מה אני באמת חושב על ה-IBMים

Ice Age

New member
מה אני באמת חושב על ה-IBMים

התאפקתי הרבה, אבל אני חייב להוציא את זה. אני בחיים לא אקנה נייד של IBM. ה-IBMים אמינים, חזקים, עשויים מחומרים טובים, יש להם שירות טוב. הכל נכון. אבל, וזה אולי ייראה לכם פרט שולי, אין להם כפתור windows וכפתור properties! לא יודע מה איתכם, אבל לי זה מאט את העבודה באיזה 5%. למה, אחרי 5 שנים לפחות שזה כבר סטנדרט במקלדות, הם לא יכולים לתקוע את הכפתורים האלה איפשהו? ולפני שמישהו יציע לי להשתמש ב-Ctrl+Esc, מה עושים לגבי פתיחת RUN מהיר? או show desktop בחצי שניה?
 

lh3

New member
מה הבעיה ליצור קיצור דרך...

לאחד הכפתורים. אני יודע שזה מעצבן שהכפתור לא באותו מקום אבל אפשר לעשות את אחד הכפתורים שיפתח את ה"התחל" והשני מה שרוצים
 

Ice Age

New member
יש איזה מקש שאתה מוכן לוותר עליו

לטובת קיצור ל-Windows? על מה אני אוותר - על Ctrl? Alt?
 

lh3

New member
כן למה לא?

לי במחשב יש את הכפתורים האלה אבל אם לו אין אז מה הבעיה לוותר על Ctrl? Alt שגם ככה יש בשני הצדדים אז אני הייתי מוותר על צד ימין שגם ככה בקושי בשימוש
 

Ixion

New member
במחשבי IBM החדשים, אלה עם

המסכים הרחבים (נדמה לי קוראים להם סדרת Z?) יש כפתור windows. הדגמים האלה נראים גם (סוף סוף) נורא טוב, אגב. משהו עם מגנזיום בשלדה שם..
 

Ice Age

New member
מה אתה אומר?!

אז יש סיכוי שיום אחד אני אשנה את דעתי עליהם. עד עכשיו הטלתי וטו בחברה על ה-IBMים.
 
לפי דעתי

זו לא סיבה מספיק טובה לפסול חברה, סה"כ מדובר בכפתור Windows, לא איזה באג רציני, בעיות חומחה או בעיות שירות למניהם.
 

Ice Age

New member
זה כבר סובייקטיבי

כי כמו שאמרתי, יש להם הרבה מעלות. פשוט אני לא סובל לעבוד עליהם בגלל הדבר הקטן הזה. זה כמו שבמשך היום היית צריך לרוץ כל 5 דקות לשרותים. זה אולי דבר קטן, אבל מעצבן לאללה ושבשבילו היית עושה ניתוח פרוסטטה. (מאיפה הבאתי את הדימוי הזה???)
 

Y. Welis

New member
*מקלדות בניידים* זו בעיה גדולה,

בזה אין ספק, וראוי להקדיש לכך פתיל אפילו. בארבע השנים האחרונות יצא לי לעבור בין 4 ניידים בערך, ובכל פעם הייתי צריך להתרגל למיקום שונה של מקשים - והשאלה הנשאלת היא למה????? מדוע אין תיכנון אחד נורמלי למקלדת? תקן בינלאומי מחייב או משהו. מדוע דוגמא מוצלחת אחת לא עוברת הלאה? כל יצרן עם הסדר שלו. בתור מי שעוסק בכתיבה, הדברים האלה משמעותיים מאוד, כי כדי להגיע לריכוז וקצב הקלדה סביר, האצבעות חייבות לדעת את מיקום המקשים בעצמן, מבלי לשאול את העיניים שמסתכלות במסך. כך למשל במקלדת רגילה, יד ימין שלי תמיד נמצאת על מקשי ה-DEL ו-PGDN PGUP וכן HOME ו-END. ב'טושיבה' למשל כל המקשים האלה ממוקמים בצד ימין. מאוד נוח. אבל ב-IBM ו-DELL יש הפרדה בין ה-DEL לשאר, וב-MICRON הוותיק (שלמרות 8 שנותיו עדיין עובד) המקשים בכלל מפוזרים. זה משגע. אולי צריך את מקלדת הסיליקון ההיא, שעובדת על מגע בלבד ומתקפלת לגליל.
 
אם כבר

משהו מעצבן במקלדת של IBM זה המקשים האלה
המטרה שלהם זה קדימה ואחורה בדפדפן. מיותר לחלוטין לדעתי כי גם ככה אני לא משתמש בזה, וגם מציק לא מעט. לא יודע כמה פעמים קרה לי שתוך כדי כתיבת הודעה בפורום ושימוש בחצים על מנת לנווט בתוך ההודעה, נלחץ לי המקש "אחורה" חזר לי לדף הקודם והייתי צריך להתחיל לכתוב הכל מחדש.
 

xroeeh

New member
מצאתי להם שימוש

יש לי Virtual Desktops, עם הלחצנים האלו המעבר בינם מאוד מהיר. רועי
 
בטח שיש

לא לכל הדגמים, אבל יש למשל לכל הניידים בסדרת הT, וחלק מסדרת הR ועוד.
 

xroeeh

New member
יותר מזעזע שאין להם כפתור לינוקס!

באמת! אני משתמש בלינוקס ואני לא מבין למה אין כפתור לינוקס בניידים של IBM! זהו, אני מוכר את שלי... תשובות רציניות - במקום לחצן ה windows תלחץ ctrl+esc עובד אותו דבר. הקיצור השני שאתה מחפש הוא Shift+F10. לגבי Touchpad, בניידים היקרים יותר יש גם אותו. רועי
 

Ice Age

New member
כמו שכתבתי כבר קודם

Ctrl+Esc לא פותר את הבעיה של הקיצורים כמו Run (Windows+R), Show desktop (Windows+D) וכו'.
 
למעלה