מה אנחנו עושים עם אמאזון ??

haifaboy

New member
מה אנחנו עושים עם אמאזון ??

שמתם לב בזמן האחרון לצורת העיטוף שלהם ?? הגיעו לי כמה חבילות עטופות בצורה פרוביזורית ולא מקצועית .

- מארז מלך האריות תלת מימד גירסת ארה"ב הגיע עם מארז פנימי שבור ,
- המארז המהודר של עשרת הדיברות מארה"ב הגיע פגום ועם דיסק אחד משוחרר מהחבילה ,
- סיפורי נרניה תלת מימד מבריטניה הגיע עם שני הדיסקים משוחררים ורק תודת לצורת מארז הבלו ריי שהוא קטן הרבה יותר מDVD ואין הרבה חופש פעולה לא ניזוקו .
- מארז טינקרבל תלת ממד מארה"ב הגיע ללא כיסוי הקרטון החיצוני ( וזה לא היחידי )

וכל זה בשבועיים האחרונים וגם במקביל לעליה של מחירי המשלוח שלהם. יש לי הרגשה שמשהו לא טוב קורה שם באמאזון .

משהו לא טוב קורה שם - בדואר ישראל.

יוצא לי לקבל לא מעט חבילות באמצעות חברות השילוח המהיר (פדקס ושות'). החבילות שמגיעות דרכם לא נארזות טוב יותר מאלו שמגיעות באמצעות דואר ישראל, ובכל זאת הסיכוי לקבל מוצר פגוע נמוך משמעותית באפשרות הראשונה. וזה מלמד דבר אחד שאי אפשר לברוח ממנו: קופסת קרטון פשוטה מספיקה בהחלט כדי להבטיח את שלום המוצרים שבתוכה במשלוח בינ"ל - אם החבילה מטופלת בתהליך המשלוח בצורה נאותה. הבעיה שלנו, אם כן, שדואר ישראל לא כ"כ שמעו על המילה הזאת "נאותה" ובטח שלא על המשמעות שלה.

אני לא מאלו שבוכים על "המצב בישראל" ולא מאלו שמנסים להוציא שם רע לכל חברה שנתנה להם פעם אחת שירות בינוני - אבל עם דואר ישראל יש לי ניסיון של שנים וכנראה מאות משלוחים אז אני מרגיש בנוח להגיד שהחבר'ה שם לא יודעים להתיחס לחבילות כמו שצריך. ראיתי חבילות שנבעטות כדי שיזוזו בחדר, ראיתי חבילות שנזרקות באוויר לתוך רכב והחוצה ממנו, וכיוצ"ב. וכמובן שקיבלתי יותר מדי חבילות במצב חיצוני מזעזע שברור לכולם כי הנזק נגרם כאן כאן בארץ הקודש.

כך או כך, חלק ממרכזי השילוח של אמזון שיפרו משמעותית את צורת האריזה שלהם בשנה האחרונה - במיוחד בגזרת הסטילבוקים. ועדיין יש מקום לשיפור נוסף. אני יודע שאמזון תמיד יציעו לי החזר כספי או מוצר חלופי אם יגרם נזק - והכל דרך שירות הלקוחות הכי נוח בהיסטוריה - אבל לפעמים כבר נמאס לי להרגיש שזה קורה באחת מכל שלוש הזמנות.

liorb22

New member
אמת

הבעיה העיקרית כפי שציינת היא באופן הטיפול בדואר ישראל. הכל שם נעשה בלי סבלנות ובזלזול משווע. מתייחסים אל הציבור כאל עדר. זה מכעיס, זה מקומם, אבל לא ניתן לעשות דבר בנידון לצערינו הרב.

אבל כל האמור לעיל לא פוטר את אמזון. ישראל היא לא המדינה הראשונה שבא שירותי הדואר הציבוריים מתעללים בחבילות. רק לאחרונה התפרסם תחקיר בBBC על התנהלות הדואר המלכותי בבריטניה. ההבדל בין השיטות הוא ששם משחקים כדורגל עם החבילות ופה (שוב, לפי מה שראיתי פעם בטלויזיה) משחקים כדורסל. הנורמות האלה פסולות מן היסוד, אבל בעוד ששם תחקיר טלויזיוני יזעזע את המערכת ויביא לשינויים חיוביים, פה זה "עסקים כרגיל".

trilliane

Well-known member
מנהל
השבוע הזמנתי מאמזון ארה"ב לאחר זמן רב

אז אני עוד לא יודעת איך יגיע... אבל בעבר לא היו לי בעיות, ארזו מצוין וכל האריזות הגיעו במצב מושלם.
דווקא עם אמזון בריטניה הייתה בעיה, כי האריזות הרגילות שלהם בתוך קרטון דחוס לא היו שוס וכל מה שהיה יכול להימעך גם נמעך...

אבל במארזים הם דווקא אורזים בסדר; קיבלתי לפני כמה חודשים את מארז ד"ר הו והוא הגיע תקין.

למעלה