מה אני יכולה לעשות עם החתולה שלי בזמן נסיעה לחו"ל?

herouth

New member
מה אני יכולה לעשות עם החתולה שלי בזמן נסיעה לחו"ל?

בחודש הבא אני נוסעת לחו"ל לשלושה שבועות, בפעם הראשונה מזה 17 שנה.

אבל לאחרונה החתולה הזקנה שלי הגיעה למצב כמעט סיעודי בגלל איזו בעיה במוח, אולי גידול. הדבר היחידי שמחזיק אותה במצב שהיא עדיין אוכלת, שותה והולכת לארגז לבד הוא כדורי פרדניזון. אני צריכה לתת לה כדורים כל יום.

לפני כמה חודשים כשעוד הבעיה לא הופיעה, והחתולה רק סבלה מכאבי גב, והייתי צריכה רק לסופי שבוע, לא מצאתי פט סיטר שיכול/ה לתת אפילו רבע כדור. אז ויתרתי והשארתי את החתולה יום וחצי בלי הכדור. אבל עכשיו זו לא אופציה. ואם היא תהיה 3 שבועות בלי הכדורים אז מי שישמור עליה ייאלץ לקחת אותה לוטרינר להרדים אותה. החתולה בת 17. להוציא אותה מהטריטוריה זו גם לא אופציה.

יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?

dimitrygo

Active member
מנהל
זה דווקא לא בעיה. יש זריקות של סטרואידים לטווח ארוך של חודש

זה אמנם פחות מומלץ מכדורים אבל אם החתולה שלך גם כך חיה על סטרואידים אז זה כבר לא משנה.

herouth

New member
הוטרינר שלי לא רוצה לתת. אומר שאם יש איזושהי תגובה רעה

...אז אין דרך אחורה. הוא לא נותן זריקות ארוכות טווח לחתולים זקנים.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא מבין בזה יותר מדי אבל אם היא גם כך מקבלת כל יום כדור

פרדניזון אז איזה בעיות יכולות להיות מזריקת סטרואידים ארוכת טווח?
&nbsp
אני הייתי מתיעץ עם עוד וטרינר. את יכולה לשאול אפילו בפייסבוק https://www.facebook.com/groups/289119818093869

Yukita

Active member
מנהל
גם לי הנושא פחות מוכר

אבל נדמה לי שהוטרינר מתכוון שהזריקה זה לא כמו כדור, אי אפשר להפסיק את פעולת הזריקה מרגע שנותנים אותה ואילו כדור אפשר להפסיק במידת הצורך (או להקטין מינון כי עם סטרואידים חלק מהבעיה היא ההתמכרות).
&nbsp
לצערי יש כאן מצב שלא באמת מאפשר נסיעות לחו"ל. אולי אם כבר עכשיו יימצא מישהו שיבוא כשהבעלים שם, ייצור קשר עם החתולה, אולי ידיעו למצב שגם האדם הזה יוכל לתת את הכדור ישר לפה. זה נפלא שהחתולה מאפשרת, השאלה האם תאפשר למישהו אחר לעשות את זה. אולי כדאי לגשת למרפאות וטרינריות ולברר עם סייעים של הוטרינרים מי בעל נסיון במץן תרופות לחתולים ומעוניין לקבל עבודה בתשלום לבקר ולתת תרופות.

dimitrygo

Active member
מנהל
החתולה גם כך חיה על סטרואידים ותמשיך לקבל אותם עד סוף

חייה בצורת כדורים. היא בכל מקרה תתמכר אם עוד לא התמכרה.
אני חושב שכדאי לדבר עם וטרינר נוסף לגבי הזריקה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אגב איך את נותנת לה את הכדור? והאם היא אוכלת שימורים?

herouth

New member
אני פשוט מרימה לה את הראש למעלה וזורקת לתוך הפה.

היא אוכלת רק אוכל שמתאים לחתולים עם בעיות בכליות. זה משהו שיש לה כבר מזמן. אבל אני לא סומכת על כדורים בתוך אוכל רטוב - קשה לוודא שאכלו הכל.

מתן כדור לחתול-

יש לי לא מעט לקוחות משופמים בעלי צרכים מיוחדים - יש אחד שזקוק לאינפוזיה , יש אחד משותק שזקוק לכדור אפילפסיה , היו אחת עם סכרת שקיבלה אינסולין וחולה לב שהיה צריך 5 (!) סוגים שונים של כדור פעמיים ביום. איך מסתדרים עם זה ? מרסקים את הכדור ומערבבים עם טיפה מזון רטוב טעים, מגלגלים כדור קטן וכולם אכלו כמו גדולים! תחפשו קט סיטר שיודע לעשות את זה. זה לא מסובך!

Yukita

Active member
מנהל
כן, אבל אצלם לא נותנים את הכדור במזון

גם לחתול חולה כליות יש מזון רטוב.

היא כתבה שהיא לא סומכת על אוכל רטוב +כדור כי אי אפשר לדעת האם אכלו את הכל. אז זהו, זה פשוט לא נכון!
לWinny חולה הלב (ז"ל) היה צריך לתת חמישה כדורים שונים פעמיים ביום - באתי אליו בחמש בבוקר ובחמש בערב לתת לו את חמשת הכדורים שלו... מה ש"אמא" שלו (וגם אני כששמרתי עליו) היינו עושות זה לגלגל כדורים קטנים (בגודל דובדבן ממש קטן בערך) עם הכדור החתוך לשמיניות או מרוסק (תלוי איזה כדור). כמובן היה צריך לעמוד לידו ולהשגיח ואם ירק את שברי הכדור היה צריך שוב לגלגל את הכדור במזון רטוב. לפעמים היה צורך אפילו לרחוץ את הצלחת והאדון אכל את הכדור ב"שידור חוזר" מצלחת נקיה. זה לא קל, אבל בהחלט אפשרי.
לדעתי האישית זה הרבה יותר טוב מלדחוף לפיו של חתול כדור שלם בכוח...שזה משימה קשה מאד לקטסיטר שהוא אדם זר עבור החתול.
נראה לי בתל אביב לא תהיה בעיה למצוא קטסיטר מנוסה שיכול לטפל בחתולה בעלת צרכים מיוחדים. כמובן, הילד/ה של השכנים זה לא קטסיטר! לשמור על החתול זה עבודה לכל דבר, עם המון אחריות ואני בחיים לא הייתי מוסרת את הילדים שלי לסתם מישהו זמין וקרוב.

herouth

New member
כאמור, אני לא מוצאת.

והרבה מהעניין של האוכל הרטוב תלוי בכדור. כדורים שהם יותר "שלמים" ולא נמסים הם פחות בעיתיים כי אפשר לגלגל מחדש, אבל כדור שנמס באוכל זו בעיה גם מבחינת הפעילות שלו וגם מבחינה זו שאת לא יודעת כמה נכנס וכמה לא.
&nbsp
עשיתי את זה בעבר, ויצא שהייתי צריכה לבלות חצי שעה עם החתולה ולנסות להכריח אותה לאכול אוכל שהיא מסרבת לאכול מכיוון שהטעם שלו נהיה מוזר. זה מכניס אותה לסטרס, ולתת כדור ישר לפה זה עסק של שלוש דקות במקרה הרע (כשהיא יורקת את זה בחזרה).
&nbsp
למצוא סתם קטסיטר שיבוא וייתן אוכל, יחליף חול ומים - זה לא בעיה בתל-אביב. אבל הקטע של הכדורים הוא בעייתי מאוד. מאוד מאוד. הייתי כבר בסרט הזה כשהייתי צריכה להיות אצל אמא שלי שנפלה במשך חודש - והחתולה אז היתה צריכה לקבל כדור פעמיים בשבוע בסך הכל. הקטסיטרית ניסתה, אבל לא הצליחה.
&nbsp
הוטרינר שלי שלח הודעה לקבוצה של הסייעות של המרפאה. בינתיים אף אחת לא חזרה אלי.

יש לך פייסבוק?

אם כן- תנסי שם . בקבוצות של אוהבי החתולים, בדפים של מצילות החתלים. יש כמה בנות שהשם הולך לפניהן...צרי איתן קשר.

herouth

New member
לא. מתרחקת מהרשת הזו כמו מאש.

אבל אם צריך לכתוב משהו בפייסבוק אני יכולה אולי לבקש מאחותי (היא גם חיפשה עבורי קטסיטר בפייסבוק. היו כמה לידים אבל או שלא באיזור שלי או שלא נותנים תרופות).

dimitrygo

Active member
מנהל
יש לי נסיון טוב מאוד עם סטרואיד בשם dexamethasone

הוא מיוצר בארץ ואין לו ריח וטעם בכלל. ריסקתי אותו במזון רטוב והחתולה אכלה אותו במשך שנה וחצי ללא שום בעיה. את יכולה להכין מנה ממש קטנה שהחתולה שלך בטוח תסיים לאכות וכך תהי בטוחה שאכלה את כל התרופה.
&nbsp
אבל כפי שכתבתי לפני זה כדאי לך להתיעץ עם עוד וטרינר לגבי סטרויד בזריקת ארוכת טווח.

herouth

New member
תודה דמיטרי, אבל באמת שאני לא הולכת להחליף וטרינר.

ראשית, אני סומכת על הוטרינר שלי. הוא באמת אוהב חתולים, והוא כל הזמן מתעדכן במאמרים ומחקרים רפואיים ומשנה טיפולים והמלצות בהתאם.
&nbsp
שנית, פשוט אין לי מרפאה נוספת בסביבה (יד אליהו), ואין לי מכונית או רישיון נהיגה.
&nbsp
ושלישית, ההיסטוריה הרפואית של החתולה ארוכה ומסובכת - אסטמה, מחלת כליות, ארתריטיס, ועכשיו הבעיה הנוירולוגית הזו, שכמובן הסטרואידים מסתירים את הסימפטומים שלה חלקית. אם אני אשכח או אפספס משהו, המלצת הטיפול עלולה להיות לא נכונה. מבחינתי זה סוג של נס שהחתולה בכלל מחזיקה איכשהו מעמד.
&nbsp
אני אנסה לשאול אותו לגבי דקסמטזון, ולראות מה בכלל הוא אומר על לשים את הסטרואידים באוכל.

herouth

New member
חיפשתי כבר, לא היה. ולחתולה יש צרכים מיוחדים גם באוכל.

למעלה