מה אני עושה כאן?

paperdoll

New member
מה אני עושה כאן?

השעה קצת אחרי חצות, יום שישי. מה אני עושה בבית? למה אני לא יוצאת כמו כל בן אדם נורמלי? האמת היא שיצאתי אתמול ואני די עייפה מכל השבוע אז יש לי תירוץ... מה גם שאין לי חשק (וכסף... סטודנטית תפרנית...). היה לי יומולדת השבוע, עברתי את משבר גיל 21, (למרות שאם תשאלו אני אכחיש, אני נתקעתי בגיל 17...). עברתי טסט!!!!! השישי במספר, וזה לא שאני נהגת גרועה (ממש לא), אני הטיפוס הנלחץ, וחרדת בחינות/טסטים זה לא דבר חדש אצלי. אז אחרי 6 טסטים מפרכים סופסוף אני בעלת רישיון נהיגה. מזל טוב לי :) אבל בכל זאת... ישנם דברים שמשכיחים ממני את השמחה. אחרי שבוע שכל הזמן הייתי בתנועה, פתאום הגיע יום שישי בלילה, ואני לבד. עכשיו, יותר מתמיד, אני מרגישה בחסרונו של החבר שלי וזה ממש קשה. סיימתי עכשיו לדבר איתו בפלאפון. דיברנו עלינו, על רגעי השבירה הקשים, על הגעגוע. יש לי בעיה של ביטחון עצמי נמוך. מה זה נמוך, על הקרשים. אני נמצאת כבר שנה ו-10 חודשים במערכת היחסים הזו וסמוכה ובטוחה שהוא אוהב אותי, ואני - אותו. אבל, אם אני לא מקבלת ממנו פידבקים חיוביים מידי פעם (ז"א, שומעת ממנו איך הוא מרגיש. לדעת שגם הוא, הגיבור החזק שאף פעם לא בוכה, גם מתגעגע ומרגיש כמוני), הביטחון שלי מתערער ואני נשברת. זה אף פעם לא יקרה כשאני עסוקה וכשאני עם אנשים, אלא רק כשאני לבד בחוסר מעש. אז אני משתדלת להיות עם עצמי כמה שפחות, כדי לא להיכנס לסרטים. זה לא טוב לא לו ולא לי. במיוחד שהוא בקורס קצינים עכשיו והוא חייב להיות חזק יותר מתמיד, לא להישבר, ואני לא עוזרת כשאני בוכה לו בפלאפון ואז גם לו קשה. וחוצמיזה, והחלק הזה עלול להוות טריגר, אני לא יודעת מה קורה איתי מבחינת החלק ה"חולה" (?) שבי. ז"א, היום הייתה כתבה בידיעות על איזו סוכנות דוגמנות, ובכלליות נאמר שמבקשים מהדוגמניות לרזות כל הזמן והן לא אוכלות כלום. ותוך כדי קריאת הכתבה אכלתי ארוחת בוקר, לא עניין אותי כלום, אני-אוכלת. בוקר-אוכלים. אם הן רוצות להרעיב את עצמן בשביל המקצוע-שיבושם להן, זו בחירתן שלהן. זה לא השפיע עלי בכלל. ואז בערב קראתי את הכתבה במעריב, זו שמדובר עליה כאן בשרשור אחר. קראתי אותה בעקבות השרשור, ורציתי לראות במה מדובר. וזו הייתה טעות בדיעבד. הכתבה הזו הייתה טריגר נוראי בשבילי. כל כך הרבה דברים דומים היו בינינו... מלבד מהשם והגיל, גם כל הרגשות האלו של להצטמצם, לתפוס כמה שפחות מקום. הדחקתי את הרגשות האלו באיזשהו מקום, ניסיתי לא להביא אותם לידי ביטוי, ודי הצלחתי בשנה ומשהו האחרונות, ופתאום, בזמן קריאת הכתבה, הכל עלה וצף. הפחד לתפוס מקום, הרצון העז להיות מעל לחוקי הטבע, לא לרצות, לא להזדקק, מעין יצור קטן וטהור שלא צריך כלום, שלא מתקיים מכלום. שלא מתקיים, נקודה. הרגשת ההתעלות מעל כל בני האנוש שזקוקים לאוכל כדי לשרוד, שזקוקים לאהבה, למגע, לחום אנושי. הפיכת האני למעין מכונה, רובוט, שלא צריך רגשות. הדבר הזה כל כך נגע בי. כמו מכת ברק שמהממת אותי ומפילה אותי. ככה זה היה. ארוחת ערב כבר לא אכלתי. אמנם מעולם לא הגעתי למצבה החמור, אבל, כן, אני מודה שאני רוצה לחזור למשקלי הנמוך מהתקופה "ההיא". אני אכחיש אם ישאלו, אם יתעמתו מולי, אבל באיזשהו מקום אני תמיד ידעתי שאני רוצה לחזור לשם. לראות את צל המוות בגב שלי. זה טריגר נוראי, מה שאני כותבת עכשיו, אני יודעת ומודעת לזה. אבל אני מרגישה שאני צריכה להוציא הכל... אם זה יצא, אולי אני אלך לישון ואקום כמו חדשה מחר, ואשכח מהטריגר. אבל, פאק, כן, תראו לי מישהי בתת משקל, (כמעט) כל תת משקל, ואני אקנא בה. יש לי חברה שאני לא יכולה לומר שהיא אנורקטית, אבל, כן, מסיבות מסויימות היא בתת משקל. כמעט כמו שאני הייתי בתקופה ההיא. ואני לא מסוגלת לחבק אותה או לדבר איתה על זה. כל מה שאני מרגישה זה תחושת זעם וקנאה ("למה היא לא יכולה פשוט לאכול לעזאזל כדי שאני לא אסתכל עליה ואקנא כל הזמן?"). ______________________________________________________________________ יש עוד, אבל אני אחסוך את זה מכם. זה גם ככה יצא לי ארוך ואני בספק אם מישהו יקרא את זה. ויכול מאוד להיות שאני מעדיפה להתעסק בזה מאשר ברגשות עליהם דיברתי היום עם החבר שלי, כי אם אני אחשוב על זה, אני ארגיש את זה, וזה יכאב לי מאוד. אני מרגישה יותר ממה שאני יכולה להכיל ובגלל זה אני פשוט שופכת הכל עכשיו. זה עדיף מפעם, שלא הרגשתי כלום, ובעצם, כל הקיום שלי הסתכם בכלום. להתעסק בזה זה גם קשה לי. אני שונאת להיות במשקל הנכון. אני לא רוצה להיות במשקל הנכון. ואני מתה לרדת איזה כמה קילואים טובים ככה, שאנשים יסתכלו ויגידו לי "ירדת במשקל.". לאט לאט המחלה (?) שלי כבר לא טאבו במשפחה ואבא שלי צוחק על זה מידי פעם. לא בכוונה רעה, סתם ככה. אחותי התגייסה והיא תהתה איך תסתדר עם האוכל בצבא, ואבא שלי אמר "את תמיד יכולה לעשות מה שהדס עשתה, וזה לא לאכול כלום". לגבי אמיתות הדברים, זה נכון, ולא הייתה כאן שום הגזמה, זה מה שקרה, אלו הן העובדות. אבל כאב לי לשמוע את זה. (יותר יכאב לי להתמודד עם אוסטאופרוזיס או בעיות בפריון עוד כמה שנים, אני משערת) וכאן אני מגיעה לשאלת השאלות, האם אני באמת חולה? האם הבראתי? או שאני חולה עם מודעות גבוהה למה שקורה סביבה? אני לא יודעת איפה אני עומדת ומה קורה איתי. אין עלי פיקוח, רק פיקוח תזונתי, אבל גם הוא נתון בסימן שאלה. אני פשוט לא אוכלת נכון, באה אליה, מקבלת קצת "על הראש" וחוזרת הבייתה להרגלי האכילה הלא נכונים. אוף.

רק...

שתדעי שקראתי. הכל... בריאה? חולה? מה האמת? אולי הכתבה נגעה בתחושות נסתרות אבל אני מקווה שאת יכולה גם לראות את כל המחירים הנוראיים שהיא משלמת על הגשמת המחשבות האלו. לא ממש מוצאת תגובה מתאימה כרגע. אזלו לי המילים... בגלל עצמי. sorry. מקווה שתעבור עלייך שבת שקטה. לי

הדס...

אולי תראי את זה מהצד השני? אני מתכוונת. אולי הכתבה יכולה במקום להוות טריגר. היא יכולה רק לעזור לקום למעלה? להבריא? לרצות כן לחיות? כן להיות בריאה?

ShulaHaPaRa

New member
אממממ... גם אני קראתי הכל..

אני עוד לא יודעת מה זה "טריגר" - אבל אני יכולה לנחש. תראי, זה קשה...אני לא יכולה להגיד שאני מבינה את ההרגשה של אחרי המחלה, או במחלה עצמה. אני עוד לא שם. אבל אני כן יכולה להבין את מה שרשמת על החברה שלך. יש לי את אותו המקרה-רק ברבים. לפעמים הייתי רוצה שכולם מסביבי יתנפחו, רק בשביל שלי יהיה טוב, בשביל שיסתכלו עליי ויגידו- "וואלה, הלוואיי עליי.." מה זה תורם לי בכלל? זה זו ההרגשה הזאת? להתפלל שמישהו ישמין עד כדי כך - רק בשביל שלי יהיה טוב? ומה אז? הוא יסבול... פחות או יותר את מה שאני סובלת. התופעה, לבקש שמישהו אחר יהיה שמן יותר, מכוער יותר, טיפש יותר, נחות יותר.. היא מוכרת אצלי מאוד. אני מודה. ומה זאת בעצם התלות הזאת?! ההרגשה שלנו תלויה באחר? באיך שהאחר נראה? במה שהוא מציג ל"ראווה"? איזה מן עולם מטופש. אני חלק ממנו. אני מרגישה כל יום טיפשית יותר ויותר... אני צריכה שלאנשים יהיה רע - בשביל שלי יהיה טוב. לפעמים אני מרגישה כל כך תלותית, כל כך מרוכזת בעצמי - שזה מדהים. הדס
, אני לא מכירה אותך הרבה. אבל לפי מה שכתבת אני מכירה אותך מאז ומתמיד. את האני שלי. רק שאני לא מתמודדת עם מחלה, אני מתמודדת עם היצר הרע שבי, שיום יום דואג להזכיר לי כמה אני שמנה ומכוערת. אני מתמודדת עם מראה. בקשר לכתבה - אני לא קראתי אותה. אבל אני חושבת שאם תסתכלי על דברים מנקודת מבט שונה, הם כבר לא יכשילו אותך, להפך - הם יקדמו. כמו שכבר הזכירו כאן, הכתבה - יכולה לעורר בך את החשק והלהט להיות בריאה. ולא בריאה מבחינה רפואית. בריאה מבפנים, אמיתית. השיטה שלי - לחייך תמיד, גם אם אין לי את הזוהר שבחיוך. החיוך שלי העביר אותי מול כל כך הרבה מכשולים. כשאני מחייכת, אנשים מחייכים אליי, אפילו המראה טיפה מחייכת. היא יודעת שלא יעזור לה, החיוך שם - הוא יישאר שם. היא יכולה לצעוק ולטעון מה שהיא רוצה נגדי, אני בשלי. אומרים שאם תחייכי אל העולם הוא יחייך אלייך בחזרה. זה טפשי ומאוד קיצ'י, אבל זו הדרך שלי. תהיה שלווה עם עצמך, יש עוד בשביל מה לחיות, בשביל מה להיות "בריאה".. אני מקווה שתצליחי. במלחמה שלך נגד המחלה, במלחמה שלך נגד עצמך בעצם.

החלפתי כינוי...

הייתי: ShulaHaPaRa וזה הכינוי החדש שלי. הכינוי ההוא הוא של אחותי. השתמשתי בו כי לא הצלחתי להרשם. אבל עכשיו הצלחתי.. אמממ רק רציתי להודיע לכם.

ב ל

New member
הדסי מתוקתי../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

לא יכלתי שלא להגיב לך, קראתי הכל-פעמיים! קשה לי לראות שקשה לך קשה לראות שאת חושבת שאולי את באמת חולה עם מודעות גבוהה. אבל לא! אם תגידי שאת חולה באמת תהיה חולה! אבל את כבר יודעת יותר מזה, את יודעת איך לעבור את המשבר את יודעת איך לא לתת לזה להפיל אותך! ותאמיני בעצמך שאת בסדר, רק צריך טיפה כוחות כדי להעלות את עצמך כמה שלבים בסולם שממנו נפלת, זה טוב שהחלטת לפרוק הכל ולא להשאיר בפנים. אני חושבת וכבר אמרתי לך את זה לא פעם שאת תלויה בחבר שלך יותר מדי, את צריכה לחיות בזכות עצמך, להרגיש טוב עם עצמך בזכות עצמך, לאהוב את עצמך בגלל מי שאת ולא בגלל איך שכולם יראו אותך, ולא בגלל שאנשים אחים אוהבים אותך! אומנם זה נותן תמיכה, אבל את מי שאת בזכות עצמך וןלא בזכות אחרים. את צריכה לנסות להבדיל את עצמך מאחרים, תמיד תהיה מישהי יותר רזה, תמיד תהיה מישהי יותר גבוה ויפה, אבל באמת את רוצה לחזור לשם? רוצה לחזור לימים של הרזון? אומנם רזון אבל את יודעת טוב מאוד שזה מתלווה גם בבכי, דיכאון, הרס עצמי. את בסדר עכשיו! את לומדת, את יוצאת, את אוכלת. אל תתני לסביבה להשפיע על המצב אל תתני לסביבה להוריד אותך מטה, הרי אף אחד גם לא רצה את זה מלכתחילה, אז החבר קצת רחוק, ואבא אולי לא הכי מבין, והחברה פשוט ככה לא בשביל לגרום לך להרגיש רע! אבל זה לא סיבה ליפול, זה לא סיבה להרים ידיים, את צריכה ללמוד לחיות ולהצליח בזכות עצמך גם שאף אחד לא נמצא מסביב. יהיו המון רגעים בחיים שתהיה לבד בבית, שיהיו כמה שעות לפחות שלא יהיו אנשים מסביב, את צריכה ללמוד להתמודד עם זה! רוצה רק שיהיה לך טוב ומוכנה להיות כאן בשבילך גם שרע ועצוב ולבד. את יכולה להצליח גם לבד אני מאמינה בך את מאמינה בעצמך? והנה משהו בשבילך: CHRISTINA AGUILERA Young girl, don't cry I'll be right here when your world starts to fall Young girl, it's all right Your tears will dry, you'll soon be free to fly When you're safe inside your room you tend to dream Of a place where nothing's harder than it seems No one ever wants or bothers to explain Of the heartache life can bring and what it means When there's no one else Look inside yourself Like your oldest friend Just trust the voice within Then you'll find the strength That will guide your way If you will learn to begin To trust the voice within Young girl, don't hide You'll never change if you just run away Young girl, just hold tight And soon you're gonna see your brighter day Now in a world where innocence is quickly claimed It's so hard to stand your ground when you're so afraid No one reaches out a hand for you to hold When you're lost outside look inside to your soul When there's no one else Look inside yourself Like your oldest friend Just trust the voice within Then you'll find the strength That will guide your way If you will learn to begin To trust the voice within Yeah... Life is a journey It can take you anywhere you choose to go As long as you're learning You'll find all you'll ever need to know You'll make it You'll make it Just don't go forsaking yourself No one can stop you You know that I'm talking to you When there's no one else Look inside yourself Like your oldest friend Just trust the voice within Then you'll find the strength That will guide your way If you will learn to begin To trust the voice within Young girl don't cry I'll be right here when your world starts to fall הדסי תהיה חזקה, אני כאן בשבילך, תמיד ובמיוחד עכשיו. תחזיקי מעמד את יכולה! אוהבת המון טל.

paperdoll

New member
לטל ולכולכם...

קראתי את כל מה שכתבתם, ואני לא יודעת איך להגיב. לגבי הרצון לחיות - אני מאוד רוצה לחיות, להצליח, לשגשג. אני באמת חושבת שיש עולם שלם שמחכה לי. אני לא בטוחה, אבל אני רוצה להאמין שיש לי המון מה לתת. חוצמיזה, כתבתי עכשיו תגובה נורא ארוכה והכל נמחק... אוף. בגדול מה שכתבתי זה שמאוד קשה לי להגדיר את עצמי, מה שמייחד אותי מאחרים. גם עכשיו, כמו בגיל 16, קשה לי למצוא תכונות חיוביות בעצמי. אני צריכה להרגיש נאהבת, כדי לכסות על תחושת השנאה העצמית, אותה אני מנסה להדחיק. לגבי התלות בחבר שלי - טל, אמרתי לך פעם, ואני עדיין בגישה כזו, אני לא חושבת שזו תלות. וגם נורא קשה לי לשמוע שאני תלותית. לגבי הצורך להרגיש נאהבת - זה תופס לגבי כולם ולא רק לגבי החבר שלי. יש לי צורך אינטנסיבי ובלתי פוסק בחיזוקים חיובייים ובפידבקים לא רק מהחבר שלי אלא מכל הסביבה. לגבי מציאת הסטטוס שלי - חולה, לא חולה, חולה עם מודעות... זה מעבר לנבואה שמגשימה את עצמה, כמו שאמרה טל. אני פשוט רוצה להגדיר לעצמי איפה אני עומדת מבחינת המחלה. החלמתי? אם כן, מה אני עושה כאן? אם באמת החלמתי, למה אני עדיין רוצה לרדת בצורה דרסטית במשקל? לא החלמתי? אז למה אני לא בטיפול? עד כמה אני חולה? עד כמה אני בריאה? אלו הן שאלות שרק אני יכולה לענות לעצמי עליהן, אבל אני לא מוצאת את התשובה.. זה בגדול ההודעה שנמחקה... ומעבר לזה, תודה על שקראתם והגבתם. זה חשוב לי מאוד.

Pure SilenCe

New member
ריטואל של הרס עצמי..

את מבינה שזה לא בסדר וכבר אפילו מתחיל להימאס לך, אבל מה את עושה בנידון? למה שלא תעי משהו? רק בגלל שזה קשה? כיזה מפחיד "להתחיל"? יותר מפחיד לגלות בשנה הבאה שלא עשינו שום צעד קדימה... רוצ לכתוב לך יום הולדת שמח ומזל טוב, בלה בלה בלונים ופרחים... ולא יודעת.. זה לא נשמע לי כל כך לעיניין עכשיו.. לא חושבת שזה יעזור הרבה.. ובכל זאת, רוצה שכן יהיה לך מזל טוב וכן
וכן רוצ שתסמני את יום הזה כיום חג.. אלוהים יודע כמה אנו זקוקים לימי חג צבעוניים בלוח השנה השחור שלנו... ויקירתי.. יום שישי בערב, אני גם לא יצאתי לבלות. מה זה אומר עלי? שאני לא כאחד האדם?

paperdoll

New member
למה

אני לא עושה עם זה משהו? לא רק כי זה קשה ולא נוח, אלא ממספר סיבות. הראשונה שבהן היא שבמקום מסויים אני חושבת שאולי אני מסוגלת לצאת מזה לבד, עם תמיכה מצד החבר, כבר ראיתי שהוא עוזר ותומך. השניה היא שאני חושבת שאולי אני לא מספיק חולה כדי לבקש עזרה. עד כמה מגוחך שדברים כאלה יכולים להישמע. לגבי הסיבה השלישית אני אתן דוגמה מוחשית מהיום. נתנו לנו תרגיל באוניברסיטה, ואחת השאלות בו הייתה "אם היה סעיף שפתוח להגדרה עצמית בתעודת הזהות, איך היית מגדירה את עצמך?" (הגדרה מכל הבחינות, כל מה שעולה בראש). והדבר הראשון שקפץ לי היה "בעלת הפרעת אכילה". לאחר מכן כבר ניסית לנסח את זה יותר בבהירות, ומה שיכולתי לחשוב עליו היה "אנורקטית בהחלמה" או "אנורקטית שהחלימה". בכל מקרה, זה לא מה שמשנה. מה שמשנה הוא שזה הדבר הראשון שקפץ לי לראש. ואני לא יודעת איך להגדיר את עצמי מחוץ לגבולות המחלה. (עזרה תהיה מבורכת... מלבד ההגדרה הזו לעצמי אני צריכה את זה גם לתרגיל!!). אני באמת חושבת שהמחלה היא חלק מסויים ממני, וכמו שמאריה הורנבאכר כתבה בספרה "מבוזבזת" : "המחלה ואני חיות באנטגוניזם הדדי". כך אני מרגישה. אז בעצם הסיבה השלישית שלי היא שאני מפחדת "להיפטר" מהמחלה, כי אם אני אעשה זאת, מה ישאר לי? מה ישאר בי? בעצם זה הדבר הכי משמעותי מכל הסיבות שרשמתי כאן. הפחד משינוי, או הרצון לעשות זאת לבד, או ההרגשה שאולי לא מגיע לי טיפול, כל אלה מתגמדים לעומת העניין של ההגדרה העצמית. כי כמה שחשבתי היום, לא הצלחתי להגדיר את עצמי מעבר לגבולות המחלה. ויש לי שאלה אליך... אבל אני אפנה במסרים או באייסי...

Pure SilenCe

New member
אני חושבת שדיברנו על זה..

להפריד את יישותך מהמחלה. היא אולי נמצאת בך אבל לא על פיה תגדירי את עצמך. את לא שפוטה של המחלה. את אישיות בפני עצמך.

למעלה