מה אני רוצה?

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

t32

New member
מה אני רוצה?

חשבתי וחשבתי, היה לי הרבה זמן במהלך החג לחשוב והגעתי למסקנות - היישום זה כבר שלב אחר.... אני רוצה לשקם את הדימוי העצמי שלי. זו החלטה נפשית. ברובד הפיזי- אני רוצה לסיים את הדיאטה (הזוחלת לה בינתיים)ולעבור דירה. זו אולי ההחלטה החשובה ביותר לשנה שלי- אני רוצה לגור בבית קרקע עם חצר גדולה ולגדל שם ירקות אורגניים ואת בעלי החיים שלי בתוספת תרנגולות ועזים. כרגע אני מתכוננת ליישום, קוראת הרבה על חקלאות אורגנית, מחפשת בית, מתכננת העברה של החתולים שלי ואוכלת חסה
לגבי הדימוי העצמי- כאן אני כנראה בבעיה. אולי עם העשיה הפיזית תבוא ההארה.

חשיבה זה מעולה, מכאן מתחיל הכל

ועשייה זה השלב הבא. והעשייה שבחרת לעצמך היא לא פשוטה, אבל אפשרית בהחלט. אז אם מתחשק לך, תשתפי אותנו בהכנות שאת עושה למימוש ההחלטות.

t32

New member
היום בדקתי אופציות

לגבי המעבר, עלויות ואת כל האופרציה הכרוכה. עכשיו אני לומדת את נושא החקלאות הזעירה האורגנית. משק שיספק צרכים של , נאמר, שניים עד שלושה אנשים. העשיה מעודדת מאד. היום ביקרתי בגינת ירק וקטפתי חצילים, פלפלים והמון המון אנונה (מישהו מעוניין?) חזרתי הביתה שמחה וטובת לב והכנתי רוטב פלפלים לפסטה- כרגע הוא נגמר
, אין כמו לבשל לחברים.

אם את רוצה עוד מידע בנושא,

יש אצלי בשפע. התוודעתי לחקלאות האורגנית הזעירה מקרוב בפעם הראשונה לפני מספר חודשים כשפגשתי זוג מקסים שגר בצפון. בעידודם שתלתי לא מזמן גינת תבלינים קטנה, וגם התחלתי לטפח ערימת קומפוסט תוצרת בית. גם התחלתי לעשות שימוש בצמחים שבגינה הקטנה שלי, והמשפחה והחברים מאושרים שעברתי לכאן כי הם מקבלים מתנות קטנות ומלאות בטעם. איזה כיף
ואני עוד אפילו לא מתקרבת למה שהולך אצלם שם בצפון. חיים חיים פשוטים אבל מדהימים.

תמי ב

New member
אנחנו חיים ככה.

ממחזרים כל הזמן (השלכת אשפה לא ממוחזרת עולה כאן כסף....) יש לנו קומפוסט ביתי, ובתי האמצעית מטפלת בגינת ירק+תבלינים אורגניים (כי לי יש אצבעות שחורות.... הצלחתי פעם להרוג אפילו קקטוס). האמת, נחמד כשיש גינה עם ירקות אורגניים, אבל כשאני מוצאת כל מני שלשולים וחלזונות בתוך החסה והכרובית, אני מתחילה לצרוח בגועל..... בררר.....

אנילה1

New member
../images/Emo9.gifתמי, גינה ונחל קטן ליד הבית

ולא צריך להשקות בגלל הגשמים. והכל אורגני כזה...ממש חלום של שלוה. שמעתי שנשים חרדיות משרות את החסה במי מלח, ואז כל השרצים יורדים.

תמי ב

New member
חוקי ההגירה משתנים חדשות לבקרים.

מאז שהגענו לכאן, לפני קרוב לשנתיים, הם השתנו אולי מליון פעם. הכי טוב, לדעתי, זה לעשות מה שאנחנו עשינו: לקחת עורך דין לענייני הגירה. עולה כסף אבל חוסך עצבים וחוסר יידע. אם את מתעניינת, אני מעדיפה לענות במסרים, כי אחרת זו פרסומת, אני חושבת.

תמי ב

New member
למה להגר? זה עניין רגשי מדי אצלי

ואני עדיין לא מסוגלת לכתוב על כך בצורה עניינית. למה דווקא ניו זילנד? כי ראיתי תמונות והתאהבתי במקום באופן מיידי.

ניו זילנד ...

אני כל כך, אבל כל כך רוצה לבקר שם . .. מה שלא תהיינה הסיבות, אני מקווה, וגם מתרשמת, שעכשיו המצב טוב יותר. מקווה שאכן כך, ושעוד ילך וישתפר.

shushu10

New member
יש כבר אנונה??? בתאבון!!!

כל שיחה על גינת ירק מחדשת את הגעגועים הישנים לחלקת אלוהים קטנה כזו משלי. ובינתיים - כבר המון שנים - אני מגדלת קצת תבלינים באדניות בחלון המטבח שלי ואומרת לעצמי - אשרי שזכיתי.

t32

New member
היום

הכנתי פח מחזור מיוחד כדי להקל על המחזור- פח נפרד לעיתונים ובקבוקים כדי שהם לא יסתובבו בכל הבית. היום אני נפגשת עם מתווך לגבי הבית שאני מחפשת. אני אשמח מאד למידע על הכנת קומפוסט ביתי וגם על שימוש בזבל תרנגולות לזיבול. יאללה- צריכה להספיק לקרוא את הפרק על הדברה אקולוגית.....

תמי ב

New member
על פי עלון מידע שהמועצה חילקה

אוספים את הקומפוסט במיכל מיוחד, שחלקו התחתון בעצם פתוח, באמצע יש לו פתחי איוורור, ולמעלה יש לו מכסה, כדי לשפוך את הזבל פנימה. (משהו כמו, חבית בלי תחתית). אנחנו זורקים פנימה את כל האשפה האורגנית, אבל לא כולל בשר. ניסינו בזמנו להוסיף שאריות בשר, אבל זה התחיל להסריח כמו נבלה.... מידי פעם צריך "לערבב" קצת את ערימת הקומפוסט. מה שכן, אצלינו זה מושך עכברושים, ואנחנו מדבירים אותם.

הלוואי עלינו בישראל

מחזור חובה. ושהמועצה המקומית תוציא חוברת הסבר להכנת קומפוסט.

תמי ב

New member
הם עשו את זה מאוד בחוכמה:

דרך הכיס. כלומר, המיחזור הוא לא חובה, אבל השלכת אשפה לא ממוחזרת עולה לא מעט.... אז יש אנשים שלא מרגישים צריך למחזר, או שאין להם זמן אבל יש להם כסף, והם משליכים אשפה לא ממוחזרת מידי שבוע. לעומתם יש אנשים כמונו: בעלי פחות אמצעים, שיש להם יותר זמן, או בעלי תודעה מפותחת יותר של איכות הסביבה, וכו', שממחזרים כל עוד נפשם בם.... נדמה לי שבחוות, בכל אופן, המיחזור הוא מוחלט. פשוט בגלל המרחק, נדמה לי שאין שירותי סילוק אשפה מסודרים, אבל אני לא בטוחה בקשר לזה. זו רק שמועה ששמעתי פעם.

למעלה