מה אני צריך לעשות אם אני מאבד את הד

bgggp

New member
מה אני צריך לעשות אם אני מאבד את הד

מה אני צריך לעשות אם אני מאבד את הדרכון ואת כרטיסי הטיסה בחו"ל? אני מתכוון לעיר נורמלית באירופה או בארה"ב, שאין בהן נציגות ישראלית. (לאו דווקא באיזה ג´ונגל או על האוורסט).

itaf10

New member
איזו עיר" נורמלית "באירופה שאין לנו

נציגות??? בכל עיר יש משטרה ושם יכוונו אותך לשגרירות.באשר לכרטיס טיסה הכי פשוט לגשת לסוכנות הנסיעות בעיר\ארץ ושם כבר ידאגו לך לכרטיס חליפי... אגב, תמיד לצלם את הדרכון ולהניח במזוודה לשעת חירום. מקווה שעזרתי ונרגעת !!!

lady_anne

New member
קודם כל לגשת למשטרה

לדווח על האבדן ולקבל מהם תעודה המעידה על הדיווח. לאחר מכן יש ליצור קשר עם הנציגות הישראלית בעיר הקרובה ולקבל מהם הנחיות. בנוסף כדאי לבקש מקרובי המשפחה להודיע לסוכנות הנסיעות בארץ ממנה נרכשו הכרטיסים, ולבקש שיונפק כרטיס חילופי אותו תקבל בדלפק בשדה התעופה. לצערי אני מדברת מנסיון, שכן כשנגנב לי הדרכון פעם חזרתי לארץ על סמך כרטיסים שחיכו לי בשדה ועם תעודת מעבר מצחיקה במקום דרכון. דרכון חדש ניתן להוציא במשרד הפנים בארץ תמורת סכום מטורף של כ-400 ש"ח, ומי שיש ברשותו ביטוח נוסעים יוכל לתבוע סכום זה מחברת הביטוח תחת סעיף "שחזור מסמכים". והכי טוב - לשמור היטב על הדרכון בכיס פנימי של המכנסיים וכשמגיעים למלון להפקיד אותו ואת הכרטיסים בכספת. טיול נעים ובטוח.

arye9

New member
בנוסף לתשובות

בנוסף לתשובות שקיבלתה ובנוסף לצילום הדרכון, כדאי גם לצלם את כרטיסי הטיסה ומה שחשוב להשאיר את מספר כרטיס האשראי אצל בן משפחה בארץ וכן את מספר הטלפון של חברת האשראי לביטול הכרטיס. טיול נעים ומקווה שלא תצטרך את כל העיצות

עוד אפשרות מעניינת...

בנוסף לשמירת המספרים אצל בני המשפחה אפשר לפתוח כתובת דוא"ל בהוטמייל או דוא"ל מבוסס ווב כלשהוא ולשלוח לשם הודעה עם כל המספרים והרישומים כדי שאם צריך אפשר להכנס מכל אינטרנט קפה וללקט אותם (אלא אם כן גנבו גם את הכסף
).

למעלה