מה אני יכול להגיש בנוסף לפסטה שמנת פיטריות?

CapitanMorgan

New member
מה אני יכול להגיש בנוסף לפסטה שמנת פיטריות?

דג סלמון, וסלט ירקות נשמע בסדר?

אין לי כל כך ניסיון עם דגים. יש עוד דגים מומלצים לטיגון?
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת שסלמון הולך מצוין עם שמנת-פטריות

יש עוד הרבה דגים שאפשר לטגן. למשל, מסול אפשר להכין כמו שניצלים ולטגן. מוסר ים הולך טוב בטיגון, גם פלמידה, בס...
&nbsp
בכל מקרה, אני חושבת שסלמון הוא דג מצוין, אפשר לעשות אותו במחבת או בתנור (אני עושה אותו לרוב בתנור עם שמנת ופטריות, אז זה מתכתב טוב עם הפסטה). אפשר כמובן גם לצלות במחבת עם תבלינים ולהוסיף לשמנת, לדעתי ילך מצוין.
&nbsp
וסלט ירוק בעייני זו תוספת מושלמת להכל. עושה סלט מירוקים- חסה, רוקט, עליי בייבי, בצל ירוק, ומוסיפה לו רוטב מתקתק של שמ"ז, חרדל, דבש/סילאן ולימון. אפשר ורצוי להוסיף גם אגוזים או פקאנים מסוכרים.
 

yair_bar

New member
מנהל
סלמון יכול להתאים בהחלט

על סלט ירקות דווקא הייתי מוותר.
&nbsp
יכול אולי להגיש לצד הדג אספרגוס חלוט
 

CapitanMorgan

New member
כל פעם עולה לי הסוגיה מה אני עושה עם הסלרי, והפטרוזיליה שנשא

אני מכין מרק עוף ואני אוהב להוסיף סלרי ופטרוזיליה.
אך נשארת לי רוב החבילה, ואין לי עוד שימוש בירק .
האם אפשר להקפיא ולהשתמש למרק הבא?
&nbsp
 
הקפאת ירק

אני מניחה עלים של ירק בשקית סנדוויץ' מנפחת אותה קושרת ומכניסה למקפיא , האויר יורק אבל הירק לא נדבק זה לזה. כשצריכה להשתמש משפשפת בין כפות הידיים הירק נכתש ומתאים לתוספת לקציצות ובישולים.
שורשים לא ניסיתי להקפיא
 

Maldini Girl

New member
היי, לא ניסיתי אף פעם להקפיא ירקות

איכשהו זה מרגיש לי לא נכון, ואני לא אומרת את זה משום בחינה מדעית, רק מתחושה שלי.
&nbsp
אז הנה הצעה. מידי פעם כשאתה עושה מרק תעשה גם סיר גדול של ציר עוף/ירקות- אני בציר משתמשת במלא ירוקים (פטרוזיליה, סלרי, גם בשורשים שלהם), וכמובן גם ירקות נוספים כמו בצל וגזר.
כשהציר מוכן מסננת ומקפיאה במנות ויש לך בסיס למרקים ורטבים עתידיים.
&nbsp
&nbsp
 
למה להרכיב ארוחה מהסוף להתחלה?

שלום
לטעמי, מרכיבים את הארוחה מהמנה העיקרית ולה משדכים תוספת (במקרה שלך, הפסטה ברוטב שמנת). מנה ראשונה ומנת ביניים אולי גם. לבסוף, קינוח.
אם המנה העיקרית היא דג, אני אישית מעדיף ע"י ירק, כמו שעועית או ברוקולי,
או תפ"א, אורז וכו'. דווקא פסטה היא בד"כ מנה עיקרית בפני עצמה.
שמנת - חלבי, הייתי הולך על מרק בצל עם חמאה, קרוטונים וגבינה מותכת מעל,
כמנה ראשונה ואח"כ את הפסטה.
אפשר ללכת על פסטה עם דג כמו (כמו פירות ים, אבל רק עם דג) או לעזוב את הדג
וללכת על אנשובי וכו' בפסטה לה פוטנסקה.
 
לטעמי

מאחר שהסלומון הינו דג שמן, והרוטב שמנת הינו גם שמן מעט .... היתי הולך על דג פחות שמן, או רוטב עגבניות.
 
למעלה