מה אנחנו בכלל?

מה אנחנו בכלל?

שלום. אני לא יודע אם הסוגייה שעליה אני רוצה לשמוע דעות שייכת לכותרת של הפורום אבל אני חושב שחלקכם ישמח לדבר על העניין. אתמול כשנסעתי הביתה מביתם של סבי וסבתי, האזנתי לאחד הדיסקים שאני אוהב. עמיר בניון. יש שם כמה שירים מצויינים שהוא שר בערבית כשהוא מלווה אותם בעוד, כלי ערבי מקסים. חשבתי לעצמי, הייתי עכשיו אצל סבא שלי שעלה מרוסיה עם משפתחתו כשהיה בן שנתיים שמגיל הבגרות שלו הקדיש את חייו למדינה והיה לאלוף בצה"ל ואני נהנה עכשיו מאד ממוסיקה ערבית שכלל לא קרובה לשורשים הגנטיים או הפיסיים של המשפחה שלי. פתאום זה היכה בי בעצמה. מה אנחנו בכלל? אוסף של אנשים מכל מדינה אפשרית שהגיעו לכאן ואין להם זהות אחת אמיתית? האם אנחנו עם ללא זהות? מה זה ישראלי? יש דבר כזה? למה אנחנו כלכך רעים אחד לשני כאן? למה התרבות שלנו הפכה ל "תפוס כמה שתוכל" בצורה הכי וולגארית שיכולה לעלות על הדעת? האם זה קשור לעובדה שאנחנו עם ללא פנים? ללא זהות?

hagit32

New member
שלום לך, הנה תשובה שאולי תענה לך

המציאות בישראל: http://www.kabbalah.info/hebkab/maamarim/maamar_makor_meztiut.htm תכתוב לי אם זה ענה לך קצת... שבוע טוב חגית

hagit32

New member
זו ממש לא תעמולה.

נתתי לו תשובה שבעיניי היא תופסת. זה הכל. אני לא באיזה כת או משהו מה הפחד?

קודם כל

"כת", בפורום תיאולוגיה, הוא מונח לגיטימי. כל מי שרוצה לדון באמונתו, בין אם זו דת ובין אם זו כת או קבוצה אמונית אחרת, יכול ומוזמן לעשות כן ולענייננו: לא נתת תשובה - הפנית לקישור של הארגון אותו את מייצגת. בעיני זו תעמולה.

hagit32

New member
אני לא מייצגת שום ארגון, רק את עצמי

מפני שהאתר אליו הפניתי כתוב ב HTML או משהו כזה, אינני יכולה להעתיק ממנו ולהדביק זו הסיבה היחידה שהפניתי אליו קצת קשה לי לשבת ולהקליד את כמות השורות הללו... יש לך פטנט שיכול לפתור לי את הבעיה? חגית

TheBlueOne

New member
המממ

תוכנה שנקראת "הפוך" יכולה לסדר לך את הבעיות הללו.. :)

hagit32

New member
../images/Emo13.gifתודה לך. התקנתי אותה. היא נהדרת.

עכשיו אוכל לצטט כל מיני... תודה

loquado

New member
אנחנו עם וותיק במדינה צעירה

אני בטוח שנלמד בנקודה מסויימת איך להתנהג... -או שמשהו ילמד אותנו :)

גנטיקה יהודית

היא מה שמייחד אותנו. לנוחותך אצטט שוב: גנטיקאית בשם בת שבע בונה תמיר ממכון וויצמן (שכבר נפטרה) גילתה שיש סמיכות בגנום בין יהודים בכל קצוות העולם - שהיא הרבה יותר גבוהה מאשר עם בני הארצות שלהם, שלהם הם לכאורה דומים יותר פיסית. המתאם הגנטי בין יהודים מעדות שונות הוא מדהים ביותר. למשל הגנום של יהודי פולני דומה יותר לגנום של יהודי אתיופי מאשר לזה של נוצרי פולני. המחקר הופסק בהוראה מגבוה וגם המימון של המחקרים, משום הסכנה לביסוס תורות גזעניות על סמך ממצאים מדעיים אלה. התורשה המיטוכונדריאלית שהיא בדקה כוללת בתוכה גם את הציטופלזמה ואת המרכיבים הגנטיים בציטופלזמה של התא שבניגוד לתורשה דרך האב, אשר מעבירה רק את הגנטיקה בגרעין התא, התורשה דרך האם מעבירה גם דברים נוספים. מעניין לכן שהיהדות עוברת דרך האם.

למעלה