מה אני יכול לעשות

benjer

New member
מה אני יכול לעשות

אתמול הייתי בצו ראשון והבאתי מסמכים שלי קרוהן והרופאה קבעה לי ועדה רפואית מיוחדת לעוד שבועיים ששם היא אמרה שכנראה יביאו לי פטור למרות שרבתי איתה ואמרתי לה שאני לא רוצה ..
מה אני יכול לעשות בשביל שלא יביאו לי פטור? גם פרופיל 45 מתאים ..אולי מכתב מהרופא שלדעתו אני יכול? משהו ..?

להתנדב

מכירה את המצב. אני באתי לצו ראשון בידיע ברורה שאני הולכת לצבא רגיל.
אחותי סובלת באותה בייה ברמה יותר חמורה והתגיסה עם 45 אני מתפקד רגיל לחלוטין רק שפעם ביום לוקחת כדור קטן שגם אם לא אקח לא יקרה כלום.
בכל מקרה הגעתי לצו ראשון הבאצי את משהרופא כתב ואמרו שיש לי 21. ניסיתי להתוכח אבל זה לא משנה להם בספר פרופילים כתוב 21 גם הרמטכל לא יוכל לשנות את זה.
קחי את זה בחיוב יש יתרונות גם בלהתנדב

Run for a Fall

New member
היי

מעניין אותי מה כל כך משנה מבחינתך אם אתה מקבל פרופיל 45 או 21 רפואי... בסופו של דבר, אם תבחר להתנדב - מדובר באותו שירות בדיוק מלבד כמה שינויים מזעריים (לדוגמה- מעבר טירונות מתנדבים וכו').
באופן כללי, כל התפקידים שפתוחים בפני חיילים עם פרופיל 45 פתוחים גם בפני מתנדבים (בתנאי שהתפקיד מתאים לך רפואית).

אני בדעה שחבל להלחם יותר מדי על דבר כזה, בסופו של דבר כל חולי הקרוהן בצבא מקבלים 21 (ובצדק לדעתי, מדובר במחלה שיכולה בקלות להחמיר למימדים דרסטיים במסגרת כמו צה"ל) ולא יעזור בית דין - אבל זה ממש לא סוף העולם.

תגיש כבר אחרי קבלת הפטור בקשת התנדבות, תתמיין לתפקידים על פי בחירתך ותתגייס עם כל בני גילך לתפקיד משמעותי ומעניין שאותו אתה תבחר! לפי דעתי - win win situation...

בהצלחה.

יש הבדל בין 21 ל 45. ולא רק הטירונות

חלקם אולי טובים יותר וחלקם רעים אבל יש הבדל.
זה שמתנדב צריך לרדטך אחרי הצבא כדי להצליח להתגייס זה משהו שמאוד מבאס ומקשה על התהליך מכירה הרבה אנשים שנמאס להם ולא התנדבו בגלל זה.

נ ו ע ה 12

New member
היי

עד כמה שאני יודעת ומכירה, על קרוהן מקבלים פטור. מצד שני, פטרולאתר כתבה שאחותה גם סובלת מקרוהן ולא קיבלה פטור, אז... הכל לשיקול דעתם של הרופאים בצבא כמובן בהתבסס על ספר הפרופלים הצבאי.

אני מבינה את התסכול, במיוחד אם זה בא בהפתעה, ואת הרצון "להתגייס רגיל"... אבל עם הזמן, ככל שתתקדם בתהליך (ובעיקר בעיקר לאחר הגיוס), תבין שחוץ מהבחינה הרפואית אין שוני, ובטח שאין טעם להפריד את זה ל"צבא רגיל" ו"צבא לא רגיל". במיוחד אם אתה "מוכן להסתפק" בפרופיל 45 - משמע גם ככה לא קרבי, אז מה ההבדל בעצם?

אני ממליצה לך להגיע מוכן לוועדה שתתקיים בעוד שבועיים;. תביא איתך את כל הטפסים הרלוונטים ותגיש בקשת התנדבות.

אי הבנה קלה

לאחותי אין קרון יש לה את.מה שיש לי פשוט ברמה חמורה. הסיפור היה כדי להמחיש שאם בספר פרופילים כתוב 21 אין מה לעשות. גם אם פעם לא היו מקבלים על זה פטור.
אין דרך לשנות.את מה שכתוב בספר פרופילים

למעלה