מה אנחנו יודעים על הסוכרת + ניפוץ מיתוסים

mrkorr

New member
מה אנחנו יודעים על הסוכרת + ניפוץ מיתוסים

מה את/ה יודע/ת על הסוכרת? ניפוץ מיתוסים
חומר קריאה קצר מבית "גפן מדיקל".
http://goo.gl/sbzat8

מתוך הכתוב:
"טיפ: אם הליכה של 20 דקות ללא כאבים בדרך כלל מעלה את רמות הסוכר ולא אכלת לאחרונה, עליך לפנות אל הרופא המטפל ולבקש ממנו לבצע בדיקה במאמץ. זה עלול להיות הסימן הראשון למחלת לב".
האם אתם מסכימים לזה? פעם ראשונה שאני נתקל בהפנייה כזו.
 

tulkin

New member
נשמע לי הגיוני - תחת כמה הנחות...

ראשית - הגיוני כי:
הליכה פשוטה ולא יותר מדי מאומצת לא אמורה לגרום לגוף לייצר סוכר. הגוף מייצר סוכר בשעות של דחק או מאמץ יוצא דופן. במילים אחרות, אם הגוף מייצר סוכר באופן משמעותי כתוצאה מהליכה בת 20 דקות, שווה לבדוק אם הפעילות הזו לא מכניסה את הגוף ללחץ. אחת הסיבות שזה עשוי לקרות היא בעייה בתפקוד הלב.
ההנחות הנוספות:
א. לא הייתי דואג במקרה חד פעמי, הייתי בודק כמה פעמים ומנסה לבדוק אם זו תבנית חוזרת, בשעות שונות של היום, במרווחים שונים מאוכל, וכד'. צריך לשים לב שבניסוח של ההמלצה כתוב "בדרך כלל". זה סימן אזהרה אם זו תבנית חוזרת. לא אם זה מקרה חד פעמי.
ב. יש הסברים אפשריים נוספים, מלבד בעייה בתפקוד הלב. הייתי בודק, אבל לא הייתי דואג. כמו שהם אומרים זה סימן ראשוני. לא סביר שזה מעיד על סיכון גבוה להתקף לב בטווח הקצר.
ג. על אחת כמה וכמה לא הייתי דואג אם אין גורמי רקע נוספים שמעידים על סיכון לבעיית לב.
ד. צריך לזכור שבדיקת מאמץ רגילה היא בעצמה לא כזו מדוייקת, וגם היא לא מגלה את כל הבעיות, בטח לא בתחילת דרכן. אבל זה בד"כ זול וקל לביצוע, ואפילו נחמד - אז למה לא?
&nbsp
 
בגלל זה גם צריך לבדוק רודם

לא תמיד צריך לאכול.
תלוי ברמת הגלוקז, בעצימות ומשך הפעילות
 

shron17

New member
לתשומת הלב,,מתי אסור לצעוד ?,,,

כשאתם מתחת לערכים של 100 ,
ומעל מדידה של ערך 300 היזהרו מלצעוד ב-2 המצבים הללו.
 

tulkin

New member
מדוע?

אני צועד יופי בכל הזדמנות. למזלי אני לא מגיע מעל 300 בימים אלה, אבל עשיתי יופי של פעילות גם ב250.
זה לא אומר שכל אחד יכול.
מי שמזריק אינסולין צריך להיזהר עם פעילות תמיד, ולכל אחד תגובה אחרת, וזה תלוי בכמות האינסולין הפעיל באותו רגע (למי שיש משאבה יותר קל לשלוט בזה, אבל מי שמזריק אינסולין ארוך טווח - יותר קשה לדעת את זה.
מי שלא מזריק אינסולין אין שום סיבה שייזהר מתחת ל100. הגוף יודע לייצר סוכר בקלות כשצריך. מי שלא מתערב מבחוץ בתהליכים האלה, אין שום סיבה שתהיה לו בעיה.
מעל 300 (ויש אומרים גם מעל 200 או 250) הבעיה היא אחרת. גם כאן רוב הסוכרתיים סוג 2 פטורים מדאגות. הסכנה היא חמצת סוכרתית שנוצרת משילוב של רמת סוכר גבוהה ורמת חומציות גבוהה של הדם. גם כאן אפשר להקטין את הסיכון יחסית בקלות, וגם אפשר להתחיל פעילות בזהירות תוך מדידות תכופות ושתיה מרובה (שעוזרת לסלק את הקטונים מהדם).
 

Dave1972

New member
אני רצתי אתמול 10 ק"מ בלי לאכול כלום

במחשבה שניה, אכלתי 4 תמרים כשעה לפני הריצה (אבל זה לא היה במכוון).
 
למעלה