מה אני שווה בחברה הכללית בכלל?

avely.

New member
מה אני שווה בחברה הכללית בכלל?

במקרה שלי היתי בישיבה עד קיבוץ א בדרך לא דרך הצלחתי להשיג אישור על כך שלמדתי 14 שנות לימוד ממשרד הישיבה ,פניתי למשרד החינוך שיכיר בי לפחות על 12 שנ"ל אבל הוא לא הסכים ובתשובה שקיבלתי נאמר "שהמדינה לא מכירה בישיבה כמוסד מוכר" עד כאן לשון ההודעה ואני שואל אם המדינה לא מכירה במוסד באופן רישמי אז למה היא מתקצבת אותו??????? נישארתי בין הקרשים ונאלצתי לממן בכוחות עצמי את שנות הלימוד החסרות שלי וזה לקח המון זמן- ללא עזרת הורים או משפחה מישהוא יכול לענות לי למה המדינה שלנו מתיחסת בצורה מוזרה כל כך????

אולי תספר עם מה יצאת אחרי 14 שנות לימוד, שיצדיק מתן תעודה כזו? האם היית יכול לגשת לבחינת בגרות בתמתטיקה ברמה של 5 יח"ל? 4? 3? או אולי הידע שלך מקביל לידע של תלמיד עם 10 שנות לימוד בבי"ס ממלכתי סטנדרטי? 9? פחות? מה בקשר לאנגלית? שפה זרה אחרת? (אפילו יידיש נחשב, לצורך העניין). מה בדבר מדעי הטבע? פיזיקה? כימיה? ביולוגיה? ספרות עברית? ספרות זרה? הסטוריה כללית? הסטוריה של עם ישראל? כלכלה? גיאוגרפיה? סוציולוגיה? אנתרופולוגיה? פילוסופיה? ארכיאולוגיה? קרימינולוגיה? הבעה בכתב? בע"פ? משהו ששכחתי? אם תספק לנו את המידע הזה, נוכל, אולי, להעריך עד כמה צדק משרד החינוך בהחלטתו זו ולספק לך הסבר מהימן.

yariv~2

New member
רק תשים לב מה היא השאלה שלו..

"ואני שואל אם המדינה לא מכירה במוסד באופן רישמי אז למה היא מתקצבת אותו???????" על זה צריך לענות!

השאלה הזו נשאלה ברצינות? כי אם כן, אז שכחתי להוסיף ברשימה המקורית את נושא ה"פוליטיקה ואקטואליה" ואולי גם "אזרחות" (אופס! זה נושא ממש חשוב!). כלומר: למה נותנים כסף? פוליטיקה. למה לא מאשרים בכ"ז את הלימודים? ראה תשובתי הראשונה לעיל.

avely.

New member
זו היתה שאלה רטורית

ברור שהשכלתו של בחור ישיבה במדעים הכללים שואפת לאפס אבל היום שהמדינה בת ערובה של הפוליטיקה החרדית אז באמת הכל הגיוני

למעלה