steelheart ועימות מלכים (ייתכנו ספו' לשני הספרים הנ"ל)
בהפרש של ימים אחדים סיימתי את הספרים (לפעמים יוצא לי לקרוא שני ספרים במקביל). לפני כמה זמן כתבתי שאני באמצע stellheart ובינתיים מרגשי לי דומה באופן חשוד לאימפריה האחרונה. דעתי לא השתנתה מאז ואני בכל זאת חושב שכשסנדרסון כתב את הספר החשיבה שלו הייתה לכתוב גרסת YA להאימפריה האחרונה. אבל די להשוואות, איך הספר עצמו? ובכן הספר הוא הבחלט כיפי לקריאה, אמנם היו כמה תיאורי נשקים שהיה לי קשה לצלוח אותם עם האנגלית המתחילה שלי, אבל סך הכל היה לי סבבה. ואולי זאת הבעיה שלי עם סנדרסון, ממה שקראתי עד עכשיו (זה והאימפריה האחרונה) הוא כותב ספרים שהם טובים וכיפים וכו' אבל אין בהם משהו שהופך את לגדולים באמת. טוב נו, אני אנסה את באר האלוהות ואולי שם אני אמצא את ההרגשה הזו. את The Stormlight Archive אני לא מתכנן לקרוא בזמן הקרוב, אני חושב שהערפילאים יותר יתאים למישהו יחסית מתחיל באנגלית ועם קצב קריאה די איטי לעומת סדרת פנטזיה עם 10 ספרים שכל אחד מהם באורך מפלצתי. ולחזור קצת לsteelheart, יש בו אקשן נהדר (מרדף האופנועים ברחובות ניוקגו היה מטורף והחזיק אותי קצר), דמויות קצת פחות (קודי יודע לעשות משהו חוץ מלהיות סקוטי, או שזה בכלל אברהם?), בניית עולם טובה, כמה טויסטים טובים וכמה צפויים שניחשתי אבל היה מסע מהנה. אני לא חושב שהיה בספר הרבה עומק, מדי פעם דיוויד מכניס מעט, בעוד פרוף אכזב מהבחינה הזו. לסנדרסון כבר אין הרבה מה להוסיף על שליטים רודנים ומהפיכות ,אבל כמו באימפריה האחרונה הוא פשוט יודע איך לגרום לתחושת מתח ולהפוך את כל זה למהנה.
ולגבי עימות מלכים באמת שאין הרבה מה להגיד. הספר פשוט מושלם מבחינתי, וקשה למצוא דבר אחד רע שהיה בו. אני לא צריך לפרט יותר מדי, כולם יודעים שאפילו הדמויות הכי משניות בסדרה שמימייות במורכבותן, כל קווי העלילה מסתעפים ויוצרים רשת עלילתית ענקית מדהימה, ווסטרוז זה ממש לא עולם שהייתי רוצה לחיות בו אבל הוא כן עולם שאני מרגיש שביקרתי בו כבר, ויש בספר כל כך הרבה עומק, מהספרים שאחרי כל פרק מותירים לך הרבה חומר למחשבה.
ואם כבר אני מדבר על שיר של אש וקרח יש לי שאלה קטנה. יצא לא מזמן ספר שמתאר את ההיסטוריה שלו ווסטרוז שנקרא world of ice and fire, האם הוא יכול לעשות ספויילרים לספרים הבאים? כי אני מלבט אם לפני שאני אקרא את סופת חרבות כדאי לי לקרוא אותו.