מה אני אזכור ממאיר שלו

קלייטון.ש

Well-known member
בערך כלום. סליחה. קראתי הרבה מספריו אבל זוכר רק איזה רעיון פה רעיון שם.
זוכר את הקטע עם האיש שרצה שהמרק שלו יהיה לוהט, ועשה לאשתו את המוות בגלל שהמרק היה מגיע אליו לא מספיק לוהט, ומישהו אחר בסיפור בנה לו גזיה שעליה שם את צלחת המרק וככה היה לוהט.
נדמה לי שבאותו סיפור אותו בחור סחב את אשתו על הגב עשרות קילומטרים. לא זוכר למה בדיוק.
וזוכר נדמה לי בפונטנלה איזו סצינה מינית בסוף.
יודע על הקטע שנשים היו צועקות ממגדל המים, אבל אני חושב שקלטתי את זה פה ושם ולא מתוך הסיפור. שקראתי אבל לא זוכר מה הוא.

סופהו 1

Well-known member
זוכר את הקטע עם האיש שרצה שהמרק שלו יהיה לוהט, ועשה לאשתו את המוות בגלל שהמרק היה מגיע אליו לא מספיק לוהט, ומישהו אחר בסיפור בנה לו גזיה שעליה שם את צלחת המרק וככה היה לוהט.
נדמה לי שבאותו סיפור אותו בחור סחב את אשתו על הגב עשרות קילומטרים. לא זוכר למה בדיוק.
יודע על הקטע שנשים היו צועקות ממגדל המים, אבל אני חושב שקלטתי את זה פה ושם ולא מתוך הסיפור. שקראתי אבל לא זוכר מה הוא.
אני אזכור את הסיפורים שלו בעל-פה, לא את התוכן אלא את הקול שנשמע לי תמיד מיוחד.
(כעת נזכרתי שריאיין בתכנית שעה טובה. תזכורת קטנה-
)

כדאי לך לקרוא לנכדים את הספרים שכתב לילדים.
לדעתי הוא כתב אותם לילדים ולמבוגרים גם יחד.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
במקום אחר ננזפתי על ידי קוראת נבונה, סופרת בעצמה על כך שתגובותיי ותגובות כמה מעמיתיי, היודעים משהו בספרות "יהירות מדיי". כך היא היתה מכנה את התגובה שלך.
האמת - לא היה לו מה לחדש.
טוריו הפוליטיים היו מוזיקת שירי ערש ל"מרכז הישראלי" שלא ראה את העתיד, בין היתר בזכות אורפאוס הירושלמי, מאיר שלו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני לעומתך אזכור לא מעט.

קראתי להערכתי את רוב ספריו ויותר מכל נהניתי מטוריו במוסף של ידיעות למרות שחלקתי על חלק גדול ממה שכתב.
השליטה שלו בשפה, בתנ"ך ובמקורותינו בכלל מעוררת קנאה. אפשר להנות ממה שהוא כתב גם מבלי להסכים להם וזה דבר שמעטים יודעים לעשות.

למרות שאת גינת בר, הספר האחרון שלו שקראתי סיימתי בקושי (מסכים עם ההגדרה של סופה 1 לספר) ספרים אחרים שלו כמו יונה ונער, רומן רוסי, ושתים דובים קראתי בנשימה אחת ואשמח לקרוא כל ספר נוסף שלו עליו אניח את ידי.

צליליתה1

Well-known member
כמה עצוב
אוהבת מאוד את ספריו, מצטערת שלא יהיו עוד
לשמחתי זכיתי לשמוע אותו מדבר,בהרצאה לא פורמאלית.
בניגוד להרבה מפגשים עם אמנים מתחומים שונים, שהפער בין היוצר והיצירה ענק
כאן הוא היה לגמרי כמו ש״הכרתי״ מהספרים, איש מקסים, אינטלגנטי, ובעיקר, מספר סיפורים.
(שמעתי שאולי זה לא היה בדיוק ככה, אבל אני מה איכפת לי, ככה הוא הציג את עצמו וככה אני ראיתי אותו)

אני מחכה, חיכיתי, בסקרנות גדולה לספר הבא שלו
קיוויתי, שגם אחרי המהומה שעשו לו בתקשורת, על הספר האחרון שלו, ״אל תספר לאחיך״ הוא ימשיך לכתוב מה שבא לו, ולא מה שבא לקוראים
אגב האחרון הזה
אני אהבתי, כל מה שמאיר שלו כתב אני אהבתי לקרוא
אולי פחות נפעמתי מאשר מספרים אחרים,עדיין אהבתי
עד כדי שבתום הקריאה רצתי לקנות לי בקבוק בוכא
(ואז התברר לי שבוכא לא הפך לפייבוריט שלי , אבל עדיין אפשר לשתות, ומבטיחה באיזה ערב בקרוב להרים כוסית לזכרו של שלו)

דקל נור*

Well-known member
כמה עצוב
כאן הוא היה לגמרי כמו ש״הכרתי״ מהספרים, איש מקסים, אינטלגנטי, ובעיקר, מספר סיפורים.
(שמעתי שאולי זה לא היה בדיוק ככה, אבל אני מה איכפת לי, ככה הוא הציג את עצמו וככה אני ראיתי אותו)

קיוויתי, שגם אחרי המהומה שעשו לו בתקשורת, על הספר האחרון שלו, ״אל תספר לאחיך״ הוא ימשיך לכתוב מה שבא לו, ולא מה שבא לקוראים
אגב האחרון הזה
(ואז התברר לי שבוכא לא הפך לפייבוריט שלי , אבל עדיין אפשר לשתות, ומבטיחה באיזה ערב בקרוב להרים כוסית לזכרו של שלו)
לא חסידה גדולה של ספריו (הוא ארכני מדי בשבילי) אבל במקרה קראתי את "אל תספר לאחיך", אולי כי נראה לי מספיק דק כרס.
המספר בעלילה הוא גבר יפה תואר והעלילה קצת מאכזבת בסוף.
למה היתה "מהומה" בעקבות הספר? כי נמאס לו לכתוב על החלוצים ורפרנסים מהתנך ?

צליליתה1

Well-known member
לא חסידה גדולה של ספריו (הוא ארכני מדי בשבילי) אבל במקרה קראתי את "אל תספר לאחיך", אולי כי נראה לי מספיק דק כרס.
המספר בעלילה הוא גבר יפה תואר והעלילה קצת מאכזבת בסוף.
למה היתה "מהומה" בעקבות הספר? כי נמאס לו לכתוב על החלוצים ורפרנסים מהתנך ?
משהו כזה
מלא מתיפפים קטלו, מכל כיוון אפשרי
בלל מה שהזכרת, העיסוק בסקס, אי אמינות של הקשרים המשפחתיים, וואללה, כבר לא זוכרת
גם לדעתי היו אי אילו בעיות בעלילה, אבל עדיין , שווה

סופהו 1

Well-known member
כמה עצוב

אגב האחרון הזה
כשרק שמעתי את החדשות אמרתי לעזאזל, לא יהיו יותר ספרים שלו.
לא זוכרת הרבה מהספרים, אבל זוכרת שקראתי ממש מזמן את תנ"ך עכשיו- שנחשב אז חדשני בפרשנות ובהומור שלו .
קראתי את רומן רוסי ולא זוכרת ממנו דבר, אבל זוכרת שנהניתי מפונטנלה, שתיים דובים, הדבר היה ככה (עם שואב אבק כמעט גיבור הסיפור), בביתו במדבר, גינת בר שבעצם אינו בדיוק ספר קריאה, אבל נהניתי לקרוא בגלל השפה והתיאורים.
אי אפשר לשכוח את ספרי קרמר החתול, הכינה נחמה, אבא עושה בושות, גומות החן של?? ואולי עוד ספרי ילדים שכתב. תענוג גדול לילדים ומבוגרים.

אגב, כבר מזמן הפסקתי להתייחס לביקורות וחוות דעת. קוראת ספר- הקריאה קולחת? נהנית מהקריאה? זה מה שחשוב!!!

אבח"י

Well-known member
כשרק שמעתי את החדשות אמרתי לעזאזל, לא יהיו יותר ספרים שלו.
לא זוכרת הרבה מהספרים, אבל זוכרת שקראתי ממש מזמן את תנ"ך עכשיו- שנחשב אז חדשני בפרשנות ובהומור שלו .
קראתי את רומן רוסי ולא זוכרת ממנו דבר, אבל זוכרת שנהניתי מפונטנלה, שתיים דובים, הדבר היה ככה (עם שואב אבק כמעט גיבור הסיפור), בביתו במדבר, גינת בר שבעצם אינו בדיוק ספר קריאה, אבל נהניתי לקרוא בגלל השפה והתיאורים.
אי אפשר לשכוח את ספרי קרמר החתול, הכינה נחמה, אבא עושה בושות, גומות החן של?? ואולי עוד ספרי ילדים שכתב. תענוג גדול לילדים ומבוגרים.

אגב, כבר מזמן הפסקתי להתייחס לביקורות וחוות דעת. קוראת ספר- הקריאה קולחת? נהנית מהקריאה? זה מה שחשוב!!!
אני מוסיף דבר נוסף:
למדתי משהו?
הפתיע אותי?
חרג מהנוסחה?
מעט מעט מהספרים הנכתבים היום הם בעלי עוז מובהק להיות "חריגים".

סופהו 1

Well-known member
אני מוסיף דבר נוסף:
למדתי משהו?
הפתיע אותי?
חרג מהנוסחה?
מעט מעט מהספרים הנכתבים היום הם בעלי עוז מובהק להיות "חריגים".
יודע מה?
חושבת שכבר הזכרתי פה פעם את מוֹרַי לספרות. אחד מהם, מבקר ספרות, הצליח להמאיס את הקריאה עלי ועל עוד רבים, בכל מיני שאלות מהסוג הזה.
אמשיך ליהנות גם בלי כל הנ"ל וגם מבלי להיות מִאלו, כמו שכתבת, "היודעים משהו בספרות".

אבח"י

Well-known member
יודע מה?
חושבת שכבר הזכרתי פה פעם את מוֹרַי לספרות. אחד מהם, מבקר ספרות, הצליח להמאיס את הקריאה עלי ועל עוד רבים, בכל מיני שאלות מהסוג הזה.
אמשיך ליהנות גם בלי כל הנ"ל וגם מבלי להיות מִאלו, כמו שכתבת, "היודעים משהו בספרות".
ובטח עניתי אז, ואם לא אענה עכשיו -
יש פער ענק בין לימוד ספרות בתיכון לבין לימוד אקדמי. אי שם בשנות ה -90 של המאה הקודמת, יצא מסמך רשמי ממפמ"ר ספרות דאז שדרש בתוקף אקדמיזציה של הוראת הספרות, עד כדי איום בשאילת שאלות מהסוג הזה.
דיברתי על עצמי, ואני קורא "מקצועי" עאלק.
ספר שאין בו משהו שירגש אותי יותר מהעלילה המותחת, שמי שקורא מאות ספרים כבר יודע את סופה לפי פסקת הפתיחה, יושלך על ידי.
לי מה שאת אומרת, לא המאיסו כלום, נהפוך הוא: למדתי בכיתה י' את אבא גוריו, וכתוצאה מכך כל ספר מתורגם לעברית שלו נקרא, ואז אלה שתורגמו לאנגלית.
לשמחתי ולשמחת כותבי הספרים, על אף המורים הממאיסים, כמות הקוראים אולי "הצטמצמה" - לא בטוח, ישנם ז'אנרים מועדפים אחרים, אבל אנשים "אינטיליגנטיים" לא יכולים לאכול יום יום את אותו מתכון שמלעיט אותם בהם הרלן קובן. כלומר, אחר 3 ספרים אדם כבר יודע את שלבי העלילה, את התפניות, מתצי הבלש ייפצע, מתי הנערה במצוקה כמעט תמות..
דווקא אצל נסבו ישנן מדי פעם הפתעות קטנות - אבל בגדול - אשכרה הבלש המטורף שלו, הארי הולה ועלילותיו אינם חורגים מהרצפט המועדף עליי לפירה משובח.
אני חושש, שגם את מדי פעם חוטאת בהיות "היודעת משהו בספרות", ואני רגיל לתגובות אנטי-אינטלקטואליות מכוונות כמו זו שלך, במיוחד מאינטלקטואלים ויודעי ספר ומשכילים.
אשכרה, הנוער לא קורא ספרות לא בגלל המורה הדוקטורית לספרות, בחיי.

סופהו 1

Well-known member
אני חושש, שגם את מדי פעם חוטאת בהיות "היודעת משהו בספרות", ואני רגיל לתגובות אנטי-אינטלקטואליות מכוונות כמו זו שלך, במיוחד מאינטלקטואלים ויודעי ספר ומשכילים.
אשכרה, הנוער לא קורא ספרות לא בגלל המורה הדוקטורית לספרות, בחיי.
פעם היה "חוק" בלתי כתוב בפורומים לגבי אורך הפוסט...
הלכתי לאיבוד.

למדתי מה שלמדתי. זוכרת מה שזוכרת. קראתי מה שקראתי, וכמו עוד קוראים, בקושי זוכרת.
ממש לא מתיימרת להיות יודעת (גם לא לחלק ציונים).
ובעצם, אולי משום שאיני יודעת מספיק, אני נהנית מספריו של מאיר שלו?

אגב 1: אנטי-אינטלקטואליות זו מילה נהדרת למשחק מציאת מילים עם הנכדים (אין, תקליט, אני, טלוא, קלט, קוטל, טנא..).
אגב 2: "אשכרה, הנוער לא קורא ספרות לא בגלל המורה הדוקטורית לספרות, בחיי."- הנוער לא קורא מכל מיני סיבות. כבני נוער, חברי ואני, מאסנו בקריאה בגלל המורה.
בדוק.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הלכתי לאיבוד.

למדתי מה שלמדתי. זוכרת מה שזוכרת. קראתי מה שקראתי, וכמו עוד קוראים, בקושי זוכרת.

אגב 1: אנטי-אינטלקטואליות זו מילה נהדרת למשחק מציאת מילים עם הנכדים (אין, תקליט, אני, טלוא, קלט, קוטל, טנא..).
אגב 2: "אשכרה, הנוער לא קורא ספרות לא בגלל המורה הדוקטורית לספרות, בחיי."- הנוער לא קורא מכל מיני סיבות. כבני נוער, חברי ואני, מאסנו בקריאה בגלל המורה.
בדוק.
לא מכיר את החוק לגבי אורך הפוסטים אבל כן מכיר את חוק השלשות.

את כתבת רק אגב 1 ואגב 2.

..... ?

סופהו 1

Well-known member
לא מכיר את החוק לגבי אורך הפוסטים אבל כן מכיר את חוק השלשות.

את כתבת רק אגב 1 ואגב 2.

..... ?
במיוחד בשבילך:
אגב 3. אתגר קרת אמר על מאיר שלו "ב-55 השנים שבהם אני קורא וכותב זכיתי ללמוד ממנו. מאיר תמיד ידע לכתוב דמויות מורכבות ומעוררות השראה........................ בכל פעם שקראתי מה שכתב, המחשבה שלי הייתה נודדת ממאיר עצמו אל התובנה שסופר יכול להיות מורכב לא פחות מיצירותיו".
גם את אתגר קרת אני אוהבת לקרוא.

נ.ב: נכתב/נאמר פעם שאין לכתוב יותר מאיקס שורות, כי אח"כ לא קוראים. אבל אולי זה היה כלל אישי. לך תדע

אבח"י

Well-known member
הלכתי לאיבוד.

בדוק.
לא חולק על דעתך בענין מורתכם.
אני לא מסכים עם הסיבה הבלעדית הזו, אבל זו כנראה בעיה שלי.
לא מאמין לך - בחיי שלא - שבגלל שאת לא יודעת מספיק...
אבל נאמנה עלייך עדותך, לא מכירך מספיק ע"מ להיות נחרץ, ממש ;-)
במיוחד בשבילך:
אגב 3. אתגר קרת אמר על מאיר שלו "ב-55 השנים שבהם אני קורא וכותב זכיתי ללמוד ממנו. מאיר תמיד ידע לכתוב דמויות מורכבות ומעוררות השראה........................ בכל פעם שקראתי מה שכתב, המחשבה שלי הייתה נודדת ממאיר עצמו אל התובנה שסופר יכול להיות מורכב לא פחות מיצירותיו".
גם את אתגר קרת אני אוהבת לקרוא.

נ.ב: נכתב/נאמר פעם שאין לכתוב יותר מאיקס שורות, כי אח"כ לא קוראים. אבל אולי זה היה כלל אישי. לך תדע
טוב - לא נכנס לויכוח - אבל אתגר קרת כמעיד על איכות סופרים אחרים.. הצחקתני צחוק עמוק. רוצה לקרוא סופר איכותי שכותב מיניאטורות:
שופמן גרשון, אלכס אפשטיין [קרת כחגב ליד שני ענקים אלה. רק אומר]

סופהו 1

Well-known member
לא חולק על דעתך בענין מורתכם.
אני לא מסכים עם הסיבה הבלעדית הזו, אבל זו כנראה בעיה שלי.
לא מאמין לך - בחיי שלא - שבגלל שאת לא יודעת מספיק...
אבל נאמנה עלייך עדותך, לא מכירך מספיק ע"מ להיות נחרץ, ממש ;-)

טוב - לא נכנס לויכוח - אבל אתגר קרת כמעיד על איכות סופרים אחרים.. הצחקתני צחוק עמוק. רוצה לקרוא סופר איכותי שכותב מיניאטורות:
שופמן גרשון, אלכס אפשטיין [קרת כחגב ליד שני ענקים אלה. רק אומר]

אתגר קרת לא נחשב? וחיים באר (מספיק סופר, או חו"ח חגב?) שאמר שמאיר שלו היה סופר מעניין מאוד ומענג מאוד (לא ציטוט).

למזלנו, כל אחד יכול למצוא מה שמהנה אותו ואחרי שמסיימים ללמוד, אין חובה להילחם בספרים, גם אם נכתבו בידי ה-סופרים. גם אם הם בראש רשימת המומלצים/רבי המכר והמבקרים משבחים.
שמחה שאני יכולה ליהנות מספר "טוב", לדעת "יודעי דבר", וגם מ"מינאטורות", גם אם זה במחיר קיטלוגי במקום נמוך בנושא ספרות, סופרים, ספרים.
בטוחה שמאיר שלו אינו זקוק לדברי "הגנה" שלי והוא ייחרט ב"תולדות הספרות העברית-ארצישראלית" גם אם קורא/מבקר זה או אחר לא קשר לו כתרים.

שבת טובה לכולנו

אבח"י

Well-known member
אתגר קרת לא נחשב? וחיים באר (מספיק סופר, או חו"ח חגב?) שאמר שמאיר שלו היה סופר מעניין מאוד ומענג מאוד (לא ציטוט).

למזלנו, כל אחד יכול למצוא מה שמהנה אותו ואחרי שמסיימים ללמוד, אין חובה להילחם בספרים, גם אם נכתבו בידי ה-סופרים. גם אם הם בראש רשימת המומלצים/רבי המכר והמבקרים משבחים.
שמחה שאני יכולה ליהנות מספר "טוב", לדעת "יודעי דבר", וגם מ"מינאטורות", גם אם זה במחיר קיטלוגי במקום נמוך בנושא ספרות, סופרים, ספרים.
בטוחה שמאיר שלו אינו זקוק לדברי "הגנה" שלי והוא ייחרט ב"תולדות הספרות העברית-ארצישראלית" גם אם קורא/מבקר זה או אחר לא קשר לו כתרים.

שבת טובה לכולנו
ברור, ברור
ברור שמאיר שלו מכר הרבה ספרים. לטעמי הוא סופר בינוני מינוס. אתגר קרת משעמם+ וחיים באר - רק חבלים היה שווה את המאמץ, וספרו המופלא על השילוש: עגנון, ברנר, ביאליק. [קראת? הוא רומז מעדנות שברנר נדלק על עגנון החמוד :)]
1681479217907.png

כיניתי את שלו במקום אחר - סופר אופנתי. יש רבים כאלה - אח"כ הם נעלמים בתהום הנשייה. למה את חושבת שקיטלגתי אותך במקום כלשהו?
נהפוך הוא - אם את מקוטלגת בכלל, אז במקום גבוה מאוד!
הויכוח בינינו הוא על הזלזול במבקרי ספרות, ממאיסי הקריאה על ילדים וכו'
מעבר לכך - את אומרת X אני אומר Y, כל אחד מביא את נימוקיו, לא משכנעים זה את זה, אז לא.
ושבת נהדרת גם לך.

למעלה