עם דרקונים...הרי לכם ספוילר.

מליסנדרה מתפללת לרהלור שיראה לה את אזור אהאי ובמקום זה היא רואה את ג'ון שלג. אופס?

CallMeCavanaugh

New member
כך תרגמו?

היה כתוב שם שהיא מבקשת לראות את אזור אהאי ורואה את ג'ון שלג?
וואו, כמה חסר חן. איזו האכלה בכפית. במקור היא מבקשת לראות את אזור אהאי ובמקום זה רואה שלג. נכון, שלג עם S גדולה, ועדיין - המון אנשים פיספסו את הרמז הזה. גם אני.

למעלה