"מה, אספרנטו עדיין קיימת, ויש באמת אנשים שמדברים בה?"

מיכי 10

Member
"מה, אספרנטו עדיין קיימת, ויש באמת אנשים שמדברים בה?"

ביליתי את השבת בבי"ס שדה כפר עציון, אשר בגוש עציון.
באחד הסיורים בהם השתתפנו אתמול, אותם הדריך מישהו מהמשפחה המורחבת, שנושא תפקיד בכיר ורגיש ברשות שמורות הטבע, שאלתי אותו משהו על עצים. כיוון שעסקנו גם בנושא פוליטי (התברר להנאתי ולשמחתי הרבה, ששנינו בעלי אותן דעות), הגעתי איכשהו לספר לו על פורום אספרנטו. תשאלו מה הקשר? אני תמיד מוצאת קשר.

ואז הוא הופתע והשתעשע מהרעיון שאנשים היום אשכרה מדברים אספרנטו, ואפילו בארץ. כמובן שהוא שאל כמה, ואיפה. והתברר שהוא (כבן 40, 45) יודע קצת על השפה ועל זמנהוף, מה שהפתיע ושימח אותי. הוספתי לו עוד מעט אינפורמציה, ככה על תקן "שלח לחמך על פני המים...".

במוצ"ש, בדרך חזרה למישור החוף, הצלחתי לעניין גם את בעלה של אחותי, ששאל שאלות רבות על אספרנטו ועל האגודה. לא נראה לי שאותו זה באמת מעניין, אבל לפחות כשיחת רקע זה לא הפריע לו, ולי זה עזר להסיח דעתי מעט ממחלת הנסיעה שחשתי כל הדרך. :)

shaulesper

New member
איזו הפתעה...

סיפור נחמד. משמח לשמוע שאת עושה נפשות לאספרנטו. אנשים בשנות ה-40 , לטעמי, נמצאים בגבול שבין הדור המבוגר יותר (בני חמישים פלוס) שלא מעט מהם שמעו על אספרנטו, לבין הדור הצעיר יותר (אנשים בשנות השלושים לחייהם) שפחות שומע על אספרנטו , הן מאחר שפחות מדברים על זה והן בשל הירידה בידע הכללי. אני יודע שזו הכללה, אבל נראה לי שיש בזה משהו.
איזו הפתעה, מישהו ממשפחה דתית שמעביר סיור בשטחים מחזיק בדעות שלך... לא כתבתי את זה כדי לפתוח דיון בנושא. רק ציון עובדה.

שנה טובה

מיכי 10

Member
תודה, שאולי!
מן הסתם סיפרתי כבר, ואולי אפילו בדף זה,

שאני עצמי, שמעתי על אספרנטו פעם אחת בלבד, מתישהו בביה"ס. היסודי. אני גם לא זוכרת מה אמרו לנו בכלל, רק זוכרת בפירוש שזו הפעם הראשונה בה שמעתי על השפה.
ואחרי זה עברו המון המון שנים, בהן לא שמעתי אף מילה בַּכיוון, אפילו.

עד אשר רק ב-24.9.2008 (כלומר לפני שש שנים בדיוק. ואני זוכרת את התאריך, כי זה גם יום ההולדת של בני הבכור), נכנסתי לראשונה לכתוב בפורום אספרנטו.

ומה שמפליא אותי עוד יותר, זה שאבא שלי, שאהב מאד ללמוד שפות ולמד שפות שונות במשך השנים, לא הזכיר אף פעם את אספרנטו, וכנראה לא למד אותה. כל כך חבל שאני כבר לא יכולה לשאול אותו על כך, וגם לא את אמא שלי.

גם אני לא רוצה לעבור לדיון פוליטי, חלילה. אבל חושבת שאת המשפט האחרון שלך, כתבת בצחוק. Cxu ne?

למעלה