מה אני יכול לעשות כשאני מקבל מייל כ

moshikop

New member
מה אני יכול לעשות כשאני מקבל מייל כ

מה אני צריך לעשות כשאני מקבל מייל כזה: תאריך: Wed, 30 Jul 2003 12:33:22 +0200 מאת: alis11 <[email protected]> הוסף לפנקס כתובות נושא: אזהרה! אל: [email protected] א.ל.י.ס בע"מ אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות (1993) בע"מ רח’ דוד סחרוב 22, א. ת. חדש, ראשל"צ 75707 טל’: 03-9626447; פקס: 03-9610553 אי-מייל : [email protected] לכבוד http://www.iseeu.q-host.net/FOROM/index.php http://www.iseeu.q-host.net/FOROM/viewforum.php?f=6 http://www.iseeu.q-host.net/FOROM/viewforum.php?f=6&topicdays=0&start=50 [email protected] א.ג.נ., הנדון: הפרת חוק זכות יוצרים 1911 הפרת פקודת זכות יוצרים הפרת פקודת סימני המסחר (נ.ח.) ואח' א.ל.י.ס אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות (1993) בע''מ נציגת ה- "MPA", חברות ההפצה בישראל וחברות הסרטים האמריקאיות הגדולות, יפו את כוחנו לפנות אליכם כדלהלן: נודע כי הינך מפרסם מודעה ברשת האינטרנט שבה אתה מציע להוריד סרטי קולנוע, ו/או תרגומים, ו/ או עטיפות לסרטי קולנוע אותם אתה מוריד ו/או מקליט, בין מהאינטרנט ובין ממקור מפר אחר וזאת בתקליטורי DIVX ו/או VCD , כאשר ההתכתבות נעשית באמצעות אתר האינטרנט אותו אתה מפעיל. לידיעתך בכך הפרת שורה של חוקים אשר מטרתם להגן על הקנין הרוחני של בעלות הזכויות, כולל חוק ופקודת זכות יוצרים, פקודת סימני מסחר, חוק עוולות מסחריות ועוד (שלא לדבר על כל ההפרות של חוקי המס בגין ניהול עסק ללא דיווח לשלטונות מס ערך מוסף, מס הכנסה, ביטוח לאומי וכדומה). זאת ועוד, על פי ס' 3 א' לפקודה, רשאיות א.ל.י.ס בע''מ והחברות המיוצגות על ידה להגיש נגדכם תביעה אזרחית לפיצוי סטטוטורי המזכה אותן בפיצוי ללא הוכחת נזק, הנע בין 10,000 ש''ח ל20,000- ש''ח לכל הפרה והפרה, קרי, לכל תקליטור ותקליטור הנמכר על ידך ו/או לכל קובץ המוצע להורדה ו/או הקרנה באתר האינטרנט אותו אתה מפעיל. לידיעתך העונש המירבי במדינת ישראל על הפרת הזכויות יוצרים הינו כיום עד שלוש שנות מאסר ועד מיליון שקל קנס וכרגע מתוקן החוק כך שיוחמרו העונשים. אשר על כן הינך נדרש בזאת להפסיק לאלתר את אותה פעילות מפירה, לדאוג למחיקת הקבצים ו/או הקישורים המפירים ולהמנע גם בעתיד מאותה פעילות מפירה. אזהרה זו מתייחסת גם לכל אתר אחר או כתובת אינטרנט אשר אתה מקושר אליה. לידיעתך התעלמותך מהאמור לעיל תאלץ את א.ל.י.ס בע''מ להגיש תובענה אזרחית מתאימה כנגדך לביהמ''ש המוסמך על כל המשתמע מכך, כולל לפיצויי כספי משמעותי ו/או גם לשקול הגשת תלונה פלילית למשטרת ישראל עקב כך. התראה נוספת לא תשלח! בכבוד רב, יצחק כהן, מנכ"ל א.ל.י.ס אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות (1993) בע''מ מה אני עושה במצב כזה? צריך להאמין למייל זה? או מה? בבקשה אני ממש בלחץ...

תלוי

א' אם אתה לא מפר זכויות יוצרים, כנראה שאין לך מה לדאוג. ב' אם אתה כן מפר, אז מותב שתפסיק לעשות את זה ולהגיד תודה על כך שהזהירו אותך ולא הגישו נגדך ישר תביעה. ג' אם אתה לא ממש בטוח אם אתה כן מפר או לא מפר זכויות יוצרים, תתיעץ עם עו"ד שמתמצא בנושא.

moshikop

New member
אז ככה

תראה זה פורום בכל פורום היום כמעט יש ווארז... עכשיו הדבר שיותר מעניין אותי זה אם המכתב הזה אמיתי או איזה סתם דבר בולשיט...

moshikop

New member
לא הבנתי את כוונתך...

למה התכוונת שזה פורום משפטי? בגלל זה באתי לכאן כדי להתייעץ...

אז אני אסביר

היות והפורום הוא פורום משפטי, הוא עוסק בשאלות משפטיות (כגון מהו הדין המצוי והרצוי שחל על נסיבות נתונות). לשאלה המשפטית קיבלת תשובה. אתה שאלת איך אתה מברר אם הודעת דואר אלקטרוני שנשלחה לך היא אמיתית או שהיא התחזות. עם כל הכבוד, זאת לא שאלה משפטית. השאלה איך מבררים עובדות ואיך מבררים אוטנטיות של מסמך, או מהיכן נשלח דואר אלקטרוני,איננה שאלה משפטית.

moshikop

New member
אה אוקי תודה

תודה ומצטער על הבורות אני חדש פה בתפוז

למעלה