מה אמרת

oshiko

New member
מה אמרת../images/Emo35.gif

כטנקיסט בפנסיה, אחת הבעיות שאני סוחב איתי מאז הסדיר, ולא משתפרת עם השנים, היא בעיית השמיעה. למרות חבישת הקסדה, הרעש בתוך הטנק בזמן אימון או פעילות מבצעית הוא כזה שמשאיר אותך עם דפיקות בראש למשך מספר ימים. כשזה מצטבר, במשך הסדיר והמילואים, הנזק הוא בלתי הפיך. אני וחברי לסדיר/מילואים, ששומרים עד היום על קשר, צריכים לבחור במפגשים חברתיים את צד הישיבה הנכון לפי האוזן השומעת ... הבעייה הזאת בוודאי קיימת אצל כל חייל קרבי ברמה זו או אחרת. אם מירי מקלעים או מרגמה במצב שלא הספקת לסדר את האטמים, אם משהייה חיצונית לטנק או תומ"ת בזמן ירי פגזים, אם מהרעש בקשר בטנק או בתומ"ת (לתותחנים). כדאי לנו כהורים להיות מודעים לנושא, ולבדוק אותו תקופתית. היום הוא יום מודעות השמיעה הארצי.

תודה על הסבת תשומת הלב וגם מי

שלא בקרבי סובל מירידה בשמיעה. בהיותי חיילת האזנה במודיעין לפני הרבה שנים, יש לי ירידה בשמיעה באוזן אחת, בטח לא כמו לקרביים. בזמן השירות דאגו לקחת אותנו פעם בחצי שנה לבדיקת שמיעה בתל השומר. אני מקווה שגם היום עושים זאת, ולא רק במודיעין, אצל הקרביים זה חשוב שבעתיים.

רוני61

New member
נושא מאוד מדאיג

גם את הבן שלי זה מדאיג כי הוא מוסיקאי מנגן מלחין ושר. המפקדים כל הזמן אומרים להם שזה כלום ויש מיגון ולא נפגעת השמיעה אבל אני לא בטוחה שהם אומרים אמת.

רוני, את צודקת, במני לא בטוחה שהם

דוברי אמת הם צריכים את הכסת"ח שלהם. אני מתכוונת לקנות לבן אטמי אזניים מסיליקון שלדעתי הם טובים יותר מאלה שיש להם. הבן לא כל כך רוצה כי הוא אומר שמספיק לו מה שיש ושזה באמת עוזר. אני לא משוכנעת, הנזק הוא לטווח ארוך שכרגע הם אולי לא מרגישים אותו.

oshiko

New member
בהנחה שזמן השירות שלי חופף את שלך

פחות או יותר (עניין של גיל) - בזמן שהמודיעין דאג לבריאות השמע שלכם, השיריון לא ממש דאג לשלנו. לא לקחו אותי לבדיקה כזו בכל מהלך השירות. אני לא בטוח שזה השתנה. ואני לא חושב שאיזושהי טכנולוגיה שינתה את הסיכון באופן מהותי. בזמן תרגיל או פעילות מבצעית אתה שומע מספר גדול של רשתות שמדברות בלחץ בו זמנית, בנוסף לקשר הפנימי. זה בנוסף לרעש הנסיעה, התותח, המקלע. וזה ביחד עם אבק שריפה שחונק אותך. גם בנושא הזה (השפעת הפיח על דרכי הנשימה ועל הראייה [גרגרי פיח בעינים]) לא עברנו בדיקה כלשהי. חבר לפלוגה וקולגה לתפקיד (תותחן טנק) סיפר לי שהיה בבדיקת עינים שגרתית וגילו אצלו בעייה של גרגרי פיח שקרעו קרעים זעירים ברשתית. שווה בדיקה שלנו ההורים - האם צה"ל דואג היום לכל הסיכונים האלה? האם יש ציוד אישי שמספק הגנה טובה לאזנים, לעינים ולדרכי הנשימה? משקפי מגן, למשל. בזמני יכולת להשיג רק אם היית חבר טוב של הזיוודניק. מעניין איך זה היום.

אימשל2

New member
בצבא לא מיחסים לכך מספיק חשיבות

לצערי, לפחות בשריון, לא מקפידים לשים אטמי אוזניים. להיפך, המפקדים מעודדים את החיילים לא להיות "חננות", חס וחלילה, בכך שישתמשו באטמים.

oshiko

New member
ראש קטן מאד

לצערי בעניין הזה מתגלה עוד פן של העובדה הבלתי נמנעת שמי שאחראי על חיילינו הם אמנם אנשים מעולים, ויכולים להיות בעלי ראש גדול בקשר לעניינים מבצעיים, אבל כשזה נוגע למינימום של תודעה אזרחית - בריאות, משפחה, זכויות - הם עדיין ילדים. יש הבדל גדול בין סדירים לחיילי מילואים בעניין הזה. חייל מילואים לא ייקח סיכון מיותר, רק כדי "לא להיות חננה". הוא יכול להגדי בלי בעייה שהוא לא עולה לטנק עד שהוא לא מקבל משקפי מגן ושם אטמים, או לא יוצא לפעילות חי"ר בלי אפוד קרמי. לחייל סדיר אין את המעמד והביטחון העצמי כדי להציב תנאים כאלה. זה התפקיד שלנו כהורים להגדיל להם ולמפקדים את הראש בעניין הזה בכל הזדמנות.

למעלה