מה,אני הראשונה לכתוב על הסיור בצפת?
תודה גדולה לגבינה הצפתית שלקחה אותנו לשתי מחלבות שמייצרות גבינה צפתית ועוד.
מחלבת אדיר מודרנית, אסתטית, מטופחת. החל מהלוגו, המשך בסרט, וגמור בטעימות הנדיבות של גבינות, של יינות יקרים ושל יוגורט טעים שנלוו להסברים על הזנים, תנאי הגידול, השפעת מזג האוויר ועוד תוך כדי הטעימות.
הגבינות הן מחלב עיזים בלבד. 80% מתפוקת חלב העיזים שלהם הולכת למחלבת משק צוריאל.
קיבלנו הנחה של 10% למוצרים שקנינו.
מחלבת המאירי היא מחלבה שעובדת עדיין בשיטות הישנות, עבודת יד בכמות קטנה. הבניין נראה כפי שנראה בעבר והאסתטיקה חסרת חן. הם מיצרים גבינה צפתית קשה וגבינת ברינזה / פטה טעימה מחלב כבשים.
עיקר הייצור הוא בחורף, כשתפוקת החלב גדולה יותר.
הגבינות שלהם נמכרות אצל מעדנית רפאל בשוק לוינסקי ובעוד כמה מעדניות בסביבה.
הסתובבנו גם ברחוב הגלריות לאומנות וישבנו לארוחה קלה בבית קפה נחמד. לא סגורה על שם המקום, משהו עם תות. הכריכים היו טעימים, מלווים בסלט קטן ומתובל בעדינות (כמדומני במיץ לימון בלבד).
אל הקפה התלוו מאפינס תפוחים שהכינה הגבינה הצפתית ומאפינס ריקוטה, סילאן ותמרים שהכינה המנהלת המתהוללת.
המאפינס היו משובחים !
החברה היתה משובחת !
שוב תודה על הטירחה ועל האירגון, והכבר מחכים לסיור הבא בצפת.